EEVA naistekas

Neljapäev, 25. April 2024

Last updateK, 13 Sept 2023 9am

  • Registreeri
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *

    * kohustuslikud väljad

Tere, Külaline
Kõik jumestamisest, jumestusvahendid, uudistooted.
  • Lehekülg:
  • 1
  • 2

TEEMA: Veatu jume saladus

Veatu jume saladus 21/02/2006 21:11 #1

  • Nikita
  • POLE LEHEL
  • Moderaator
  • Postitusi: 2425
Veatut, värsket ja loomulikuna mõjuvat jumet võib lubada endale iga naine: kaasaegsed kerged ja õhulised peite- ning jumestuskreemid ja ülipeened puudrid suudavad muuta igasuguse naha kauniks.
Selle saavutamiseks tuleb aga varuda aega, õigeid töövahendeid ja kvaliteetseid tooteid. Lisaks on vaja veidi vilumust ja natuke ilumeelt.

Kõige kenam jääb jumestus hooldatud ja puhastatud nahal. Koorige nahk (kui see vajab koorimist), toniseerige näoveega ning kandke näole niisutav päevakreem. Pärast kreemi (või ka selle asemel) võib näole kanda spetsiaalset meigialust, mis kaitseb ja pingutab nahka ning pikendab meigi kestvust. Seejärel tuleks lasta kreemil 3 min imenduda ning eemaldada kreemijäägid salvrätti kergelt vastu nahka surudes. Nüüd on nahk valmis jumestuseks, millel on oma kindel järjekord:

1) värvilised peitekreemid,
2) värvikreemid e. jumestuskreemid,
3) peitepulk,
4) efekttooted,
5) puuder.

Värvilised peitekreemid
Värvilised peitekreemid on mõeldud naha suuremate värvi- ja iluvigade peitmiseks, mida tavaline jumestuskreem katta ei suuda.
Peitekreemi värv valitakse vastavalt sellele, mida see katma peab, kasutades ära vastandvärvi teooriat (vt joonis).
Põhiliselt kasutatakse rohelist, kollast, oranzhi, roosat ja valget kreemi.

Roheline - neutraliseerib punakaid toone: peidab kuperoosi, naha punetust, aknet, tulemärke, põletusarme, värskeid arme; erijuhtudel kasutatakse ka huultel.

Kollane - neutraliseerib lillakaid toone: peidab lillakaid veresooni, tumedaid silmaaluseid, verevalumeid.

Oranzh - neutraliseerib siniseid toone: peidab sinakaid veresooni, tumedaid silmaaluseid, verevalumeid.

Roosa - neutraliseerib halli tooni: peidab, muudab oliivikarva ja hallikaskollase naha värskeks; sobib ka stressis nahale.

Valge - kasutatakse kortsude peitmiseks ja tuhmi naha elavdamiseks.

Suuremaid pindu kaetakse meigiseene ja väiksemaid vigu (näiteks vistrikud) õhukese, kuid tugeva väikese pintsli abil, millega saab kreemikogust ka ideaalselt reguleerida. Peitekreem kantakse probleemsele kohale kergelt vajutades või tupsutades. Oluline on kanda nahale võimalikult õhuke kord, muidu võib lõpptulemus meenutada maski. Peitekreemi tuleb äärtest hästi hajutada, et poleks näha konkreetseid piirjooni probleemse koha ümber.

Värvilistel peitekreemidel on oma kindel pealekandmise järjekord: alustatakse rohelisest, siis tuleb kollane ja oranzh ning lõpuks roosa ja valge.
Tooted: Joe Blasco, Ellen Betrix, Lancome jt.

Jumestuskreemid
Näonaha värvi tasandatakse ja parandatakse peamiselt kahte tüüpi toodete abil:
- värvilised päevakreemid
- jumestuskreemid (mida sageli ekslikult puuderkreemideks nimetatakse, kuigi nad puudrit ei sisalda)

VÄRVILISED PÄEVAKREEMID (tinted moisturizer või bronzer)
on niisutava toimega päevakreemid, mis sisaldavad pisut värvipigmenti, kuid mitte nii suurel määral, et iluvigu katta. Sageli sisaldavad ka UV-filtrit, kaitsevad nahka päikese, tuule ja külma eest. Kreemi näole kinnitamiseks võib, aga ei pea kasutama puudrit.

Sobivad noortele, kellel on veatu nahk, samuti kadumahakkava päevituse värskendamiseks või ebaühtlase päevituse ühtlustamiseks. Hea toode neile, kellel on küll rohkesti tedretähne, kuid kes sellegipoolest ei soovi neid varjata - kreemid ainult tasandavad naha värvi, lastes tedretähnidel õrnalt läbi kumada.
Tooted: Clarins, Guerlain, Lumene, Max Factor, Nivea, No 7 jpt, valik kauplustes on suhteliselt suur.

JUMESTUSKREEME (foundation)
on väga erinevaid:
- vedelad e fluiidid
- kreemid, põhiliste tüüpidena (õlivabad mattkreemid, niisutavad, läikega kreemid)
- kombineeritud puuder-värvivõided e kompaktpuuderkreemid
- jumestusvahud
- jumestuspulgad

Vedelad e fluiidid on omakorda koostiselt erinevad. Neid on rasvasele nahale sobivaid e matistavaid ja kuivale nahale sobivaid e niiskust sisaldavaid. Vee baasil tehtud fluiidid on suhteliselt tagasihoidlike peiteomadustega, seega nahale, millel on küllaltki vähe iluvigu. Imepeene koostisega, jätavad nahale õrna, siidise pinna, millest nahk läbi kumab.
Sisaldavad UV-filtrit. Kasutamise teeb mugavaks hõlbus laialiaetavus kas sõrmeotste või meigiseene abil. Näole tuleb kanda kiiresti, et see ei jõuaks nahal enne kuivada. Aegamisi kandes on tulemus ebaühtlane.
Toodete valik on suhteliselt suur: Yves Saint Laurent, Lanc?me, Elizabeth Arden, Revlon, L¹Oréal, ArtDeco jpt.

Kreemid katavad hästi iluvigu (sisaldavad 5-10% värvipigmenti ning ka talki).
Õlivabad, matistavad kreemid sobivad rasvasele ja kombineeritud nahale. Ei sisalda õli (õli ja naharasu kokkupuutel hakkab meik näol "libisema"). Enamasti on need kauakestvad ja puudutuskindlad kreemid, mis on nahka kuivatava toimega. Kauakestvaid kreeme tuleb kiiresti näole kanda lenduvate (ca 60 sek jooksul) õlide sisalduse tõttu. Kui lenduvad õlid kreemi koostisest kaovad, on tulemuseks õli-vaba kreem nagu purgil lubatud, mis ei jõua naharasuga reageerima hakata. Kreemid sisaldavad veel valgust peegeldavaid elemente ning mikroosakesi, mis imavad nahal oleva liigse rasva. Sisaldavad enamasti ka UV-filtrit. Need on kerge koostisega kreemid, mis jätavad naha siidiseks. Näole kantakse neid näpuotsaga või meigiseene abil.

Kreemide valik on üks suuremaid: YSL, Chanel, Lancaster, Elizabeth Arden, Clinique, Revlon, Lumene jpt.

Niisutavad, läikega kreemid on õli sisaldavad kreemid ning sobivad normaalsele, kuivale ning vananevale nahale. Nad hooldavad ja niisutavad nahka, aeglustavad kortsude teket ja aktiveerivad uute rakkude moodustamist, muudavad naha pringimaks. Annavad nahale värske ja loomuliku jume ning siidise sära. Kreem ei "pudene" ka rasketes tingimustes ja nahale antud õrn läige on kergelt eemaldatav puudri abil. Purgis võivad nad tunduda küllaltki paksu pastana, kuid erilise koostise tõttu on üllatavalt pehmed ning järgivad tundlikult kortse ja volte. Näole kantakse need näpuotste või meigiseene abil.
Tooted: Joe Blasco, Guerlain, Lancome, Chanel, Matis, Decléor, Max Factor jpt.

Kombineeritud puuder-värvivõided e kompaktpuuderkreemid on koostiselt üpris kuivad ja tihked (kuni 50% värvipigmente, talki, ka õli). Need ei sobi suurepoorsele ega kortsulisele nahale. Katva koostisega kreemid jaotuvad näole kergesti ja annavad sametise jume. Sobivad kiireks jumestamiseks, hõlbus reisidel kaasas kanda. Nendega on kerge päeva jooksul meiki korrigeerida, ei vaja meigi kinnitamiseks puuderdamist, kuna puuder on juba koostisesse lisatud. Näole kantakse meigiseenega, kuiva meigiseenega kandes saab mati pinna, niiskega aga õrnema tulemuse.
Tooted: Lancome, Dior, YSL, Clarins, L¹Oréal jpt.

Jumestusvahud on suhteliselt uus toode jumestuskreemide vallas. Sobivad kuivale ja vanemale nahale. Keskmiste kestvusomadustega ( 5-10% värvipigmente). Sisaldavad looduslikke õlisid ja niisutavaid aineosi, aktiveerivad ja stimuleerivad rakkude moodustumist. Sisaldavad UV-filtreid.
Vahud on hõlpsasti kasutatavad ja kiiretoimelised. Nahale hõõrutakse laiali kas näpuotste või meigiseene abil. Erinevalt teistest jumestusvahenditest tuleb vaht valida nahast pisut tumedamat tooni.
Tooted: Pierre Robert, Isa Dora, Elizabeth Arden jt.

Jumestuspulgad on uusim toode jumestusvahendite vallas. Sobivad kõikidele nahatüüpidele, kuid eelistatult siiski probleemideta nahale.
Niisutavad, kaitsvad ja õlivabad tooted. Sisaldavad unikaalseid piimaproteiine ja taimseid komponente, mis aitavad nahal säilitada niiskust. Veel põhinev koostis annab nahaga kokkupuutel värske ja puhta tunde. Niisutav toime püsib ka pärast jumestuse mahavõtmist. Ei ummista poore, sisaldavad UV-filtrit. Tagavad loomuliku, läbipaistva, õrna katte (kuni 5% värvipigmente), sobivad ka üksikute kohtade esiletoomiseks, sest üleminekut ei jää näha (nt näo keskossa). Nahk püsib pehme ja elastne kogu päeva. Ideaalne suvemeigiks. Pulga kuju on väga praktiline: lihtne peale kanda, lihtne kaasas kanda. Hajutatakse näpuotstega, kerge koostise tõttu katab väga ühtlaselt. Meigipõhi on minutiga valmis.
Tooted: Revlon, Lancome, Estee Lauder, YSL, Clarins, Lancaster jt.

JUMESTUSKREEMI VÄRVI VALIK
Jumestuskreemi värv võib naha omast erineda vaid tooni võrra ja alati heledama poole (v.a. jumestusvahul, mis valitakse toon tumedam). Tumedam toon teeb naha vanemaks ja noore inimese nahk tundub värske asemel hoopis määrdununa.

Kahvatu nahk - roosad, punakad toonid.
Hele nahk - päeval beezhid, roosad toonid, õhtul kindlalt roosad toonid.
Hallikas nahk - roosad, soojad beezhid ning aprikoositoonid.
Punakas nahk - hallikad, kollakad toonid.
Tume, päevitunud nahk - soojad ja kuldpruunid (doré) toonid.

Värvi valides tuleb alati mõelda nii valgusele kui ka aastaajale, sest nahk pole aastaringselt ühte värvi. Kreemi värvi ja struktuuri valik on õnnestunud, kui nahk jääb kaunivärviliseks ja väiksemaid vigu pole märgata.

Jumestuskreemi tooni võrreldakse kaela värviga, peab leidma võimalikult ligilähedase tooni. Jumestuskreemi proovitakse kas lõualuul, kus on hea võrdlus kaela tooniga või kaelal, kus õige toon sulab naha värviga kokku.
Kui meik on peal ega taheta seda rikkuda, siis proovitakse käe siseküljel.

Jumestuskreemi kantakse sõrmeotste või meigiseene abil viide erinevasse punkti näo keskosal - otsmikule, ninale, lõuale ja põskedele. Hajutatakse kiirelt suunaga näo keskelt väljapoole. Jälgida, et kreem kataks ühtlaselt kogu nahka. Hiljem võib meiki parandada niiske meigiseenega.

Kui kasutatakse meigiseent, tuleks kõigepealt veidi värvi panna kas käeseljale või siledale alusele, kust on hea reguleerida näole kantava kreemi kogust meigiseenel. Enne näole kandmist tehakse proov käel, mille järel kantakse kreem tupsutades või kergete tõmmetega näole. Kreemi kandmist alustatakse lõualuult, kust liigutakse ülespoole.

Peitepulgad (concealer)
Väiksemaid vigu, mida jumestuskreemid peita ei suuda, varjatakse peitepulgaga. Peitepulk varjab õrnad tumedad varjud silma all, pigmendilaigud, vanad armid, vistrikud, kortsud. Peitepulga toon ei tohiks värvikreemi omast palju erineda (vaid tooni võrra).
Tänapäeval on peitepulkadele lisatud hulk häid omadusi: nad niisutavad nahka, sisaldavad UV-filtrit ning on ka antiseptilisi peitepulki, mis on mõeldud vistrike peitmiseks ja raviks. Vead peidetakse kas peitepulgaga otse probleemset kohta kergelt töödeldes või kasutades pintsli abi, seejärel hajutatakse. Toodete valik on väga suur, peitepulk on olemas peaaegu igal kosmeetikafirmal.

Efekttooted (highlighter)
Highlighterid e helenduskreemid on suhteliselt uued tooted jumestuskunsti vallas. Sisaldavad suuremal või vähemal määral värvipigmente ja sellest olenevalt on kas õhemad või paksemad. Highlighteri efekt seisneb valgust püüdvates ja siis seda peegeldavates valguspigmentides. Toonilt on nad enamasti suhteliselt heledad, läikega või pärlmutrised (NB! pärlmutrit ei kanta kortsudele - see toob nad esile). Neid kantakse valguspunktidele (põsesarnad, kulmuluud, otsaesise keskosa, lõug), et anda näole värskem ja noorem ilme. Sobivad igale nahale ning igale jumele. Tavaliselt kasutatakse rohkem õhtumeigis.
Tooted: Clarins, Joe Blasco, Ben Nye, Guerlain, Max Factor jt.

Veatu jume saladus 09/04/2006 23:45 #2

  • Carrrie
  • POLE LEHEL
  • Vaatleja
  • Postitusi: 6
Päris pikk .

Veatu jume saladus 26/05/2006 16:07 #3

  • IceSha
  • POLE LEHEL
  • Vaatleja
  • Postitusi: 112
suht palju uut sain teada,
päris mitmeid asju olen valesti teinud

Veatu jume saladus 24/04/2007 18:28 #4

  • krixu
  • POLE LEHEL
  • Vaatleja
  • Postitusi: 70
sain häid näpunäiteid kuidas vistrikke varjata.

Veatu jume saladus 24/04/2007 19:52 #5

  • Barbie
  • POLE LEHEL
  • Aktivist
  • Postitusi: 2392
kust saaks osta rohelist jumestuskreemi? mul nägu tihti punetab ja huultele tahaks ka seda kasutada

Veatu jume saladus 25/04/2007 16:48 #6

  • aabits
  • POLE LEHEL
  • Moderaator
  • Postitusi: 2745
kust saaks osta rohelist jumestuskreemi? mul nägu tihti punetab ja huultele tahaks ka seda kasutada


Võid mõnes kosmeetikapoes müüjatelt nõu küsima, mingi oliiviakarva nahale mõeldud toon peaks rohekas olema minuarust.

Veatu jume saladus 04/06/2007 23:21 #7

kust saaks osta rohelist jumestuskreemi? mul nägu tihti punetab ja huultele tahaks ka seda kasutada



Ise tahaks ka teada, sest oleks vaja. Pole nagu ise selliseid kreeme märganud. Ainult pure make upilt , aga ma arvasin et need lauvärvid #-o
Või on siis?

Veatu jume saladus 05/06/2007 22:04 #8

  • Nikita
  • POLE LEHEL
  • Moderaator
  • Postitusi: 2425



Ise tahaks ka teada, sest oleks vaja. Pole nagu ise selliseid kreeme märganud. Ainult pure make upilt , aga ma arvasin et need lauvärvid #-o
Või on siis?


Lumenel peaks olema selline meigialuskreem.

Veatu jume saladus 05/06/2007 23:35 #9

  • trips
  • POLE LEHEL
  • Vaatleja
  • Postitusi: 161
make up storeil on ka

Veatu jume saladus 14/06/2007 17:39 #10

  • Katz013
  • POLE LEHEL
  • Kasutaja
  • Postitusi: 295
Kui provida seda jumestuskreemi tooni poes et kas ma mäletan õieti et seda pandi kuhugi randme sise küljele selleks et ei peaks näo või kaela peal proovima?

Veatu jume saladus 14/06/2007 18:08 #11

  • Barbie
  • POLE LEHEL
  • Aktivist
  • Postitusi: 2392
Kui provida seda jumestuskreemi tooni poes et kas ma mäletan õieti et seda pandi kuhugi randme sise küljele selleks et ei peaks näo või kaela peal proovima?


tegelt see on vale,randme sisekülg on ju palju heledam kui nägu
õige on panna lõuale

Veatu jume saladus 20/06/2007 23:12 #12

Kui provida seda jumestuskreemi tooni poes et kas ma mäletan õieti et seda pandi kuhugi randme sise küljele selleks et ei peaks näo või kaela peal proovima?



Lõua peal jah, siis saad võrrelda , kas sobib , sest nägu on kaelast pruunim .

Veatu jume saladus 04/01/2008 22:44 #13

  • Ladytron
  • POLE LEHEL
  • Vaatleja
  • Postitusi: 13
tere!
Minul on näonahaga jube palju peavalu:S
Mulle sobis ainult üks peitekreem,aga kahjuks ma ei mäleta tootjad:(

Ehk kirjeldusest piisab ja keegi tunneb selle toote ära?=)

See oli piklikus pakendis,peal oli sinine pump ja kork oli ka minumeelest sinine..

Ma ei mäleta isegi millisest kauplusest ma selle ostsin...

Ehk tuleb kellegile tuttav ette selle kirjeldusega toode...see oli ainuke hea asi mis mulle oli nagu loodud:)

Ootan teie vastused oma postkasti=)

Tänud teile ette=)

Teie Ladytron(K)

Veatu jume saladus 05/01/2008 10:59 #14

  • fööniks
  • POLE LEHEL
  • Kasutaja
  • Postitusi: 707
väga hea!!! sain teada mis vahe neil kõikidel on;)

Veatu jume saladus 05/01/2008 20:02 #15

  • -Mannu-
  • POLE LEHEL
  • Aktivist
  • Postitusi: 2795
kust saaks osta rohelist jumestuskreemi? mul nägu tihti punetab ja huultele tahaks ka seda kasutada
Minu teada bourjois peaks selline asi olemas olema.

Veatu jume saladus 16/03/2008 18:13 #16


Vedelad e fluiididon omakorda koostiselt erinevad. Neid on rasvasele nahale sobivaid e matistavaid ja kuivale nahale sobivaid e niiskust sisaldavaid


Mul on selline mure, et otsaeest on mul nahk jube kuiv, ning nina pealt ja lõualt läigib, ehk on rasune. ma ei kujuta ette seetõttu, et millise jumestuskreemi ma valima peaks?


kas kuivale nahale, või rasusele nahale?

Veatu jume saladus 16/03/2008 21:59 #17

  • Nikita
  • POLE LEHEL
  • Moderaator
  • Postitusi: 2425

Mul on selline mure, et otsaeest on mul nahk jube kuiv, ning nina pealt ja lõualt läigib, ehk on rasune. ma ei kujuta ette seetõttu, et millise jumestuskreemi ma valima peaks?
kas kuivale nahale, v ...
Max Factor Miracle Touche pidi sisaldama nii niisutava kui matistava jumestuskreemi osakesi, ehk see sobib. Ise ei tea, pole veel proovinud seda toodet.

Veatu jume saladus 30/03/2008 19:27 #18

  • Efka.
  • POLE LEHEL
  • Vaatleja
  • Postitusi: 106
teeb targemaks küll .

Veatu jume saladus 22/04/2008 15:24 #19

  • Babe
  • POLE LEHEL
  • Kasutaja
  • Postitusi: 670
<TABLE id=HB_Mail_Container height="100%" cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0 UNSELECTABLE="on">
<TBODY>
<TR height="100%" width="100%" UNSELECTABLE="on">
<TD id=HB_Focus_Element vAlign=top width="100%" background="" height=250 UNSELECTABLE="off">Väga hea tekst ! Kuigi enamust teadsin juba enne , on need värvilised jumestuskreemid minu jaoks täiesti uus .Ma armastan meikimist </TD></TR>
<TR UNSELECTABLE="on" hb_tag="1">
<TD style="FONT-SIZE: 1pt" height=1 UNSELECTABLE="on">
<DIV id=hotbar_promo>
</TD></TR></TBODY></TABLE>

Veatu jume saladus 23/08/2008 20:47 #20

  • Muks
  • POLE LEHEL
  • Vaatleja
  • Postitusi: 29

Jah, mul oligi viimane aeg hakata meikimisest aimu saama. Minu meik on seni seisnenud vaid peitepulgal ja ripsmetuššil:P Aga väga hea jutt, sain aimu, mis mulle sobiks jne. Suured tänud:)
  • Lehekülg:
  • 1
  • 2
Lehekülje loomise kiirus: 2.13 sekundit
  • Haldaja: Windway OÜ

EEVA naistekas

EEVA naistekas on veebikeskkond, mis on loodud eelkõige naistele ja siit leiab tasuta turu, sõbraliku õhkkonnaga foorumi, erinevate valdkondade artiklid, intervjuud, blogid, uudised, auhinnamängud, küsitlused ja palju muud huvitavat.

EEVA naistekas ootab Sind alati ja on Sinu jaoks olemas!

Sa oled siin: Esileht Foorum