EEVA naistekas

Reede, 29. March 2024

Last updateK, 13 Sept 2023 9am

  • Registreeri
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *

    * kohustuslikud väljad

Tere, Külaline
Tead mõnda head retsepti ... jaga seda teistegagi. Soovid midagi uut ... küsi julgelt. Retseptid, nipid, nõuanded.
  • Lehekülg:
  • 1
  • 2

TEEMA: Püreesupid

Püreesupid 31/10/2010 00:40 #21

  • milko
  • POLE LEHEL
  • Aktivist
  • Postitusi: 2083
Ma just täna tegin püreesuppi, millest mõned nädalad tagasi lihtsalt VAIMUSTUSIN!
Otsest retsepti polegi vist, kuna ma teen iga kord erinevalt st panen erinevaid komponente kokku, mis siis parasjagu käepärast on, kuid üleüldine retsept siiski oleks (ja kuna ma ei tee kunagi midagi koguste järgi va küpsetamine, siis kogused tulevad lihtsalt tunde järgi): veidi porgandeid, veidi kartulit, umbes 1 keskmise suurusega sibul ning brokoli, mille võib muidugi ka asendada lillkapsaga, kuid mina eelistan brokolit, kuna see annab veidi rohkemat värvust ja kuidagi maitse on ka mõnusam ning siis jääb ju lillkapsas niisama närimiseks alles :)Ja siis sulatatud juust ka muidugi!
Igatahes brokoli võib ka olla külmutatud, ei pea olema värske. Panen umbes 1,5 l vett keema ning lisan komponendid, porgandi harjumusest esimesena (kuna tavalise supi juures tuleb nii teha, kuna keeb kõige kauem, püreesupi juures siiski üldjuhul pole vahet, sest kõik on nagunii pärast pudi) ja siis kartuli, sibula ning brokoli. Lisan veel ka kuubikuid (1,5 l 3 kuubikut, vahel ka 2 ja siis raputan lihtsalt veel maitse järgi puljongit) Keedan, kuni koostisosad on pehmed ning võtan siis tulelt ära ning lisan sulatatud juustu (nt atleet ja võib ka toorjuust olla, veendusin selles just täna, kuid nt riivjuustu vms ei soovita panna, muidu pesed pärast terve elu neid supikausse...). Seda ka maitse järgi - kuna ma tahan, et brokoli ja kõige muu maitse oleks domineeriv ja ei oleks liiga rammus, siis panen umbes pool, aga võib ka rohkem panna olenevalt maitsest. Segan saumiksriga ja nom - ongi olemas. Lõigun veidi peterselli (õigemini palju tegelikult) ning puistan seda peale, sest petersell on püreesupi juures lihtsalt KOHUSTUSLIK! Ja ongi olemas. Toitev ja.. ütleks, et tervislik ka. Need on põhikomponendid, kuid juurde võib lisada veel mida iganes. Täna tegin, siis panin nt kaalikat ning pastinaati ka veel lisaks. Väga lihtne, väga maitsen ning väga kõhtutäitev

Püreesupid 31/10/2010 19:49 #22

  • joan
  • POLE LEHEL
  • Moderaator
  • Postitusi: 3246

Ma olen septembrist saati peamiselt erinevaid püreesuppe söönud (lihtsalt isu sooja köögiviljatoidu järele).

Ehk siis ükskõik, mis köögiviljad puljongikuubikuga ära keeta (ma olen pannud max 2 kuubikut suure potitäie kohta), püreestada ja merevaiku (1 tops suure poti kohta) sisse panna. Soola-pipart ka. Minu viimase aja lemmikud: kaalikas+porgand+kartul+sibul, kõrvits+sibul+muskaatpähkel, lillkapsas, lillkapsas+brokoli. Variante jätkub.

Aga petersell on küll hea mõte. Hangin endale
  • Lehekülg:
  • 1
  • 2
Lehekülje loomise kiirus: 0.38 sekundit
  • Haldaja: Windway OÜ

EEVA naistekas

EEVA naistekas on veebikeskkond, mis on loodud eelkõige naistele ja siit leiab tasuta turu, sõbraliku õhkkonnaga foorumi, erinevate valdkondade artiklid, intervjuud, blogid, uudised, auhinnamängud, küsitlused ja palju muud huvitavat.

EEVA naistekas ootab Sind alati ja on Sinu jaoks olemas!

Sa oled siin: Esileht Foorum