Hmm.. võibolla see siis ei käinudki Nipiraamatuga kaasas vaid millegi muuga
Igatahes sain ma nüüd selle retsepti ja jagan teiega ka. Hakkasin seda kooki katsetama üldse sellepärast, et seda pole vaja küpsetada.
Põhi: 180 g šokolaadiküpsiseid (nt Selga)
70 g sulatatud võid (teisel tegemisel suurendasin seda 100g-ni, sest küpsised ei hakka muidu kokku ja ei jää ühtne mass)
Kate: 300 g valget šokolaadi
200 g maitsestamata toorjuustu
2 dl vahukoort
2 sl Vana Tallinna likööri
3 sl suhkrut
Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Suru küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja. Pane katte valmistamise ajaks külma. Sulata šokolaad kuumaveevannil. Vahusta koor, sega toasooja toorjuustuga ning lisa soovi korral likööri ja suhkrut. Vahusta juurde veidi jahtunud sulašokolaadi. Kummuta vaht küpsisepõhjale ja lase vähemalt 5 h külmas olla. Peale võib raputada veel küpsisepuru ja riivitud šokolaadi.