Põhiretsept:
4 tl (ehk 400 ml) vahukoort, purk kondenspiima.
Vahukoor vahustada (suhrkut juurde ei ole vaja lisada; kui vaja magusamaks teha, siis seda saab maitse järgi hiljem teha), lisada purk kondenspiima ja vahustada veidi, et kõik oleks segunenud. Lisandeid saab panna igaüks oma maitsele. Viimane kord ostsin ilma suhkruta kondenspiima, kuna see oli palju odavam. Lisasin segule suhrkut nii palju juurde, et magus jäi. Too kondenspiim oli umbes sama vedel nagu tavaline piimgi, seega jäi segu ka vähe vedelam, aga kui ära külmub, siis arvan, et pole probleemi.
Küsimus laiale ringile: muljetage, millest olete ise jäätist teinud, st mida juurde lisanud? Esimene kord tegin värskete maasikate ja maasikamoosiga, nüüd jagasin ühe koguse kaheks ja tegin šokolaadiküpsisepuruga ja teise poole marmelaaditükkidega. Rääkige huvitavatest maitsekombinatsioonidest.