EEVA naistekas

Reede, 19. April 2024

Last updateK, 13 Sept 2023 9am

  • Registreeri
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *

    * kohustuslikud väljad

Tere, Külaline
Tead mõnda head retsepti ... jaga seda teistegagi. Soovid midagi uut ... küsi julgelt. Retseptid, nipid, nõuanded.
  • Lehekülg:
  • 1
  • 2

TEEMA: Šokolaadikook

Šokolaadikook 21/01/2009 17:59 #1

  • tiiuke
  • POLE LEHEL
  • Aktivist
  • Postitusi: 2610
Tundub huvitan, kunagi kindlasti proovin järgi ka. Ise olen üks suuremat sorti kookide fänn, meeldib küpsetada ja ka süüa. Enamasti teen selliseid lihtsaid, mille toorained kõik kodus juba olemas. Eile tegin just šokolaadikooki, retsepti leidsin kokaraamat.ee'st. Mõtlesin, et jagan teiega ka.

<font color="#e73431"><h3>Valmistusained</h3></font>2 muna

1 kl suhkrut

100 g sulatatud võid

soola

1 tl vanillsuhkrut

üle poole klaasi nisujahu

3 sl kakaod

shokolaadi

<font color="#e73431"><h3>Valmistusviis</h3></font>1. Sega munad, suhkur

2. Lisa jahtunud sulavõi, sool, vanillsuhkur, jahu, kakao.

3. Vala segu, võiga määritud ja riivsaiaga ülepuistatud, väikesesse vormi.

4. Küpsetada u. 175°C juures, seest jäta natuke taignaseks.

5. Soojale koogile riivi peale shokolaadi.

Suhkrut panin küll veidi vähem, muidu jääb hirmus magus, kuid seegi suhkur, mis ma panin, jättis koogi mõnusaks karamelliseks. Hea ja lihtne, soovitan!

Šokolaadikook 29/10/2009 12:39 #2

  • Tere!
  • POLE LEHEL
  • Kasutaja
  • Postitusi: 585

Kuna ma suht algaja kokkamises, siis ma arvan, et need küsimused on mulle täiesti lubatavad :
1. Kas kakao nagu kakaopulber?
2. Mis on kl? Klaas?

Šokolaadikook 29/10/2009 13:18 #3

  • tiiuke
  • POLE LEHEL
  • Aktivist
  • Postitusi: 2610

Kakao on jah kakaopulber, kasutasin Meie Marki. Kl on jah klaas.


Ma ei tea, mida ma järgmised korrad teisiti tegin, aga esimene kord jäi hea ja karamelline, järgmised korrad aga nagu tavaline kook, pigem kohev, aga mitte mõnus maadligi ja karamelline kook.

Šokolaadikook 30/10/2009 10:44 #4

  • brits1
  • POLE LEHEL
  • Veteran
  • Postitusi: 3763
Tahan kindlalt proovida. šokolaadikoogid on kõik ülinämmad

Šokolaadikook 05/11/2009 17:37 #5

  • chickk
  • POLE LEHEL
  • Kasutaja
  • Postitusi: 275
Kas koogile siis sisse ei lähegi šokolaadi?

Šokolaadikook 05/11/2009 18:48 #6

  • chickk
  • POLE LEHEL
  • Kasutaja
  • Postitusi: 275
Tegin ära ja soovitan kõigile, kook on lihtsalt imeliselt heaaa:P:P
Samas nii lihtne aga keele viib alla. Kõik asjad peale šokolaadi olid ka kodus olemas, niiet suurt poeskäikku ka ei vaja.

Šokolaadikook 05/11/2009 18:56 #7

  • Kati16
  • POLE LEHEL
  • Guru
  • Postitusi: 4082
Kui palju umbes sellisest kogusest tuleb ?

Šokolaadikook 05/11/2009 18:56 #8

  • Kati16
  • POLE LEHEL
  • Guru
  • Postitusi: 4082
Kui palju umbes sellisest kogusest tuleb ?

Šokolaadikook 05/11/2009 19:14 #9

  • chickk
  • POLE LEHEL
  • Kasutaja
  • Postitusi: 275
Noo teda ei tule just palju aga siukse väiksema vormi sain küll kooki , aga näiteks alati võib kahekordistada kogust.

Šokolaadikook 05/11/2009 20:02 #10

  • chickk
  • POLE LEHEL
  • Kasutaja
  • Postitusi: 275
kahele või ka kolmele inimesele sellest kogusest kindlasti piisab:)ja seejuures saab igaüks päris mitu tükki..

Šokolaadikook 05/11/2009 20:16 #11

Kui kaua küpsetama peab?

Šokolaadikook 05/11/2009 21:22 #12

  • chickk
  • POLE LEHEL
  • Kasutaja
  • Postitusi: 275
Ma ei oskagi täpselt öelda, ma ei võtnud aega, aga niikaua kui ta ikka korralikult tume ja küps on. Pool tundi või natukene rohkem.

Šokolaadikook 06/11/2009 19:47 #13

  • tüdruk12
  • POLE LEHEL
  • Kreisi kasutaja
  • Postitusi: 1919
Kas munad tuleb rohkem vahuseks kloppida v lihtsalt lahti?

Šokolaadikook 06/11/2009 19:53 #14

  • chickk
  • POLE LEHEL
  • Kasutaja
  • Postitusi: 275
Mina mikserdasin teda umbes 2 minutit.

Šokolaadikook 12/11/2009 15:38 #15

  • Tere!
  • POLE LEHEL
  • Kasutaja
  • Postitusi: 585

<SPAN class=VerdanaSuurus11Sinakas>Koostis:
200g tumedat šokolaadi
200g võid</SPAN><SPAN class=VerdanaSuurus11Sinakas> <A class=text></A>
250 g suhkrut (3 dl)
4 muna
1 spl nisujahu</SPAN>


<SPAN class=VerdanaSuurus11Sinakas>Valmistamine:
<SPAN class=VerdanaSuurus11Sinakas>Sega kausis tükkideks murtud šokolaad ja või ning sulata mikroahjus või vesivannis aeg-ajalt segades. Sega juurde suhkur ning lase veidi jahtuda.
Lisa ükshaaval segades juurde munad*. Viimasena sõelu juurde nisujahu. Sega ühtlaseks.
Kalla tainas võitatud 24 cm lahtikäivasse koogivormi ning küpseta 25 minutit 200-kraadises ahjus. Valmis kook on pealt just küpsenud, aga seest veel pehme.
Lase koogil enne serveerimist vormis jahtuda - kasvõi järgmise päevani.
* Justnimelt hoolikalt segades, ei pea mikseriga vahustama. Kui soovid, võid munad siiski esmalt kahvliga kergelt katki segada. </SPAN></SPAN>


<SPAN class=VerdanaSuurus11Sinakas><SPAN class=VerdanaSuurus11Sinakas>**** Mulle isiklikult meeldib seda süüa just ahjust tulnuna koos vanillijäätisega. Parim!</SPAN>
</SPAN>

Šokolaadikook 13/11/2009 00:26 #16

  • Philomela
  • POLE LEHEL
  • Kreisi kasutaja
  • Postitusi: 1881
Mmmmm nämm, ma just tahtsingi mõnda head ja lihtsat šokolaadikoogi retsepti!!! Homme teen ära ka selle koogi, kuna just tekitasin omale ühe vinge koogivormi, millel ääred käivad ära. Kohe pean seda uuesti kasutada saama!!

Šokolaadikook 14/11/2009 10:39 #17


Ma tegin isadepäevaks hoopis teistsuguse šokolaadikoogi. See tuleb küll natuke mõrudam, aga meile väga maitses. PS. mätserdamine võtab aega kuskil neli tundi pluss kuni ööpäev külmkapis.


Biskviittainas
Seda teevad nagunii kõik erimoodi, aga mina tegin nii..
4 muna
2 dl suhkrut
1 dl nisujahu
1 dl kartulijahu
2 tl küpsetuspubrit
Pane ahi sooja 200kraadi peale.
Eralda munavalged ja munakollased. Kõigepealt vahusta munavalge poole suhkruga võimalikult suurel kiirused kuni 10 minutit. Siis vahusta ülejäänud suhkruga munakollane niikaua kui segu muutub helekollaseks. Munakollase-suhkru segu kalla suurde kaussi - kuhu mahuks kogu tainas. Sega kuivained omavahel läbi eraldi kausis. Nüüd hakka munavalgevahtu ja kuivaineid vaheldumisi munakollaste hulka segama. Kuivaineid tuleb sõeluda ja tainast tuleb segada kogu aeg ainult ühes suunas puulusikaga ning kaussi koputada ei tohi. Pidev rahulik segamine. Tainas on valmis kui ta tundub õhuline ja hästi helekollane. Minul jäi kuivainete segu isegi natukene üle.
Võta ümmargune vorm u 26-28cm läbimõõduga. Määri see kõigepealt võiga kokku ja siis raputa peale ka riivsaia, et kook ei jääks vormi külge kinni. Siis vala tainas vormi. Küpseta kooki ahju allosas umbes 20 minutit. Kook peaks kerkima vähemalt poole suuremaks kui mitte kolm korda suuremaks. Küpstamise ajal ahju ust ära ava. Torka hambaorgiga koogi keskele ja kook on valmis, kui hambaorgi külge mitte midagi ei jää. Lase koogil jahtuda ja alles siis võta vormist välja. Lase jahtuda kuni kook on täiesti jahe. Vahepeal saad teha kreemi..



Sokolaadikreem
150 g tumedat šokolaadi
2 dl vahukoort
5 sl viskit või likööri
250 g toorjuustu (mascarpone)
Sulata šokolaadi kuumaveevannis ja jahuta. Sega juurde viski. Vahusta vahukoor. Sega toasoe toorjuust puulusikaga pehmeks ning lisa vahukoorele. Kõige lõpuks sega vahukoore-juustu segule šokoaadi ja viski segu. Jäta segu veidi ebaühtlaseks, nii tekivad kenad triibud.



Kui tainas on jahtunud, lõika see keskelt pooleks. Kui tainas on väga kerkinud, võib lõigata ka kolmeks. Mina kasutan lõikamiseks niiti, kuna pole piisavalt pika teraga nuga. Tainast võiks niisutada hapu moosiga. Mina kasutasin kirsimoosi. Siis pane koogi vahele šokolaadikreem, aga mitte kõige peale. Kõige peale tegin ma glasuuri..


Glasuur
175 g Geisha šokolaadi
80 g võid
300 g tuhksuhkrut
1 sl hele suhkrusiirup
125 ml hapukoor
1 tl vanilliekstrakt
Sulata šokolaad ja või kuumaveevannis. Lase jahtuda. Sõelu tuhksuhtur eraldi kaussi. Lisa jahtunud šokolaadisegule siirup, hapukoor ja vanilje. Sega läbi ja lisa aegamööda segades sõelutud tuhksuhkur. Segu ei tohi tilkuda ja peab olema piisavalt paks, et seda saaks määrida.



Glasuuri saab kõigeparemini määrida suure noaga ning ära unusta ka külgede peale glasuuri määrida. Kõigepeale võib puistata näiteks konfette või tuhksuhkrut või kookoshelbeid vms.


Kook võiks siis paar tundi külmkapis olla, et glasuur kõvastuks.

Šokolaadikook 14/11/2009 10:41 #18

  • cho
  • POLE LEHEL
  • Vaatleja
  • Postitusi: 67
Viimane postitus oli siis minult. Sorri, et nii pikk sai:|

Šokolaadikook 14/11/2009 10:44 #19

  • Kati16
  • POLE LEHEL
  • Guru
  • Postitusi: 4082
Kas Tiiukese poolt märgitud retseptis võib kasutada ka seda lahustuvad kakaod ? või siiski oleks õigem seda ÕIGET kakaod kasutada ?

Šokolaadikook 14/11/2009 18:13 #20

  • Kati16
  • POLE LEHEL
  • Guru
  • Postitusi: 4082
Ja üks küsimus veel : kui palju seda riivsaia tuleb panna ning millist vormi oleks kõige parem kasutada ?
  • Lehekülg:
  • 1
  • 2
Lehekülje loomise kiirus: 1.64 sekundit
  • Haldaja: Windway OÜ

EEVA naistekas

EEVA naistekas on veebikeskkond, mis on loodud eelkõige naistele ja siit leiab tasuta turu, sõbraliku õhkkonnaga foorumi, erinevate valdkondade artiklid, intervjuud, blogid, uudised, auhinnamängud, küsitlused ja palju muud huvitavat.

EEVA naistekas ootab Sind alati ja on Sinu jaoks olemas!

Sa oled siin: Esileht Foorum