2,4 dl pruuni suhkrut
2,4 dl piima
180 g. hakitud võid
0,8 dl melassi ( hele suhkrusiirup )
150 g. jämedalt hakitud valget šokolaadi
2 tl küpsetuspulbrit
1/4 tl soola
2 suurt kergelt lahti klopitud muna
Šokolaadiganš:
1,2 dl vahukoort
390 g jämedalt hakitud valget šokolaadi
Peale : kreeka pähkleid
Eelkuumuta ahi 160 kraadini, vooderda ümmargune vorm küpsetuspaberiga. Kuumuta suhkur, piim, või, melass ja šokolaad tasasel tulel nii et see ei lähe keema. Tõsta segu kõrvale jahtuma. Sõelu jahu, küpsetuspulber ja sool keskmise suurusega kaussi. Lisa kuivained ja munad järk-järgult suhkrusegu sisse segades. Tõsta tainas ettevalmistatud vormi. Küpseta 60-70 minutit, kuni keskele pistetud puutikk jääb puhtaks. Lase koogil vormis veidi jahtuda ( kui kasutad lahtikäivat vormi jäta ainult alus ) . Eemalda paber ja lase täielikult jahtuda. Määri peale ganš ja kaunista kreeka pähklitega.
Valge šokolaadiganš
Kuumuta koor peaaegu keemiseni madalale kuumusele pandud katlakeses. Pane šokolaad suurde kaussi. Vala koor peale ja sega, kuni šokolaad on sulanud ja ühtlane (lõpus võivad jääda pisikesed šokolaadiudemed, ei juhtu midagi). Hoia külmikus/rõdul/muus külmas kohas, kuni segu pakseneb ja on määrimiseks paras (30 min+), segades aeg-ajalt