Kuna ajasin siin osadel suu vett jooksma, siis otsustasin õpetuse koos piltidega ülesse panna.
Õpetus: <span id="wa_f_item_131174" name="a131174">Ostad
piparkoogitainast ja muretainast (v liivatainast). Rullid
piparkoogitaina võimalikult õhukeseks. Ja siis võtad selle mure- v
liivataina ja hakkad õhukeste tükikestena selle piparkoogitaina peale
panema. Nii et kogu piparkoogitainas on muretainaga kaetud. Ja siis
rullid veel korra üle, et liiga paks ei jääks. Ja siis hakkad ühest
otsast ja keerad taina rulli (nagu rullbiskviit
).
Minule endale meeldivad pisikesed küpsised, et ma ei tee väga suuri
rulle. Kui rullid on valmis, siis panen need kuskil pooleks tunniks
külmkappi. Kui rullid on veidi külmas olnud, on kergem lõigata. Võta
esialgu ainult 1 rull välja ja lõika viiludeks.
Mina olen neid küpsetanud kuskil 180 kraadi juures oma 5 minutit. Mulle
meeldivad, kui küpsised on veidi pehmed, mitte liiga krõmpsud. </span><span id="wa_f_item_131174" name="a131174">Täna võtsin aega ka. Selliste pehmemate küpsiste saamiseks peaksid nad ahjus olema kuskil 6 minuti</span><span id="wa_f_item_131174" name="a131174">. Üldjuhul võtan siis ahjust välja, kui küpsis pole
enam tainas, aga pealt veidi pehme. Ja soovitan tainarullid kohe
viiludeks lõigata, et saaks kohe uue koguse panni peale panna. Aga kui üks pannitäis on ahjus, siis need lõigatud viilud võiks tagasi külmkappi panna. Soojas nad kipuvad lagunema.
<a href="
live.hot.ee/gallery/show_gallery_thumbs?...t;>Siin</a> pildid ka, kui midagi arusaamatuks jäi
Head isu!
</span>