Nii, mul tuli kohe tuju teiega seda retsepti jagada, kellele vähegi värskekapsasupp võiks maitseda. Tegemist on väga lihtsa retseptiga ja ma kirjutan siia kogustes, mis sobiks umbes 2-3 inimesele.
175g hakkliha (soovitavalt veise)
2 väiksemat porgandit
1 pisike sibul või 1/2 keskmist (või 1/4 suurt:D)
1,5 peotäit riisi (soovitavalt sõmer riis)
1/4 väiksemast värskest kapsast
4 väikest kartulit
tilli
rohelist sibulat
(soola, pipart)
3-4 puljongikuubikut või puljongimaitseainet vastavalt soovile
Haki sibul ja porgand. Pane pannile ja prae, lisa hakkliha. Maitsesta soola ja hakklihamaitseainega. Vala segu keskmisesse potti. Haki kartul ning lisa segule ja lisa tunde järgi vett (väga vähe ei tasu panna, kuna supp tuleb niigi pakemat sorti). Kui vesi tõuseb keema, lisa puljongikuubikud või puljongimaitseaine. Kui kartul on enam-vähem pehme, lisa supile riis. Kui riis on keenud ka poolpehmeks, lisa kapsas. Haki till ja roheline sibul ning lisa supile. Oota, kuni ka kapsas on ilusti pehmeks keenud. Sega vahepeal. Võtta pott tulelt ja voilaa!
supp tuleb kokkuvõttes paksemat sorti, nii et, kui soovid ka järgmisel päeval süüa, siis võid taldrikusse lisada veidi vett, et suppi vedelamaks muuta.
Head isu!