Kirsi toorjuustu kook
- Kategooria: Eevakate koogikatsetused
1Purusta köögikombainis küpsised ning sega sulatatud või ja kaneeliga hoolikalt läbi.
Määri rasvaine 23 cm läbimõõdu suurusega koogivormi. Vala põhjasegu ühtlaselt vormi põhjale ja aseta külmkappi.
2Mikserda toorjuust ja hapukoor ühtlaseks. Lisa sidrunimahl, riivitud sidrunikoor, vaniljesuhkur ja suhkur ning mikserda ühtlaseks seguks.
3Vahusta eraldi munakollased ja munavalge. Lisa eelnevalt segule kõigepealt munakollasevaht ja sega. Lõpuks lisa ettevaatlikult munavalgevaht. Küpseta 150 kraadi juures 1 h. Et kook ahjus liiga pruuniks ei läheks, nagu minul, siis tuleks kooki aegajalt keerata. Jahuta kook koogivormis täielikult maha.
4Lase želatiinil 5 minutit paisuda 5 spl kompotivedelikuga. Seejärel lisa ülejäänud kompotivedelik ja sulata želatiin nõrgal tulel kuumutades, mitte keeta. Jahuta vedelik kergelt maha.
5Lao kirsid koogile laiali ning tõsta supilusikaga želatiinisegu marjadele peale. Ma ise lisasin kirssidele veel aiamaasika toormosi. Külmuta kooki külmkapis 6 h.
Retsept
Põhi175 g Digestive küpsiseid
50 g sulatatud võid
1/2 tl kaneeli
Kate
250 g toorjuustu
1 1/2 dl hapukoort
1 spl sidrunimahla
1 tl riivitud sidrunikoort
1 tl vaniljesuhkrut
75 g suhkrut
1 munavalge
2 munakollast
Tarretis
375 g kirsse
3 tl žealtiini
3 dl kirsikompoti vedelikku
Michel