Kartuli-kodujuustulasanje
- Kategooria: Soolased road
Kuumuta sibulat õlis 8-10 minutit. Tõsta sibul vahukulbiga pannilt ja kuumuta lahtinäpitud hakkliha kahe eraldi portsjonina kiiresti läbi, lisa kohe tomatihoidis, sibul ja maitseained ja lase 10 minutit tasakesi haududa. Sega hapukoor, maitseained ja peenestatud murulauk kodujuustu hulka. Lao õliga määritud ahjuvormi kiht pakse kartuliviile ja tõsta selle peale kodujuust. Kata ülejäänud kartuliviiludega ja seejärel hakklihakastmega, mille peale raputa riivjuustu. Küpseta fooliumi all 175 kraadi juures 30 minutit, lase puust lõikelaual 10 minutit järelvalmida.
Retsept
Hakklihakaste1 sl õli
400 g hakkliha
1 sibul
1 purk purustatud tomatit
1 tl kuivatatud musta pipart
1 tl kuivatatud basiilikut
0.5 tl purustatud musta pipart
1 tl ürdisoola
Kodujuustusegu
0.5 kg kodujuustu
1 dl hapukoort
Peotäis murulauku
1 tl sidrunipipart
0.5 tl ürdisoola
0.5 tl küüslaugupulbrit
1 kg keedetud kartuleid
Pinnale
2 dl riivjuustu
EEVA