Seakoot ahju

Sealiha

Pese ja kuivata koot. Kuumuta potis 2 liitrit vett, lisa sool, terapipar, nelk, kooritud sibul ja loorberileht. Keeda kooti mõõdukal kuumusel 1 tund. Keetmise ajal eemalda tekkinud vaht. Tõsta koot katlast ja tee terava noaga liha pealispind ruuduliseks. Pista roog ahju ja küpseta 1,5 tundi või kuni liha sisetemperatuur on 72°C. Retsept on mõeldud neljale inimesele.

 

Retsept

Seakoot  kuni 1.3 kg
Sool 2 tl
Must pipar 1 tl
Harilik sibul 1 tl
Loorber 1 leht
Nelk 2 tk

Selles retseptis võib toore seakoodi asendada ka suitsukoodiga. Valmistamisaeg ca 60 min.

EEVA


Avalda arvamust antud teemal
Arvamuse avaldamiseks logi sisse! Konto puudub? Palun registreeri end.