Õunastruudel

Õunad

Pane taigna koostisosad taignasegamismasinasse ja sega läbi, seni kuni tainas tuleb segamisnõu seinte küljest lahti. Sõtku veel kätega läbi. Vormi palliks ja lase kuuma veega loputatud niiskes kausis 30 minutit seista. Laota lauale suur rätik, puista sellele jahu ja rulli tainas nii õhukeseks kui võimalik. Võta taigna pikematest külgedest ettevaatlikult sõrmedega kinni ja venita tainas ruudu kujuliseks. Määri taignaruut võiga ning puista leivapuruga üle. Lõika õunad õhukesteks viiludeks ja laota taignale. Puista õuntele kaneeli, rosinaid ja hakitud mandleid. Tõsta taigna servad õuntele peale ja keera käterätiku abil taignaruut mitte liiga tugevasti rulli. Määri ahjuplaat võiga või kata küpsetuspaberiga, pane struudel plaadile ja küpseta 200 kraadi juures 50 min.

Retsept

Tainas
150 g täisterajahu
60ml sooja vett
3 spl sulatatud võid
2 spl vahtrasiirupit
1/4 tl soola

Täidis
0.5kg õunu
½ tl kaneelipulbrit
2 spl rosinaid
2 spl mandleid
2 spl riivleiba

 EEVA


Avalda arvamust antud teemal
Arvamuse avaldamiseks logi sisse! Konto puudub? Palun registreeri end.