Pistaatsia kook

Pistaatsia kook
Pistaatsia kook
Pistaatsia kook
Pistaatsia kook
Pistaatsia kook
Pistaatsia kook
Pistaatsia kook
Pistaatsia kook
Pistaatsia kook
Pistaatsia kook

1Riivi sidrun.

2Eelkuumuta ahi 175 kraadini. Määri 22.5 cm läbimõõduga lahtikäiv vorm. Eemalda pähklitelt koor ja aseta minutiks keeva vette.

3Kuivata puhta rätikuga ja eemalda seejärel pähklitelt kest/koor.

4Lisa suhkur ja jahvata peeneks puruks

5Tõsta mass suurde kaussi ja sega pähklite hulka munarebud, sidrunikoor, küpsetuspulber, söögisooda ja sool. Vahusta munavalged mikseriga tugevaks vahuks ja sega kummilabidaga tainasse.

6Tõsta tainas vormi ja küpseta 25-35min. kuni keskele pistetud puutikk jääb puhtkas. Lase koogil jahtuda.

Retsept

Kook kus puudub jahu ja või
ca 400 g pistaatsiapähkleid
2.4 dl suhkrut
3 suurt muna
2 sl riivitud sidrunikoort
1 tl küpsetuspulbrit
½ tl söögisoodat
¼ tl soola

Ettevalmistusaeg ca 1 tund.

Michel

 


Avalda arvamust antud teemal
Arvamuse avaldamiseks logi sisse! Konto puudub? Palun registreeri end.