Tere tulemast EEVA blogikeskkonda! Siin saad lugeda ja jälgida eevakate huvitavaid blogisid erinevatest valdkondadest. Blogide jälgimine on väga lihtne, kliki soovitud blogi juures lingile "Jälgi antud blogi" ja me saadame sulle alati kirja, kui blogisse uus postitus laekub. Kui soovid samuti EEVA blogikeskkonnas blogima hakata, siis võta meiega ühendust. Tule jälgima ja ka ise blogima!
Vaata kindlasti ka teisi suurepäraste blogide kataloogi, kuhu oleme sinu jaoks kokku kogunud lugemisväärt blogid.
Recipe: Pesto italiano
Minu käest on korduvalt küsitud pesto retsepti, seega otsustasin olla lahke ja jagada ka Teiega enda Itaalia-vanaema Luigia orginaalset Toscana-Pesto retsepti. Praegu on suurepärane aeg pesto tegemiseks, kuna basiilik on valmis ja tuleb enne õitsemist ära korjata. Mina tegin enda basiilikust paar purki pestot, panin veidi värsket külmkappi salatite jaoks ning ülejäänud lehed kuivatasin talviseks toidu-maitsestamiseks.
I have been repeatedly asked pesto recipe, so I decided not to be jealous and share with you my Italian grandmother Luigia original Tuscan-Pesto recipe. Right now is a great time to make pesto because basil is ready and should be picked before flowering. I made a couple of cans basil pesto,also I put some fresh basilic for salads and the rest of the leaves I dried up for winter season.
Pesto italiano
Vaja läheb (kogus peaks piisama viie inimese jaoks):
6 peotäit basiiliku lehti
1 küüslaugu küüs
3/4 lõppkogusest (maitse järgi!) Parmesani juustu
1/4 lõppkogusest Pecorino juustu (e. lambapiima juust)
paar spl oliiviõli
peoga seedermänniseemneid
Pane kõik koostisained blenderisse ning blenderda kuni mass on piisavalt paks. Juustud võib ka asendada muudega kui hetkel kapis õigeid pole (olen teinud ka parmesan+atleet.)
Kui soovite teha pestot nii, et säiliks pikemat aega, siis tuleb panna pesto pisikesse purki ja katta paksu oliiviõlikihiga. Olen kuulnud ka, et pesto säilib paremini kui juust lisada hiljem.
Pestot või määrida leivale, lisada salatitele kastmeks või kõige klassikalisem on lisada keedetud pasta hulka!
Pesto italiano
You will need (quantity should be enogh for 5 person):
6 handfuls of basil leaves
1 clove of garlic
3/4 of the final amount Parmesan cheese
1/4 of the final amount of Pecorino cheese (sheep's milk cheese)
a couple of tablespoons of olive oil
pine seedsPut all ingredients in a blender and blender until the mass is thick enough.
If you want to make pesto to maintain for a long time, you should put a tiny jar of pesto and cover with a thick layer of olive oil. I've also heard that pesto retain better if You add cheese later.You can eat pesto with bread, salads or the most classic way is mix that with pasta!______
Kas Sulle maitseb pesto?
Oled varem pestot ise teinud?Do You like pesto?
Have You done pesto before?