EEVA naistekas

Kolmapäev, 24. April 2024

Last updateK, 13 Sept 2023 9am

  • Registreeri
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *

    * kohustuslikud väljad

Blogid

Tere tulemast EEVA blogikeskkonda! Siin saad lugeda ja jälgida eevakate huvitavaid blogisid erinevatest valdkondadest. Blogide jälgimine on väga lihtne, kliki soovitud blogi juures lingile "Jälgi antud blogi" ja me saadame sulle alati kirja, kui blogisse uus postitus laekub. Kui soovid samuti EEVA blogikeskkonnas blogima hakata, siis võta meiega ühendust. Tule jälgima ja ka ise blogima!

Vaata kindlasti ka teisi suurepäraste blogide kataloogi, kuhu oleme sinu jaoks kokku kogunud lugemisväärt blogid.

  • Esileht
    Esileht Kuvatakse kõik blogipostitused.
  • Blogid
    Blogid Kuvatakse kõik blogid.
  • Sildid
    Sildid Kuvatakse kõik sildid.
  • Blogijad
    Blogijad Kuvatakse kõik blogijad.

Miks me blogime ja blogisid loeme?

Postitas blogisse: MiuMei
  • Fondi suurus: Suurem Väiksem

Pealkiri on küll selline, et hakkan nüüd kõigi eest rääkima :D Aga ei! Kirjutan enda eest ja teilt ootan vastukaja. Ja noh, saamegi kokku meie :)

Ilmselt on paljude inimeste jaoks blogi pidamine arusaamatu asi. Milleks seda kõike teha? Kelle jaoks ja mida see meile üldse annab?

 

Nagu ikka, alustagem minust:

Miks ma blogin?

Eks ikka selle pärast, et mulle meeldib kirjutada. Kui ma oskaks, kirjutaks ma raamatuid. Romaane näiteks. Kahjuks mul pole võimet välja mõeldud asju ise uskuda. Kui sa ise ei usu mida kirjutad, siis ei tule hea. Uskuma peab! Nii ma siis peangi valitud killukesi oma päris elust kirjutama.

Ega ma suurem asi kirjameister polegi. Aga kes ütles, et inimene peab tegema vaid seda, mida ta hästi oskab? Kui meeldib, siis tuleb teha! Võib-olla tulevad kunagi ka oskused. Mis sellest, et sa pole kõige osavam. Mis sellest, et see (või sina ise) teistele ei meeldi. Kõigi meele järgi niikuinii olla ei oskaks. Ühesõnaga - tee ikka! Vahet pole kui hästi! Enda arvates teed ikka kõige paremini:D (ok, nali)

Muidugi jääb võimalus pimedasse sahtlisse, nagu vanasti inimestel kombeks oli, kirjutada. Aga mulle meeldib ka vastukaja ja mis seal salata, piisake tähelepanu.

Teisest küljest on hirmutav see, et ma isegi ei tea kes kõik mu blogi käivad lugemas. Statistika põhjal on see arv ikka päris suur. Mõni tuleb tänaval, nagu välk selgest taevast, ütlema, et loeb mu blogi. Vahel käib see kõik nii äkki, et jõuan isegi mõelda, et mis blogi???

Mõni kord saan kirju, kus ongi mind kuskil nähtud aga tere pole juletud ütlema tulla. Aga kirju on ka tore saada! Siis ma oskan paremini reageerida :D

Kui palju ja miks ma blogisid loen?

Umbkaudselt on mul jälgimisel umbes 20-30 blogi, mis on mu lemmikuteks osutunud. Mõni neist teeb sissekandeid iga päev, mõni kord kuus. Mõnel blogil loen üldjuhul kõik postitused läbi, teistel kasutan selektiivset lugemist, ehk otsustan pealkirja järgi. Keskmiselt kulub päevas erinevate blogide lugemisele kokku max 30 minti.

Vahel, kui on ülikiired ajad, on ka blogikaust lugemata. Aja vabanedes ei viitsi tihtipeale tagant järgi "vanu uudiseid" lugema hakata ja klikin kõik loetuks. Samas, mõni blogi on nii huvitav ja iga postitus minu jaoks informatiivne, et loen ka eilseid uudiseid meeleldi.

Eks mõne jaoks on blogide lugemine kõige mõttetum tegevus üldse, nagu ka kirjutamine. Võiks näiteks raamatuid lugeda. Kvaliteetkirjandust! Samas on see selline kergem ajaviide. Loed päevapostitused ära ja lähed oma eluga edasi. Äärmisel juhul jääd uut postitust ootama. Sedagi omi asju edasi ajades.

Selle ühe postituse saab peaaegu jooksujalu ja ilma pikemalt süvenemata augutäiteks läbi lugeda. Nt ühe käega segad suppi ja teise käe pöidlaga libistad telefoni ekraani.
Raamatuga nii ei saa! Koomiksiga võib-olla jah. Raamatuga peab end mõnusalt diivanile kerra tõmbama ja lugema - selleks on rohkem aega vaja.

Enamjaolt ma loengi selliseid blogisid, kellega ma end mingil moel samastada suudan. Nt: oo, tema on sama pikk kui mina, või temal on kaks tütart nagu mulgi. Või meeldivad mulle tema maitsemeeled ja seda mitte ainult söögi poolelt.
Lisaks on tore ja inspireeriv lugeda lastega perede ettevõtmistest ja käimistest. Ja olgem ausad, teine kord on lihtsalt põnev teiste elus sobrada.

Miks teie blogisid loete? (Miks blogite?)

image


Olen 28a moe ja iluhuviline. Minu blogis saate lugeda nii ilujuttu kui palju muud põnevat.

  • Haldaja: Windway OÜ

EEVA naistekas

EEVA naistekas on veebikeskkond, mis on loodud eelkõige naistele ja siit leiab tasuta turu, sõbraliku õhkkonnaga foorumi, erinevate valdkondade artiklid, intervjuud, blogid, uudised, auhinnamängud, küsitlused ja palju muud huvitavat.

EEVA naistekas ootab Sind alati ja on Sinu jaoks olemas!

Sa oled siin: Esileht Blogid Merje Miks me blogime ja blogisid loeme?