EEVA naistekas

Reede, 19. April 2024

Last updateK, 13 Sept 2023 9am

  • Registreeri
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *

    * kohustuslikud väljad

Blogid

Tere tulemast EEVA blogikeskkonda! Siin saad lugeda ja jälgida eevakate huvitavaid blogisid erinevatest valdkondadest. Blogide jälgimine on väga lihtne, kliki soovitud blogi juures lingile "Jälgi antud blogi" ja me saadame sulle alati kirja, kui blogisse uus postitus laekub. Kui soovid samuti EEVA blogikeskkonnas blogima hakata, siis võta meiega ühendust. Tule jälgima ja ka ise blogima!

Vaata kindlasti ka teisi suurepäraste blogide kataloogi, kuhu oleme sinu jaoks kokku kogunud lugemisväärt blogid.

  • Esileht
    Esileht Kuvatakse kõik blogipostitused.
  • Blogid
    Blogid Kuvatakse kõik blogid.
  • Sildid
    Sildid Kuvatakse kõik sildid.
  • Blogijad
    Blogijad Kuvatakse kõik blogijad.

Sugulaste kokkutulek

Postitas blogisse: MiuMei
  • Fondi suurus: Suurem Väiksem

Tere!
Laupäev kuni pühapäev toimus meil sugulaste kokkutulek. Aset leidis see Toris ja soovijad said telgiga ööbima jääda. Mina olin loomulikult käpp! Ühtlasi oli see mul esimene kord lastega üksi telkida. Ega ma midagi kartnud, kuigi imestati küll, et kuidas ma lastega niimoodi üksi. Mis seal siis on: telki oskan kokku panna, madratsit täis pumbata. Ega rohkem polegi ju vaja.

 

Hakkasime hommikul vara sõitma, et Pärnust mõnest poest läbi käia. See läbi lendamine võttis aega kolm tundi. Naiste värk! :D

Navigeerimisega olid mul väiksed probleemid. Kuna ma eelnevalt oma tarkust ilmselgelt üle hinnates asupaiga koha pealt süvenema ei hakanud, pidin esialgu Are-sse põrutama. Järgmisena kaalusin juba Rae-d. Lõpuks otsustasin targematelt uurida ja sain teada, et peab Torisse minema. Mõtle veel midagi oma peaga välja!

Lõpuks saime mõnele (tuttavale)sugulasele sappa võetuna õigesse kohta. Parkla oli autosid täis ja rahvast oli palju. Iga sammuga mõtlesin, et kes need inimesed on. Ma ei tundnud sealt mitte kedagi! Absoluutselt mitte kedagi! Mõni olla lausa Ameerikast kohale tulnud.

Tegelikult korraldajat nägin kuulujuttude põhjal vanaema matustel, aga olgem ausad, selle pisardamise ajal ei jäänud mulle nägu meelde. Ok, mäletan, et olen kunagi tal külas käinud. No umbes 5-7a, aga isegi see ei lähe arvesse. Tema on siis minu vanatädipoeg.

Lõpuks hakkas tuttavaid nägusid ka tulema - need olidki siis minu ema-isa, vennad ja onulapsed. Kõige enam imestasin selle üle, et väikseid lapsi oli nii palju. Kui õieti mäletan, siis 13 olid veel koolis mitte käivat last. Hiljem kuulsin, et ka teised panid imeks just laste rohkust. Aga mis seal imestada, noori oli ju palju.

Kuna ma hommikul lubasin lastele ujumist, siis käisime Tori Põrgus. Tegelikult ma külma vett kardan aga vastleitud kaasa tulnud sugulase ees ei saanud ju häbisse jääda ja nii ma siis selle aasta esimese väliveekoguujumise ära tegin. Vesi oli nii nagu ikka: vette minnes hirmus külm, hiljem täitsa hea. Lastel oli igate pidi hea!

image
Tori Põrgu metsaline. P.S. Eile tuli tal veel üks piimahammas ära :D Seega juba kuues.

Jutuks tuli ka, et tänapäeval ei teata enam sugulastest nii palju kui vanasti. Keegi teadis juhuseid, kus sugulased käivad ühel kursusel, teadmata, et neil on sugulussidemed. Kellelgi oli äärmuslik näide sellest kuidas üks noormees olla enese teadmata täditütrele lapse teinud. Või noh, lapse tegi ikka teadlikult, aga nad polnud lihtsalt kursis, et nad olid sugulased. 

Eesti on ikka räigelt väike. Nt kui ma olin Timmoga mõnda aega koos olnud, sain teada, et Timmo ema elas lapsena samas külas kus mina. Selles samas väikses piiriäärses külas, kus ei ela peaaegu mitte keegi!

image

Tegelikult polegi ime kui sugulased üksteisi ei tea kui pidevat läbisaamist kõigiga pole. Mõni astub sugulusringist ise peenelt välja. Nt mul on tädi, kellega suheldi vanasti ikka tihedalt aga tema kõndis minema. Võib-olla ma selle tädi veel tunneks tänaval ära, aga tema lapsi ja lapse-lapsi ammugi mitte. Aga eks iga-üks elab nii nagu soovib. Kui sugulasteta on parem, siis järelikult on.

Umbes 5 a tagasi oli meil üks teine suguvõsa kokkutulek(ema-ema). Seal ma teadsin küll kõiki. Või noh, vähemalt 98%. Ega muud moodi polekski saanud, mu vanaema käis oma õdedega alati tihedalt läbi ja kõik saabki alguse õdede-vendade läbisaamisest.

image
Kunas teil viimati sugulaste kokkutulek oli? Kui tihti teil neid üldse tehakse? image


Olen 28a moe ja iluhuviline. Minu blogis saate lugeda nii ilujuttu kui palju muud põnevat.

  • Haldaja: Windway OÜ

EEVA naistekas

EEVA naistekas on veebikeskkond, mis on loodud eelkõige naistele ja siit leiab tasuta turu, sõbraliku õhkkonnaga foorumi, erinevate valdkondade artiklid, intervjuud, blogid, uudised, auhinnamängud, küsitlused ja palju muud huvitavat.

EEVA naistekas ootab Sind alati ja on Sinu jaoks olemas!

Sa oled siin: Esileht Blogid Merje Sugulaste kokkutulek