EEVA naistekas

Neljapäev, 25. April 2024

Last updateK, 13 Sept 2023 9am

  • Registreeri
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *

    * kohustuslikud väljad

Blogid

Tere tulemast EEVA blogikeskkonda! Siin saad lugeda ja jälgida eevakate huvitavaid blogisid erinevatest valdkondadest. Blogide jälgimine on väga lihtne, kliki soovitud blogi juures lingile "Jälgi antud blogi" ja me saadame sulle alati kirja, kui blogisse uus postitus laekub. Kui soovid samuti EEVA blogikeskkonnas blogima hakata, siis võta meiega ühendust. Tule jälgima ja ka ise blogima!

Vaata kindlasti ka teisi suurepäraste blogide kataloogi, kuhu oleme sinu jaoks kokku kogunud lugemisväärt blogid.

  • Esileht
    Esileht Kuvatakse kõik blogipostitused.
  • Blogid
    Blogid Kuvatakse kõik blogid.
  • Sildid
    Sildid Kuvatakse kõik sildid.
  • Blogijad
    Blogijad Kuvatakse kõik blogijad.

WHY SQUATS SHOULD BE YOUR BEST FRIENDS || #gethealthywithme

Postitas blogisse: Hearts of Cashmere
  • Fondi suurus: Suurem Väiksem

Kükid on vaieldamatult üks jalapäeva parimaid harjutusi. Neid saab teha nii mitmel erineval viisil ja seetõttu teen minagi vähemalt 3 erinevat kükkimisharjutust. Esimeseks ja kõige olulisemaks pean Smith masinal kükkimist, sest seal saan ma kõige rohkem raskust peale panna ja lihased saavad palju palju tööd. Lisaks teen veel hantliga sumo kükke (sumo squat), front squat kükke nii hantli kui kangiga (jälle vabandan oma kitsa sõnavara pärast, ausalt ei tea kuidas neid variante tõlkida..) ja kükist üles hüppeid hantliga. Plaanin neid kõiki teile tulevikus näidata, seega nendel pikemalt ei peatu.

 

image

Täna tahaksin siia hoopis kirja panna ühed peamised põhjused, miks iga naine võiks kükke oma parimateks sõbrannadeks kutsuda. Kükkide tegemine on minu arust üks asendamatuid harjutusi ja oma kogemuste põhjal võin öelda, et kui tahad endale ilusat prinki kanni, siis tasub kükkida ;).

1. Multifunktsionaalsus
Teadagi hõlmab kükkide tegemine sinu jalalihaseid - reie nelipealihast, reie tagumist lihast inglise keeles hamstring ja sääri. Lisaks sellele treenib see tegelikult kogu su keha, sest iga sinu lihas nõuab pingutust, et kükist püsti saada. Kuna kükkimine on niivõrd intensiivne tegevus, siis vallandub sinu kehas testosteroon ja lihase kasvuhormoon, mis on lihaste kasvamiseks väga olulised. Seega aitab kükkimine treenida nii sinu ülekeha ja alakeha mõlemat, mitte ainult jalgu ja tuharat.

image

2. Funktsionaalsed harjutused teevad igapäevaelu lihtsamaks
Mida rohkem teed sa selliseid harjutusi, mis treenivad üheaegselt mitut lihasgruppi, seda kergem on sul igapäevaseid füüsilist pingutust nõudvaid tegevusi teha. Kasvõi näiteks viiendale korrusele kõndimine, kui majas pole lifti või aiatöid tehes kivide tassimine. Kõik see nõuab sinult pingutust ja mida rohkem oled sa oma keha treeninud funktsionaalsete harjutustega, seda kergema vaevaga saad sa kõik tehtud. Kuna kükkide tegemine on üks parimaid selliseid harjutusi, siis tasuks neid kindlasti harjutada.

3. Põletad rohkem kaloreid
Kõige kiiremini põletavad kaloreid need inimesed, kellel on rohkem lihaseid. Iga nael (0,45kg) lihasmassi aitab põletada 56-70cal rohkem ühe päeva kohta. Ehk siis, kui sinu lihasmass kasvab näiteks 10 naela, siis põletab sinu keha automaatselt 500-700cal rohkem päevas, kui enne. Kõlab ju hästi!

4. Väldid vigastusi

Enamus spordivigastusi tekib just nõrkade stabilisaatorlihaste, sidemete ja sidekoe tõttu ning kuna kükid aitavad neid kõiki kolme tugevdada, siis ennetab nende tegemine vigastuste tekkimist.

image

5. Boost'id oma sportlikku sooritust

Uuringud on näidanud, et kükid aitavad parandada sinu sportlikku võimekust. Näiteks võid sa  kõrgemale hüpata ja kiiremini joosta. Seetõttu on need osaks iga sportlase treeningprogrammist ning ideaalsed ka just sulle! 

Samuti aitavad kükid pinguldada kõhulihaseid, seljalihaseid ja nagu enne juba öeldud, treenitud saab tegelikult kogu keha. Lisaks aitavad need kehas olevatest jääkainetest kiiremini vabaneda. 

Kuidas kükke õigesti teha ja millist tehnikat kasutan mina, näitan juba järgmistes postitustes! 


///

Kuidas teile postitus meeldis? Kas harjutate ka kükkide tegemist? Ehk on teist keegi läbi teinud 30-squat-challange'i vms. Huviga loeks teie arvamusi :).

Minu nimeks on Liis ning olen 19-aastane neiu, kes armastab blogimist ning jagab seal kõike, millest elus rõõmu tunneb. Enamasti seondub see kas moe, spordi, toidu või ilumaailmaga, kuid esineb ka postitusi lihtsalt minu igapäevasest elust. Loodan, et ka sina leiad minu blogist midagi huvitavat - head lugemist!

  • Haldaja: Windway OÜ

EEVA naistekas

EEVA naistekas on veebikeskkond, mis on loodud eelkõige naistele ja siit leiab tasuta turu, sõbraliku õhkkonnaga foorumi, erinevate valdkondade artiklid, intervjuud, blogid, uudised, auhinnamängud, küsitlused ja palju muud huvitavat.

EEVA naistekas ootab Sind alati ja on Sinu jaoks olemas!

Sa oled siin: Esileht Blogid Liis Paalits WHY SQUATS SHOULD BE YOUR BEST FRIENDS || #gethealthywithme