EEVA naistekas

Laupäev, 20. April 2024

Last updateK, 13 Sept 2023 9am

  • Registreeri
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *

    * kohustuslikud väljad

Blogid

Tere tulemast EEVA blogikeskkonda! Siin saad lugeda ja jälgida eevakate huvitavaid blogisid erinevatest valdkondadest. Blogide jälgimine on väga lihtne, kliki soovitud blogi juures lingile "Jälgi antud blogi" ja me saadame sulle alati kirja, kui blogisse uus postitus laekub. Kui soovid samuti EEVA blogikeskkonnas blogima hakata, siis võta meiega ühendust. Tule jälgima ja ka ise blogima!

Vaata kindlasti ka teisi suurepäraste blogide kataloogi, kuhu oleme sinu jaoks kokku kogunud lugemisväärt blogid.

  • Esileht
    Esileht Kuvatakse kõik blogipostitused.
  • Blogid
    Blogid Kuvatakse kõik blogid.
  • Sildid
    Sildid Kuvatakse kõik sildid.
  • Blogijad
    Blogijad Kuvatakse kõik blogijad.

Osa 3 - Kreeta reis/Crete - Stalis - SAFARI!

Postitas blogisse: Costany's Sparkles
  • Fondi suurus: Suurem Väiksem

Kolmas osa postitusest tuleb kindlasti nüüd kõige pikem. Mul lihtsalt on Teile niii palju näidata ja rääkida! Need päevad olid täis seiklusi ja väga palju uusi teadmisi.. Seda kõike on sõnadega üsna raske kirjeldada, sellepärast saabki tegemist olema suures osas ka pildipostitusega. Jeep tuli meile hotelli järele umbes kella 9 paiku hommikul ja kogu ekskursioon kestis õhtul kuni kella kuueni. Ekskursiooni ostsime peatänaval asuvast pisikesest putkast ja hind oli inimese kohta 69€. Etteruttavalt võin öelda, et kogu see tripp oli kordades rohkem väärt! Hinna sees olid söögid, joogid ja kõik need elamused. Voahhh kui äge see oli!

 

image

Aga kõige algusesse siis video : 

ps, ps,ps! videos üks pisike monteerimise apsakas ka. Jätke tähelepanuta! (:

image image image

Safari kõige põnevam osa oli kohe kindlasti see mägede vahel asuv pisike talu. Seal tegime tunnikeseks peatuse ja vaatasime kuidas elu päriselt välja näeb. Kitsekesed jooksid autole vastu nagu kodused koerad ja olid julged ning sõbralikud. Üks neist üritas isegi meie söögilauale ronida! 

Tegelikult on nii, et enamik kohalike siiski elab ära ilma igasuguse ametliku töökohata. Kõike kasvatatakse ise. Linna minnakse väga harva ja mäe peal elavad elanikud jäävad talviti lausa mitmeks kuuks isoleerituks. Põhiline rõhk on muidugi oliiviõlil. Iga teine puu on oliivipuu! Kusjuures.. Reisil olles õppisime, et see kõige puhtam oliiviõli tulebki just Kreekast (extra virgin olive oli) ja Itaaliast tavaline (virgin olive oil). Selleks, et Itaallased saaksid oma õlile ka selle "Extra" juurde kirjutada, osatavad nad Kreekast õli sisse ja segavad seda siis enda omaga. Nii saavad nad enda koostise puhtamaks. Kreekas toodetakse 1/5 maailma kogutoodangust!

image image

Antud farmis nägime veel kuidas see pere enda tarbeks igal aasta juustu ja rakit valmistab. Saime neid laua ümber mekkida ja ohh.. Tekkis küll hetkeks mõte, et nii äge oleks aasta/kaks sellistes tingimustes elada. See avardaks tohutult silmaringi ja mulle on alati maal meeldinud!

Korraks võtaksin veel hetke, et kiita meie giidi Nikolast. Ta oli ise alles mõned aastad tagasi Kreetale kolinud ja tema sõnadest kostus läbi niii mõnus elevus ja armastus selle saare vastu! 

image image

See konkreetne foto on tehtud ühest pisikesest külast mis asub täpselt mägede keskel ja see ongi algusest peale olnud sellisel täiesti sirgel tasapinnal. Nemad talviti liikuma ei pääse ja peavad oma varusid hoolega koguma.

image image image

Mägedes külastasime me tegelikult nii umbes nelja erinevat külakest. Mõnes nendest oli ainult ligikaudu 150 inimest. See oli niiiii äge! Need pisikesed tänavad ja mustade rätikestega vanaprouad..

Saime seal veidi ringi jalutada ja kohalike poolt valmistatud oliiviõli, rakit ja saia maitsta. See oliiviõli oli niiiiii puhas ja maitselt suurepärane! Ostsime kolm pudelit kaasa. Ühe meile ja teised kaks lähevad kingitusteks. 

image

Tegelikult käisime külastasime ka legendaarset koobast kus väidetavalt suur jumal Zeus asutses. Sellest meil kahjuks fotosid ei ole, sest seal oli niii pime aga videost saab kindlasti parema ülevaate. 

image image

Oeh, nagu ma juba postituse alguses ütlesin. Seda elamust on võimatu sõnadesse panna. Ma loodan, et pildid ja videod aitavad mind hädast välja. Kellel võimalus tekkima peaks, siis minge kindlasti! Ma soovitan üldse iga reisi vältel üks taoline väljaminek teha ja natukene turistipiirkonnast välja ka minna!

Aga praegu ongi kõik.. Kui kellegil veel küsimusi on reisi kohta, siis need on kõik kommentaarides oodatud! Vastan meeleldi!

Kellel eelmised osad vahele jäid siis need leiab siit : 

Reisile eelnev tutvustav postitus - LINK

Costany's Sparkles ilu ja elustiili blogist on saanud üks hubane kohake, kus koos lugejatega jagatakse omavahel infot parimate ilutoodete, vingeimate tegevuste ning kõige maitsvamate retseptide kohta!

  • Haldaja: Windway OÜ

EEVA naistekas

EEVA naistekas on veebikeskkond, mis on loodud eelkõige naistele ja siit leiab tasuta turu, sõbraliku õhkkonnaga foorumi, erinevate valdkondade artiklid, intervjuud, blogid, uudised, auhinnamängud, küsitlused ja palju muud huvitavat.

EEVA naistekas ootab Sind alati ja on Sinu jaoks olemas!

Sa oled siin: Esileht Blogid Triinu Liis Osa 3 - Kreeta reis/Crete - Stalis - SAFARI!