Tere tulemast EEVA blogikeskkonda! Siin saad lugeda ja jälgida eevakate huvitavaid blogisid erinevatest valdkondadest. Blogide jälgimine on väga lihtne, kliki soovitud blogi juures lingile "Jälgi antud blogi" ja me saadame sulle alati kirja, kui blogisse uus postitus laekub. Kui soovid samuti EEVA blogikeskkonnas blogima hakata, siis võta meiega ühendust. Tule jälgima ja ka ise blogima!
Vaata kindlasti ka teisi suurepäraste blogide kataloogi, kuhu oleme sinu jaoks kokku kogunud lugemisväärt blogid.
Kaneelikattega rabarberikook
Kuna rabarberid sirguvad ja pole ei tea mis ajast juba miskit küpsetanud, otsustasin täna rabarberikooki teha. Ja eks see vaba päev ka luges, igavus hakkas lihtsalt tapma :D Tahtsin miskit suurejoonelisemat teha, aga kahjuks olid peaaegu kõik toiduvarud kodust otsas ja poodi ei viitsinud minna. Pikk maa ju ka. Pidi siis lihtsa koogiga leppima.
Koostis:
3 muna
4 sl suhkrut
100 g sulatatud võid
3 sl nisujahu
1 sl kartulitärklist
1 tl küpsetuspulbrit
3-4 rabarberivart, olenevalt suurusest. Kui on eriti jurakad varred, piisab kahest. Ühesõnaga - silma järgi.
1 tl vaniljesuhkrut
Kaneelikate:
60 ml suhkrut
40 ml jahu
25 g toasooja võid
1 tl kaneeli
Valmistamine:
Kõigepealt valmista kaneelikate (kuna mulle eriti ei istu purutaignate, liivataignate ja muude selliste näperdamistaignate valmistamine, tegin kaneelikatet topelt koguse. Pool panin külmikusse järgmist küpsetuspäeva ootama, küll see ka tuleb.). Kaneelikatte tegemiseks näpi toasoe või suhkru, kaneeli ja jahuga ühtlaseks.
Tükelda rabarberid.
Põhitaigna valmistamiseks vahusta munad suhkrutega. Lisa vähehaaval küpsetuspulbri ja tärklisega segatud jahu ja sulatatud või.
Vala taigen vooderdatud 23-25cm läbimõõduga vormi. Puista peale rabarberid ja purukate.
Küpseta 190 kraadises ahjus. Valmimist kontrolli hambatikuga.
Head isu!
P.S. Üleval, paremas servas on üks väike küsimustik, klikake :)