EEVA naistekas

Neljapäev, 28. March 2024

Last updateK, 13 Sept 2023 9am

  • Registreeri
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *

    * kohustuslikud väljad

Blogid

Tere tulemast EEVA blogikeskkonda! Siin saad lugeda ja jälgida eevakate huvitavaid blogisid erinevatest valdkondadest. Blogide jälgimine on väga lihtne, kliki soovitud blogi juures lingile "Jälgi antud blogi" ja me saadame sulle alati kirja, kui blogisse uus postitus laekub. Kui soovid samuti EEVA blogikeskkonnas blogima hakata, siis võta meiega ühendust. Tule jälgima ja ka ise blogima!

Vaata kindlasti ka teisi suurepäraste blogide kataloogi, kuhu oleme sinu jaoks kokku kogunud lugemisväärt blogid.

  • Esileht
    Esileht Kuvatakse kõik blogipostitused.
  • Blogid
    Blogid Kuvatakse kõik blogid.
  • Sildid
    Sildid Kuvatakse kõik sildid.
  • Blogijad
    Blogijad Kuvatakse kõik blogijad.

Ma ei tea mida ma tahan, aga ma tahan seda kohe!

Postitas blogisse: MiuMei
  • Fondi suurus: Suurem Väiksem

Siit tuleb üks lõputu vingumis ja halamispostitus, kust ei tasu oodata lusti ja lillepidu. Samas saab pika jutu peale miskit selgemaks.

Viimastel päevadel olen ma masendusseisus. Ma ei saagi nüüd aru milles asi täpsemalt on. Kõik see teeb mu oleku tusaseks, tundlikuks ja närviliseks. Nagu tahaks midagi, aga ei tea mida. Midagi nagu võiks olla teistmoodi. Peaks midagi tegema teisiti. Aga no kuidas, kui ma isegi täpsemalt ei tea mida!? Ma tean, et selline masendusolek kestabki mul paar-kolm päeva ja siis on tükiks ajaks kõik jälle endine, rõõmus ja roosa. Siiski peaks välja mõtlema midagi, mis ei laseks süngematel pilvedel mu pea kohale tulla. Või kui nad siiski tulevad, võiks kuidagi seda olukorda edukalt leevendada.

 

Ma ei isegi ei tea kas see on rutiinist või mitte. Ma saan piisavalt palju kodust välja, aga kõik see on koos perega. Tahaks midagi täitsa üksi teha. Tegelikult on see ju normaalne, ma olen laste sünnist saati enam-vähem nende külge kleebitud olnud, kui piltlikult öelda. Ma ei saa raamatuid lugeda, sest selleks ajaks, kui lapsed voodis, olen ma ka ise nii väsinud, et lihtsalt ei viitsi. Tahaks õhtul rattaga sõitma minna. Üksi. Aga viimasel ajal olem iga päev nii hilja koju jõudnud, et lihtsalt ei jõua. Või on vihma sadanud. Või mul pea valutab. Või on mul nii nõmedad hambad, et ma ei tahagi mitte midagi teha.

Mul on pidevalt kõht tühi ja see teeb mind samuti närviliseks. Ma pean enam-vähem söögiaegadest kinni pidama ja see on minu jaoks liig. Mul on rohkem sööki vaja, mul läheb kõht nii ruttu tühjaks. Ma ei kujuta ette kuidas inimesed suudavad dieeti pidada. Ehk sellepärast Eestlased ongi kurjad ja õelad, ehk nad peaksid rohkem sööma? :D Loodan, et mu magu harjub kiiremas korras ära.
Reede peaks selle hambaga korda saama, aga kahtlustan, et teise hamba raviks kasutatakse sama meetodit.

Tahaks midagi sellist teha, kuhu ma lapsi nii kergelt kaasata ei saaks. Imelik oleks minna matkarajale jalutama, ujuma või rattaga sõitma, kui ma neid kaasa ei võta - nemad ju tahavad ka. Ja üksi minnes ikka keegi leiab, et jalutab niisama. Võiks parem kodus, ma ei tea, maad kaevata või midagi vajalikku teha. No kasvõi lapsi kasvatada, kuigi just sellest ma ilmselt mõneks hetkeks tahakski hoiduda. No teate küll, väike maakoht, kõigil on pistmist sellega mida, kas ja kuidas keegi teeb :D Mina olen ju üldse selline laisk maanaine, et ega ma mullas väga kraapida ei viitsi. Võib-olla viitsiks, kui kodune oleks. Aga õnneks mind selles vallas teiste arvamus absoluutselt ei huvita. Kui huvitaks, siis ilmselt kaabiks nii mis mühiseb ja rohkemgi veel:D

Ilmselt mõnes on juba küsimus tekkinud: aga Timmo? Kui ta kodus on, siis ta aitab igati, teeb süüa ja puha. Kogu see "ei saa" on tegelikult minus endas kinni, ma saan ise aru küll. Kes tahab, see saab - nagu öeldakse ja eks ta õige ole. Mina tahan, aga ei saa. Ma isegi ei tea mida ma täpsemalt tahan. Ja samas, mul on veidi süümekad, kui tema hakkab kodus süüa tegema ja nõusid pesema. Tema on ju ka väsinud. Tal on töökoormus palju suurem ja palju pingelisem. Ta ei näita seda kunagi välja. Ta ei kurda ja ei too kunagi töömuresid koju kaasa. Aga mina olen väsinud! Millest, ma mõtlen!

Samas, kui Timmo pakub välja, et ta läheb lastega kuhugi, siis tahan ma kohe ühineda. No et perega aega veeta. Olengi jälle alguspunktis tagasi: ma teen kõike perega ja ma tahan seda teha. Vahel nagu ei tahaks ka ja tahaks midagi üksi teha. Nagu eile ja üleeile. Võib-olla ka täna. Äkki isegi homme, seda ma veel ei tea...

Ma isegi ei mäleta, mis ma laupäeval tegin. Tahaks sama tubli ja motiveeritud olla kui Kristella - isegi eile õhtul, kui me kodu poole sõitsime, tahtis tema teeotsas maha minna ja joostes koju tulla. Aga mina nii ei saa, keegi peab ju auto ka koju viima.

Ei saaks öelda, et ma poleks oma eluga rahul. Mul on toredad lapsed ja parim elukaaslane, keda tahta oleks osanud. Vahel jääb nagu millestki puudu. Võib-olla sellest "oma ajast". Võib-olla on mul kevadväsimus, kui sellist asja on üldse olemas ja sellest tulenev motivatsiooni puudus? Või vitamiinupuudus? Või päikesepuudus?

Eelmine nädal käisin loengul kuidas om last tõeliselt armastada. Sain päris mitu asja kõrva taha panna. Ehk ma peaks tegema seal soovitatud tabeli enda jaoks. Et sätin meelepärased tegevused, mida üksi teha kalendrisse ja pean nendest ka kinni. Nt, kolmapäeva õhtul jalutama, reede õhtul loen vaikuses ja pühapäeval nt sõidan jalgrattaga.
Mulle jäi loengult meelde lause "armastust ei saa anda, kui sul endal seda pole".
Hetkel ma mõistan seda nii: pean rohkem aega leidma enda jaoks. Enda jaoks leitud aeg muutub armastuseks ja saan seda edasi anda kallitele inimestele.

Sain nüüd pikalt halada ja isegi hakkas kergem, et sain asja enda jaoks lahti kirjutada ja mõte hakkas libedamalt liikuma.

Kohe lähen lõunale, siis võtan lapsed, et nendega hambaarstile kontrolli minna ja hiljem on tervisenädala raames perematk. Ehk ma täna õhtul jõuan midagi ka üksi ette võtta.

Kas teil on vahel selliseid masendushetki ja kuidas nendega võitlete?


Olen 28a moe ja iluhuviline. Minu blogis saate lugeda nii ilujuttu kui palju muud põnevat.

  • Haldaja: Windway OÜ

EEVA naistekas

EEVA naistekas on veebikeskkond, mis on loodud eelkõige naistele ja siit leiab tasuta turu, sõbraliku õhkkonnaga foorumi, erinevate valdkondade artiklid, intervjuud, blogid, uudised, auhinnamängud, küsitlused ja palju muud huvitavat.

EEVA naistekas ootab Sind alati ja on Sinu jaoks olemas!

Sa oled siin: Esileht Blogid Merje Ma ei tea mida ma tahan, aga ma tahan seda kohe!