EEVA naistekas

Neljapäev, 18. April 2024

Last updateK, 13 Sept 2023 9am

  • Registreeri
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *

    * kohustuslikud väljad

Blogid

Tere tulemast EEVA blogikeskkonda! Siin saad lugeda ja jälgida eevakate huvitavaid blogisid erinevatest valdkondadest. Blogide jälgimine on väga lihtne, kliki soovitud blogi juures lingile "Jälgi antud blogi" ja me saadame sulle alati kirja, kui blogisse uus postitus laekub. Kui soovid samuti EEVA blogikeskkonnas blogima hakata, siis võta meiega ühendust. Tule jälgima ja ka ise blogima!

Vaata kindlasti ka teisi suurepäraste blogide kataloogi, kuhu oleme sinu jaoks kokku kogunud lugemisväärt blogid.

  • Esileht
    Esileht Kuvatakse kõik blogipostitused.
  • Blogid
    Blogid Kuvatakse kõik blogid.
  • Sildid
    Sildid Kuvatakse kõik sildid.
  • Blogijad
    Blogijad Kuvatakse kõik blogijad.

My Principles To Getting Fit

Postitas blogisse: Today's Favorites
  • Fondi suurus: Suurem Väiksem

Mõned päevad tagasi kirjutasin oma toitumisharjumustest, et kuidas vormi saada ja vormis püsida (loe siit). Kuigi pean toitumist vormis olemise juures kõige olulisemaks kriteeriumiks, siis tahan aeg-ajalt ka toiduga “patustada”, mis tähendab, et lisakalorid tuleb mingil muul moel ära kulutada.

 

Mu elustiil on istuv – päeval kontoris, tööle-koju autoga, mis tähendab, et füüsiline koormus puudub täielikult. Ütleme nii, et ilus keha on sale (toitumise teema) ja proportsioonis (füüsilise liigutamise teema). Ja kergelt välja joonistuvad lihased on ka kena vaadata. Seega räägin täna natuke oma füüsilise aktiivsuse põhimõtetest.

***

A couple of days ago I wrote about my eating habits and routines to get and stay fit (read here). Despite I think that eating is the absolutely most important thing by getting/staying fit, I like to eat more than my daily calories allow sometimes – eat chocolate, cakes and other good things. And that means I have to do make something extra to spend those additional calories I have eaten.

My lifestyle is definitely passive – I sit on the office whole day and drive to work and back by car. No physical activities at all. But I like fit body and good proportions, that´s the combination of eating and some physical movement. So today, I´ll speak my principles about training and physical movement.

Running2

Mulle ei meeldi väikeses ruumis higiste naabritega võidu karata. Ja kange-raskusi ei meeldi mulle ka rebida ning olla kõigile vaatamiseks-võrdlemiseks välja pandud, et kellel on suurem biitseps ja ägedam sixpack. Keeruline juhus, I know. Uue aasta alguses andsin endale aga mõned lubadused, mida järgin:

aasta alguses andsin endale lubaduse, et ei kasuta enam lifti, vaid käin kõik trepid jala. Tänaseks olen siis pea 2 kuud ainult treppe kasutanud ja ütleme nii, et 5-le korrusele tõusmine ei aja enam puhkima-ohkima. See tähendab, et võhma on juurde tulnud); kasutan telefonis olevat sammulugejat, et ma liiga vähe ei liiguks. Eesmärk on muidugi 10 000 sammu päevas, kuid passiivse eluviisi esindajana teen ma 4-5000 sammu päevas ning pean seda praegusel aastaajal suht mõistlikuks. Kas sina tead kui palju samme sa päevas teed? teen 3x nädalas trenni min 60 minutit järjest: sõidan ratast, käin jooksmas, mängin tennist vms. Ootan pikisilmi kevadet-suve, et saaks rulluisutama minna.

Ja see ongi kõik. Seda pole küll palju, kuid natuke on see ikka abiks ning mu enesetunne on väga hea, mis on kõige tähtsam.
Mõõtsin esmakordselt ka vöö-, puusa- ja muud ümbermõõdud, et tulemusi paremini hinnata. Kuu aja pärast teen uue mõõtmise, näis ka asjast abi ka :)

PS: tuttavad, kes aktiivselt spordiga tegelevad, soovitavad enne trenni/trenni ajal juua FatBurnerit, milles sisalduv L-karnitiin aitab põletada rasvu. Ja see pidi ka päriselt aitama, ma ise hakkasin alles katsetama, seega enamat kommenteerida ei oska.

***

I don´t like to jump in the small room with sweaty neighbors, I don´t like to be on comparison at gym – like who has bigger biceps and sixpack. Difficult case, I know. But still, in the beginning on this year I gave myself couple of promises, I follow:

in the beginning of this year I promised to myself that I don´t use elevators anymore, but stairs. Till today, 1,5 months climbing and I feel that it´s a piece of cake to climb onto the 5th floor without sweating and breathing difficulties. I just feel that I have more power inside :); I use the step counter daily. It´s available on my phone and helps to understand how much I move per day. I was very surprised how less I walked (I did first measuring in December 2014), and that  motivated me to use stairs beside elevators. Target is of course 10 000 steps per day but as I´m the passive lifestyle representer, I´m happy with 4-5000 steps at the moment. Do you know how many steps you make per day? I exercise 3 times per week: go for running, drive my bicycle or play tennis. I wait summer for getting on my Rollerblades again. 

And that´s pretty much it. I know it´s not much, but it helps to balance my sitting lifestyle a little and I feel good, what´s most important. To evaluate the results, first time I took my measurements (hips, waist) and will keep my eye on them as well.

 

  • Haldaja: Windway OÜ

EEVA naistekas

EEVA naistekas on veebikeskkond, mis on loodud eelkõige naistele ja siit leiab tasuta turu, sõbraliku õhkkonnaga foorumi, erinevate valdkondade artiklid, intervjuud, blogid, uudised, auhinnamängud, küsitlused ja palju muud huvitavat.

EEVA naistekas ootab Sind alati ja on Sinu jaoks olemas!

Sa oled siin: Esileht Blogid Todaysfavorites My Principles To Getting Fit