EEVA naistekas

Kolmapäev, 24. April 2024

Last updateK, 13 Sept 2023 9am

  • Registreeri
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *

    * kohustuslikud väljad

Blogid

Tere tulemast EEVA blogikeskkonda! Siin saad lugeda ja jälgida eevakate huvitavaid blogisid erinevatest valdkondadest. Blogide jälgimine on väga lihtne, kliki soovitud blogi juures lingile "Jälgi antud blogi" ja me saadame sulle alati kirja, kui blogisse uus postitus laekub. Kui soovid samuti EEVA blogikeskkonnas blogima hakata, siis võta meiega ühendust. Tule jälgima ja ka ise blogima!

Vaata kindlasti ka teisi suurepäraste blogide kataloogi, kuhu oleme sinu jaoks kokku kogunud lugemisväärt blogid.

  • Esileht
    Esileht Kuvatakse kõik blogipostitused.
  • Blogid
    Blogid Kuvatakse kõik blogid.
  • Sildid
    Sildid Kuvatakse kõik sildid.
  • Blogijad
    Blogijad Kuvatakse kõik blogijad.

Toit // Valio Alma kodujuustud + kingiloos!

Postitas blogisse: Genefic
  • Fondi suurus: Suurem Väiksem

Mõnda aega oli minu külmkapp VALIO poolt mulle maitsmiseks saadetud kodujuuste paksult täis. Nimelt on Valio algatanud kampaania "Kolm korda kodujuustu nädalas!", et innustada eestimaalasi seda väärt piimatoodet rohkem tarbima. Mul oli pakkumise üle muidugi super hea meel, sest olen suur kodujuustu fänn, aga see ei ole mitte alati nii olnud.  

image

Ma kahjuks ei mäleta, millest minu vastumeelsust kodujuust vastu oli tingitud, igatahes jääb see kaugesse lapsepõlve. Ma pakun, et sellel ajal oli see toode kõike muud kui hõrgutav. Ja kuna olin suur magusate kohupiimade sööja, siis arvatavasti tundus samalaadne toode soolasena kõige mõttetum asi maailmas. Pean tänama oma isa, kellel õnnestus mind mõned aastatad tagasi meelitada uuesti kodujuustu proovima ja tasapisi sõi see ennast minu toidulauale sisse või noh, mina sõin teda. Nüüd on kodujuust mul pea alati külmkapis ja kuna temast annab nii palju maitsvaid toite välja võluda ning saadaval on neid erinevate maitsetega, siis ära ka ei tüüta. Valiol on valikus viit sorti kodujuustu, milledest lausa kolme proovisin esmakordselt, leidsin nende seast paar uut lemmikutki. 
   ♥
Klassikaline kodujuust on just nii klassikalise maitsega, nagu ühelt kodujuustult ootan. See on kerge ja pehme. Mul ei olnud enne aimugi, et kodujuust on kohe peale valmimist rasvavaba ja klassikalisele kodujuustule lisatakse rõõska koort, et see oleks eriti mahlane. Mulle meeldiks, kui kodujuustu terad oleks veidike suuremad ja rohkem eraldatud, toode on selline ühtlane kreemine segu, natuke tekstuuri ei teeks paha. Ka võiks soolaga tsipake tagasi tõmmata, no nii 0,8g peale 1,0g asemel. Muidugi igati maitsev ja väärt toode. 

image

Hapukoorega kodujuust ei jää maitselt eelmisele alla ja ka tekstuur on üsna sarnane. Veidike on see kreemisem, kuid suurt vahet neil ei tee. Rasva on protsendi võrra vähem, kui kellelegi see oluline on. Igati mõnus kodujuust, millest saab oi, kui palju erinevaid toite meisterdada. 

image

 ♥

Murakamoosiga kodujuustu proovisin esmakordselt ja mulle täitsa maitses. Ma sõin murakaid viimati vist oma kümme aastat, kui mitte rohkem tagasi ja nende maitse on mul peaaegu, et meelest läinud, kuid see vähene, mis meeles, mulle sellest topsist vastu ei tulnud. Pigem meenutab maitse vaniljejäätist või créme bruléed. Juust on ise mõnusalt pehme, suuremate teradega ja toredalt heleoranž. Lastele kindlasti meeldib, minu jaoks ehk natuke liiga lääge, suhkrut on seal 12% - sama palju, kui magusates jogurtites, aga kui on jube magusaisu, siis on küll hea, kui kapis mõni tops olemas on. Eelistaksin seda jogurtile, sest kodujuustus on valke mitu korda enam, sobib magustoiduks või vahepalaks väga hästi. 

image

Ma ei vali poes kunagi rasvavabu tooteid. Kahtlustasin, et need on vesised ja maitsetud, kuid sellest rasvatust kodujuustust sai mu lemmik. Mulle meeldis, et selles on kodujuustu terad eraldi, need on suured ja pehmed. Juust on mahlane ja maitsev. Ka ei tundunud see nii soolane, kuigi soola sisaldus on selles sama, mis kõigis teistes. Sobis eriti hästi võileiva peale, sest vedelikku oli selles vähem, leib ei ligune läbi. Mahe ja mõnus. Ostan kindlasti teinekordki.

image


See soolakurgi ja tilliga kodujuust on ka üks väga mõnus toode. Sobib täiesti oivaliselt toidu kõrvale või võileivale, soolakurgi maitse on parajalt tugev, justkui söökski samal ajal nii kodujuustu kui kurki. Või noh, tegelikult ju söödki, sest kurki on selles topsis 6%.
Soovitan proovida! 

image

Klassikaline ja hapukoorega kodujuust on saadaval ka suuremates topsides. Mul oli tegelikult plaan proovida neist torti/kooki teha, kui poes tordi valimiseks läheb, siis valin alati kodujuustutordi, aga said ka need suured totsikud märkamatult otsa ja tordi sisse ei jõudnudki. On teist keegi proovinud kodujuustust ise torti/kooki teha?  

imageMõned näited, kuidas olen kodujuustu kasutanud, peale niisama toidu kõrvale söömise:

♥ lihapallides ja kotlettides, need muutuvad siis nii mahlaseks

♥ salatites, eriline lemmik on: riis, krabipulgad, muna, õun, kodujuust, natuke majoneesi

♥ lasanje vahel - oi, kui hea!
♥ röstsaial koos pähklite, mee ja kaneeliga
♥ wrapi sees koos muu hea ja paremaga
 ♥  smuutides - kodujuust muudab need eriti kreemiseks ja paksuks, tõeliselt hõrgutav
♥ pastatoitudes, segan lihtsalt lõpus pasta hulka või lisan vormiroale enne ahju pistmist, toit saab eriti mahe ja mahlane.

Mõned isutekitamise pildid Pinterestist... 
image  image
image image

Kui nüüd suu vett hakkas jooksma, on paras aeg osaleda kingiloosis, kus auhinnaks on lisaks kodujuustudele tore piimakann ja -klaasid.

image Kui soovid loosis osaleda:

♥ Ole minu blogi jälgija Bloggeris, klikates SIIA või Bloglovin´is SIIN.
♥ Klikka MEELDIB blogi Facebooki lehele SIIN.
♥ Kui soovid osaleda kahe häälega, jaga kingiloosi pilti Facebookis. Kirjuta pildi alla jagatud! Pilt asub SIIN.

♥ Kirjuta siia postituse alla oma nimi ja emaili aadress. Loeksin ka suure huviga, milliseid kodujuuste enamasti soetad ja kuidas neid tarbid.

Võitja loosin välja 2.märtsil!

image

Tänaseks kõik, olge armsad!♥

imageimage

Olen Pille-Riin, 30+ šopahoolik Tartust, kes püüab elu mitte liiga tõsiselt võtta. ;) Minu blogist leiad postitusi ilu-moe-toidu-kodu vallast. Loodan, et meeldib! :)

  • Haldaja: Windway OÜ

EEVA naistekas

EEVA naistekas on veebikeskkond, mis on loodud eelkõige naistele ja siit leiab tasuta turu, sõbraliku õhkkonnaga foorumi, erinevate valdkondade artiklid, intervjuud, blogid, uudised, auhinnamängud, küsitlused ja palju muud huvitavat.

EEVA naistekas ootab Sind alati ja on Sinu jaoks olemas!

Sa oled siin: Esileht Blogid Pille-Riin Toit // Valio Alma kodujuustud + kingiloos!