EEVA naistekas

Teisipäev, 16. April 2024

Last updateK, 13 Sept 2023 9am

  • Registreeri
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *

    * kohustuslikud väljad

Blogid

Tere tulemast EEVA blogikeskkonda! Siin saad lugeda ja jälgida eevakate huvitavaid blogisid erinevatest valdkondadest. Blogide jälgimine on väga lihtne, kliki soovitud blogi juures lingile "Jälgi antud blogi" ja me saadame sulle alati kirja, kui blogisse uus postitus laekub. Kui soovid samuti EEVA blogikeskkonnas blogima hakata, siis võta meiega ühendust. Tule jälgima ja ka ise blogima!

Vaata kindlasti ka teisi suurepäraste blogide kataloogi, kuhu oleme sinu jaoks kokku kogunud lugemisväärt blogid.

  • Esileht
    Esileht Kuvatakse kõik blogipostitused.
  • Blogid
    Blogid Kuvatakse kõik blogid.
  • Sildid
    Sildid Kuvatakse kõik sildid.
  • Blogijad
    Blogijad Kuvatakse kõik blogijad.

Milliseid internetis leiduvaid pilte võib kodulehel kasutada?

Postitas blogisse: Crankyblog
  • Fondi suurus: Suurem Väiksem

 Kas võib seaduse silmis panna oma blogisse kõike, mis tahan?

 

 

Igaüks meist tahab ju teha oma blogi/kodulehte ilusaks, ilusate piltidega. Ning selleks kõige lihtsam varjant on GOOGLE :) 

Tunnistan ausalt üles olin Googel varas, kunis tänaseni.Vanasti võis teha kõike aga tänapäeval on autoriõigus aina olulisemaks muutunud. Nii siis otsutasin kindluse mõttes uurida, kas see kõik on tõesti nii lihtne, et otsin meeldiva pildi ja lisan selle oma blogisse.

Njh.. Mis siis selgus? Asi polegi nii lihtne:(

 

 

 

 

Põhimõteliselt võid lisada oma kodukale/blogisse mis tahes pildi või artikli, kui sa viitad, kust see pärit on. Nii sa teed ju artikli/pildi autorile reklaami:) Või siis on olemas sellised paigad nagu pildipangad.

 

Neid siis on olemas tasulisi ja tasuta.

Reeglina on seal kõrge kvaliteediga ja erinevate resolutsioonide ja suurustega valikuvõimalused. Pilte leidub pea igast valdkonnast. Oht peitub liiga ilusates ja klantsitud fotodes, mis ei näi reaalsed ja veebikülastaja saab sellest ruttu aru.

Fotolia.com – pildid võib saada kätte alates paarist eurost. Istockphoto.com – valik on suur ning osta saab ka allalaadimise põhiselt Shutterstock.com – osta võib ka väiksema hulga kaupa, kuid sisult sama, mis eelmine

Tasub kindlasti tutvuda tingimustega ning panna tähele seda, et ei laseks neil sinu krediitkaarti tühjendada soovimatu kuumaksuga, eriti kui sa sealt midagi rohkem ei osta.

 

 

Tasuta pildipankade suurimaks miinusteks peetakse kõikuvat fotode kvaliteeti ning sealt ei pruugi alati leida ka sobivat või õiges suuruses pilti. Eriti oluline on see suurte ja kandvate piltide puhul. Tegelikult on tasuta pildipankasid palju ja kes otsib, see leiab.

Flickr Creative Commons search – otsi Creative Commons litsentiga pilte www.sxc.hu – asjaarmastajad jagavad oma fotosid, kuid mitte kõik ei ole tasuta pildid Everystockphoto – saab otsida ka teistes pildipankades olevaid CC või Public litsentsiga pilte Creative Commons otsing  - leia vajalikud pildid erinevatest kanalitest photos.visitestonia.com – kui tegutsed välisturul, siis siit leiad tasuta pildi ja videomaterjali Eesti tutvustamiseks Animalphotos – fotod loodusest ja loomadest tasuta kasutamiseks OpenClipArt.org – ca 11,000 clipart pilti, mida kasuta, kus iganes vaja Pixabay.com – kasuta kasvõi ärilisel eesmärgil PhotoEverywhere.co.uk – reisipildid tasuta kasutamiseks fortawesome.github.io/Font-Awesome/icons/ – ikoonid kasutamiseks – e-kiri, telefon, asukoht ja paljud teised Imagebase – veel üks koht, kust võib leida üllatusi

Need on kohad, kust võid leida näiteks pilte oma blogi postitusteks või muuks otstarbeks. Soovitan korraks süveneda OKIA artiklisse teemal kuidas kasutada seadusega kooskõlas internetis leiduvaid tasuta materjale ning alati tutvu konkreetse veebilehe reeglite ja tingimustega.

 

 

Ja lõpetuseks, ka Googlest võib leida pilte tasuta kasutamiseks

Google täpsem pildiotsing aitab sul leida pilte, mida võid kasutada julgelt. Sul tuleb lisaks vajalikele parameetritele lehe allosast valida Kasutusõigused ning selle menüüvalikust valida sobiv õigus.

Peale selle artikli küsisin veel lisaks Merlis Jusupovilt. Pinteresti piltide kohta, mida ma tihti oma blogis kasutan. Ning ka see on lubatud aga aint kui viitan originaal lehele.

Crankyblog - blogi mis kirjutab kõigest. Lastest (koolieelik ja beebi), elust Soomes, Ebayst, toodetest, fotoblogi jne. Leidub ka ilunippe, DIY õpetusi, ning veel palju uut ja huvitavat.

  • Haldaja: Windway OÜ

EEVA naistekas

EEVA naistekas on veebikeskkond, mis on loodud eelkõige naistele ja siit leiab tasuta turu, sõbraliku õhkkonnaga foorumi, erinevate valdkondade artiklid, intervjuud, blogid, uudised, auhinnamängud, küsitlused ja palju muud huvitavat.

EEVA naistekas ootab Sind alati ja on Sinu jaoks olemas!

Sa oled siin: Esileht Blogid Kerli Milliseid internetis leiduvaid pilte võib kodulehel kasutada?