Tere tulemast EEVA blogikeskkonda! Siin saad lugeda ja jälgida eevakate huvitavaid blogisid erinevatest valdkondadest. Blogide jälgimine on väga lihtne, kliki soovitud blogi juures lingile "Jälgi antud blogi" ja me saadame sulle alati kirja, kui blogisse uus postitus laekub. Kui soovid samuti EEVA blogikeskkonnas blogima hakata, siis võta meiega ühendust. Tule jälgima ja ka ise blogima!
Vaata kindlasti ka teisi suurepäraste blogide kataloogi, kuhu oleme sinu jaoks kokku kogunud lugemisväärt blogid.
Tuuletaskud
Panime vastlatele tuuletaskutega punkti :)
See oli mu esimene kord keedutaigent teha, aga tuli välja küll. Pritsimisega peab veel vähe kätt harjutama :)
Sellest kogusest saad umbes 25 tuuletaskut. Eile küpsetasin ja täna on ka veel mõni alles :)
Koostis:
180 g jahu
80 g võid
4 muna
3 dl vett
0,5 tl soola
Täidiseks vahustasin 2 dl vahukoort 300 g kohupiimapastaga. Maitsestasin suhkruga. Poolele täidisele lisasin sidruni riivitud koore.
Puisteks tuhksuhkrut.
Valmistamine:
Mõõda paksupõhjalisesse potti vesi, sool ja või. Lase keema tõusta ja lisa kloppides (tugevama lusikaga, nt puulusikas) ühekorraga jahu. Sega kiirelt, kuni moodustub tainapall. Tõsta kõrvale ning lase 5-7 min jahtuda. Lisa ükshaaval munad. Peale iga muna lisamist sega taigen jälle ühtlaseks ja siledaks. Võimalusel soovitan mõne musklimehe appi paluda!
Pane ahi 220 kraadi juurde sooja. Kata küpsetusplaat küpsetuspaberiga ja pritsi kondiitripritsist taignakuhjad. Jäta vahele kerkimisruumi.
Esialgu küpseta 220 kraadises ahjus 10 min ja siis keera kuumus 200-ni ja küpseta veel 10-12 min. Vahepeal ära ahju ust ava! Lase ahjus 5 minutit avatud uksega jahtuda.
Valmista täidis. Tee jahtunud tuuletaskutele küljele väike lõige ja pritsi see kondiitripritsiga täidist täis. Puista üle tuhksuhkruga.
Head isu!
Allikas: Pereköök, märts, 2010