EEVA naistekas

Teisipäev, 23. April 2024

Last updateK, 13 Sept 2023 9am

  • Registreeri
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *

    * kohustuslikud väljad

Blogid

Tere tulemast EEVA blogikeskkonda! Siin saad lugeda ja jälgida eevakate huvitavaid blogisid erinevatest valdkondadest. Blogide jälgimine on väga lihtne, kliki soovitud blogi juures lingile "Jälgi antud blogi" ja me saadame sulle alati kirja, kui blogisse uus postitus laekub. Kui soovid samuti EEVA blogikeskkonnas blogima hakata, siis võta meiega ühendust. Tule jälgima ja ka ise blogima!

Vaata kindlasti ka teisi suurepäraste blogide kataloogi, kuhu oleme sinu jaoks kokku kogunud lugemisväärt blogid.

  • Esileht
    Esileht Kuvatakse kõik blogipostitused.
  • Blogid
    Blogid Kuvatakse kõik blogid.
  • Sildid
    Sildid Kuvatakse kõik sildid.
  • Blogijad
    Blogijad Kuvatakse kõik blogijad.

Retseptinurk//Küpsised sõbrapäevaks

Postitas blogisse: Virge
  • Fondi suurus: Suurem Väiksem

Võin käsi südamel öelda, et pinterest on üks mu suurimaid lemmikuid ja seetõttu olen ma paadunud pinner. Eile kui ma seal ringi surfasin jäid mulle silma armsad südamekujulised küpsised mis olid pealt nii armsalt kaunistatud. Niisiis mõtlesin, et annan teile ühe pisikese ja armsa idee sõbrapäevaks. Ise tehtud, hästi tehtud! :)

 

Vaja läheb:

Taigent

Vormi

Glasuuri

Pritskotti

Hambatikku

Toiduvärve

image

Pilt on võetud pinterestist!

Kõigepealt tuleb valmistada taigen. Valida võib endale meelepärase küpsisetaigna aga kui mõtteid pole, siis toon näiteks liivataigna, sest seda on kerge valmistada ja samuti pole ta aeganõudev.

LIIVATAIGEN

Kogus:1kg/0.5kg

Vaja läheb:

Võid   300g/150g

Suhkrut   200g/100g

Muna   2tk/1tk

Soola   

Nisujahu   500g/250g

Küpsetuspulber   1tl/0.5tl

Kui sa teed taigent köögikombainiga, siis lisa kõik ained kokku ja sega need omavahel ühtlaseks massiks.

Kui sa teed käsitsi(sõtkud ise taigna), siis esmalt sega omavahel soe(toasoe) või ja suhkur. Seejärel lisa ükshaaval munad ja lõpuks lisa omavahel ära segatud jahu, sool ja küpsetuspulber, ning sega need ühtlaseks massiks.

Küpseta küpsiseid(olenevalt suurusest ja paksusest) 10-15 min. 180-220 kraadi juures.

GLASUUR

Vaja läheb:

Tuhksuhkur   250g

Vesi/mahl   3-4sl 

Kõigepealt sega ühtlaseks massiks omavahel tuhksuhkur ja vesi/mahl. Seejärel jaga saadud mass kaussidesse laiali, nii mitmesse kaussi kui mitu erinevat tooni sa saada soovid. Seejärel lisa tilgake omale meelepärast toiduvärvi ja voilaaa, võidki kaunistamisega alustada. Kindlasti jälgi, et mass ei jääks liiga vedel, sest vastasel juhul ta voolab lihtsalt küpsise pealt maha ja samas jälgi, et mass ei jääks liiga paks, sest muidu ta ei valgu ilusti ja ühtlaselt küpsistele laiali ja tulemus jääb kole. Enne glasuuriga kaunistamist lase küpsistel maha jahtuda!!! 

image

Hei, olen Virge, pärit Lääne-virumaalt. Minu blogist leiad postitusi aiandusest, ilust&moest, vaba aja tegemistest ja muust toredast :)

  • Haldaja: Windway OÜ

EEVA naistekas

EEVA naistekas on veebikeskkond, mis on loodud eelkõige naistele ja siit leiab tasuta turu, sõbraliku õhkkonnaga foorumi, erinevate valdkondade artiklid, intervjuud, blogid, uudised, auhinnamängud, küsitlused ja palju muud huvitavat.

EEVA naistekas ootab Sind alati ja on Sinu jaoks olemas!

Sa oled siin: Esileht Blogid Virge Retseptinurk//Küpsised sõbrapäevaks