Tere tulemast EEVA blogikeskkonda! Siin saad lugeda ja jälgida eevakate huvitavaid blogisid erinevatest valdkondadest. Blogide jälgimine on väga lihtne, kliki soovitud blogi juures lingile "Jälgi antud blogi" ja me saadame sulle alati kirja, kui blogisse uus postitus laekub. Kui soovid samuti EEVA blogikeskkonnas blogima hakata, siis võta meiega ühendust. Tule jälgima ja ka ise blogima!
Vaata kindlasti ka teisi suurepäraste blogide kataloogi, kuhu oleme sinu jaoks kokku kogunud lugemisväärt blogid.
Vastlakuklid
Juba pikemat aega olen poodide saialettidel mõnusaid vastlakukleid näinud. Välimus on neil küll kutsuv, aga osta enam ei julge. Kunagi sain sellise kukli, millel vahukoor oli kuidagi kahtlase maitsega. Peale seda pole julgenud enam "riskida" ja olen oma pere kuklid ise küpsetanud.
Kuigi vastlapäev on alles 17-ndal, siis otsustasin kukleid juba täna teha. Esiteks sellel nädalavahetusel ei pruugi selleks enam aega jätkuda ja teisipäeval pole võib-olla Timmot kodus. Kusjuures, nii kui esimese plaadi täie ahjust välja tõstsin, siis oli ta kohe jaol, et soe kukkel ära süüa. Kiitis heaks - sai oli ilus ja kohev.
Järgmisel korral peaks ehk tavalisi rosinakukleid tegema. Ahjusoojalt ja külma piimaga oleks need kindlasti mõnusad!
Aga nüüd vastlakuklite juurde tagasi.
Sellest kogusest saab olenevalt suurusest umbes 10-14 kuklit.
Koostis:
50 g suhkrut
15 g presspärmi
2,5 dl sooja piima
400 g jahu
100 g sulatatud võid
1 muna
0,5 tl soola
Kaunistamiseks 1 suurem pakk vahukoort + maitse järgi suhkrut ja tuhksuhkrut peale puistamiseks.
Valmistamine:
Kõigepealt lahusta pärm suhkruga ja sega hulka soe piim. Sega see umbes 4-5spl jahuga läbi ja jäta tunniks sooja kohta seisma.
Kui taigen oma oma aja seisnud, lisa juurde sulatatud või, sool, muna ja hakka vähehaaval jahu juurde sõtkuma. Sõtku taigen hästi läbi ja jäta veel seisma. Umbes poolest tunnist peaks piisama (taigen peaks kahekordse koguse saavutama).
Vormi taignast ümarad pätsikesed ja lase ahjuplaadil veel kerkida 15-20 min.
Küpseta 200 kraadi juures.
Kui kuklid on jahtunud, lõika kaas maha. Võid ka veidi sisu välja uuristada. Lisa vahukoor, pane kaaned tagasi peale ja puista üle tuhksuhkruga.
Soovin juba ette kõigile pikka liugu!
Kas olete vastlakukleid ise teinud? Millised on poes müüdavatest parimad?