EEVA naistekas

Neljapäev, 25. April 2024

Last updateK, 13 Sept 2023 9am

  • Registreeri
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *

    * kohustuslikud väljad

Blogid

Tere tulemast EEVA blogikeskkonda! Siin saad lugeda ja jälgida eevakate huvitavaid blogisid erinevatest valdkondadest. Blogide jälgimine on väga lihtne, kliki soovitud blogi juures lingile "Jälgi antud blogi" ja me saadame sulle alati kirja, kui blogisse uus postitus laekub. Kui soovid samuti EEVA blogikeskkonnas blogima hakata, siis võta meiega ühendust. Tule jälgima ja ka ise blogima!

Vaata kindlasti ka teisi suurepäraste blogide kataloogi, kuhu oleme sinu jaoks kokku kogunud lugemisväärt blogid.

  • Esileht
    Esileht Kuvatakse kõik blogipostitused.
  • Blogid
    Blogid Kuvatakse kõik blogid.
  • Sildid
    Sildid Kuvatakse kõik sildid.
  • Blogijad
    Blogijad Kuvatakse kõik blogijad.

Vastlakuklid

Postitas blogisse: MiuMei
  • Fondi suurus: Suurem Väiksem

Juba pikemat aega olen poodide saialettidel mõnusaid vastlakukleid näinud. Välimus on neil küll kutsuv, aga osta enam ei julge. Kunagi sain sellise kukli, millel vahukoor oli kuidagi kahtlase maitsega. Peale seda pole julgenud enam "riskida" ja olen oma pere kuklid ise küpsetanud.

 

Kuigi vastlapäev on alles 17-ndal, siis otsustasin kukleid juba täna teha. Esiteks sellel nädalavahetusel ei pruugi selleks enam aega jätkuda ja teisipäeval pole võib-olla Timmot kodus. Kusjuures, nii kui esimese plaadi täie ahjust välja tõstsin, siis oli ta kohe jaol, et soe kukkel ära süüa. Kiitis heaks - sai oli ilus ja kohev.

Järgmisel korral peaks ehk tavalisi rosinakukleid tegema. Ahjusoojalt ja külma piimaga oleks need kindlasti mõnusad!

Aga nüüd vastlakuklite juurde tagasi.

image
Sellest kogusest saab olenevalt suurusest umbes 10-14 kuklit.

Koostis:
50 g suhkrut
15 g presspärmi
2,5 dl sooja piima
400 g jahu
100 g sulatatud võid
1 muna
0,5 tl soola

Kaunistamiseks 1 suurem pakk vahukoort + maitse järgi suhkrut ja tuhksuhkrut peale puistamiseks.

Valmistamine:
Kõigepealt lahusta pärm suhkruga ja sega hulka soe piim. Sega see umbes 4-5spl jahuga läbi ja jäta tunniks sooja kohta seisma.
Kui taigen oma oma aja seisnud, lisa juurde sulatatud või, sool, muna ja hakka vähehaaval jahu juurde sõtkuma. Sõtku taigen hästi läbi ja jäta veel seisma. Umbes poolest tunnist peaks piisama (taigen peaks kahekordse koguse saavutama).
Vormi taignast ümarad pätsikesed ja lase ahjuplaadil veel kerkida 15-20 min.
Küpseta 200 kraadi juures.

image
Kui kuklid on jahtunud, lõika kaas maha. Võid ka veidi sisu välja uuristada. Lisa vahukoor, pane kaaned tagasi peale ja puista üle tuhksuhkruga. image
Soovin juba ette kõigile pikka liugu!

Kas olete vastlakukleid ise teinud? Millised on poes müüdavatest parimad?


Olen 28a moe ja iluhuviline. Minu blogis saate lugeda nii ilujuttu kui palju muud põnevat.

  • Haldaja: Windway OÜ

EEVA naistekas

EEVA naistekas on veebikeskkond, mis on loodud eelkõige naistele ja siit leiab tasuta turu, sõbraliku õhkkonnaga foorumi, erinevate valdkondade artiklid, intervjuud, blogid, uudised, auhinnamängud, küsitlused ja palju muud huvitavat.

EEVA naistekas ootab Sind alati ja on Sinu jaoks olemas!

Sa oled siin: Esileht Blogid Merje Vastlakuklid