Tere tulemast EEVA blogikeskkonda! Siin saad lugeda ja jälgida eevakate huvitavaid blogisid erinevatest valdkondadest. Blogide jälgimine on väga lihtne, kliki soovitud blogi juures lingile "Jälgi antud blogi" ja me saadame sulle alati kirja, kui blogisse uus postitus laekub. Kui soovid samuti EEVA blogikeskkonnas blogima hakata, siis võta meiega ühendust. Tule jälgima ja ka ise blogima!
Vaata kindlasti ka teisi suurepäraste blogide kataloogi, kuhu oleme sinu jaoks kokku kogunud lugemisväärt blogid.
Šokolaadi-vahukoorekook
Hei!
Täna jagan teiega üht lihtsat ja maitsvat koogiretsepti. Seekord küpsetasin koogi emale, kel oli eile sünnipäev. Lastelt küsides "mis kooki teeme", sain vastuseks "ikka šokolaadikooki" ja otsustasingi kõige lihtsama variandi kasuks. Olen antud kooki juba ma ei tea mitu korda teinud. Lihtne valmistada ja pole ülearust mäkerdamist.
Koostis:
200 g võid
200 g tumedat šokolaadi
4 muna
2 dl suhkrut
2,5 dl nisujahu
näpuosatäis soola
2 tl küpsetuspulbrit
Kate:
400 ml vahukoort
2-3 spl suhkrut
2 topeltpakki Daimi šokolaadi
Valmistamine:
Sulata või, murenda hulka šokolaad ja sulata madalal kuumusel pidevalt segades edasi. Lase pisut jahtuda. Sega ükshaaval hulka munad. Lisa suhkur ja vähehaaval jahu-küpsetuspulbri segu. Sega taigen ühtlaseks ja vala ümarasse küpsetuspaberiga vooderdatud vormi. Küpseta 200 kraadises eelsoojendatud ahjus. Valmidust proovi hambatikuga.
Lase koogipõhjal jahtuda.
Lõika põhi kaheks kettaks. Kuna mul kerkis kook pealt üsna mäeks, siis lõikasin pealt selle punnis osa ka maha - seda koogis ei kasutanud, lapsed sõid selle niisama ära. Ja kuna kook läks emale, tegin selle otse karpi, et oleks kergem trantsportida.
Lõpuks vahusta koor suhkruga. Põhjade vahele määri vahukoort ja kata ka kook ja küljed vahukoorega. Puista peale hakitud Daimi šokolaadi.
Söö enam-vähem kohe, liialt pikalt pole kooki mõtet hoida.
Põhja võid ka päev varem valmis küpsetada, aga vahukoor lisa enne sööma hakkamist.
Mõnusat maiustamist!