Tere tulemast EEVA blogikeskkonda! Siin saad lugeda ja jälgida eevakate huvitavaid blogisid erinevatest valdkondadest. Blogide jälgimine on väga lihtne, kliki soovitud blogi juures lingile "Jälgi antud blogi" ja me saadame sulle alati kirja, kui blogisse uus postitus laekub. Kui soovid samuti EEVA blogikeskkonnas blogima hakata, siis võta meiega ühendust. Tule jälgima ja ka ise blogima!
Vaata kindlasti ka teisi suurepäraste blogide kataloogi, kuhu oleme sinu jaoks kokku kogunud lugemisväärt blogid.
Lihtne lillkapsa-juustusalat
Kindlasti olete üleval märganud viidet "Miumei kööginurk", sinna olen koondanud kõik retseptid, mis on mu blogist läbi käinud. Tänagi tuleb järjekordne postitus kööginurga ridadesse. Seekord siis lillkapsa-juustusalat.
Lillkapsas on üks mu laste lemmikutest. Tavaliselt tükeldan terve pea kaantega karpidesse ja panen külmikusse, et lastel hea näksimiseks võtta. Ühest lillkapsast jagub sellisel viisil umbes-täpselt kaheks päevaks.
Kuna ma polnud juba ammu lillkapsast üheski söögis kasutanud, oli täna selleks tagumine aeg. Pool kapsast söödi juba tükeldamise käigus käest ära ja poolest tegin siis salatit.
Koostis:
u 400-500 g lillkapsast
250 g juustu
200 g kirsstomateid
1 dl majoneesi
1 dl maitsestamata jogurtit
soola
tilli
Valmistamine:
Eralda lillkapsas suuremateks õisikuteks ja keeda soolaga maitsestatud vees umbes 5m, et jääks mõnusalt krõmpsud. Lillkapsad pane keevasse vette!
Tükelda juust ja tomatid. Keedetud ja jahtunud lillkapsas lõika samuti väiksemaks.
Sega kõik salatiained majoneesi ja maitsestamata jogurtiga läbi. Maitsesta hakitud tilli ja soovikorral ka soolaga. Mina eraldi maitsestamiseks soola ei kasutanud, mulle piisas soolaga maitsestaud vees keetmisest ja ka majoneesis endas sisalduvast soolast.