Tere tulemast EEVA blogikeskkonda! Siin saad lugeda ja jälgida eevakate huvitavaid blogisid erinevatest valdkondadest. Blogide jälgimine on väga lihtne, kliki soovitud blogi juures lingile "Jälgi antud blogi" ja me saadame sulle alati kirja, kui blogisse uus postitus laekub. Kui soovid samuti EEVA blogikeskkonnas blogima hakata, siis võta meiega ühendust. Tule jälgima ja ka ise blogima!
Vaata kindlasti ka teisi suurepäraste blogide kataloogi, kuhu oleme sinu jaoks kokku kogunud lugemisväärt blogid.
Retseptinurk//Apelsinimuffinid
8 muffinit, küpseta 12-15 minutit 200 kraadi juures.
Vaja läheb:
Apelsin: 1(suur, kasutusse läheb koor ja mahl)
Muna: 2 tk
Suhkur: 70 g
Või: 100 g
Jahu: 130 g
Küpsetuspulber: 1tl
Kõigepealt võta apelsin, ning pane see umbes 5 minutiks kuuma vette seisma. Kuum vesi puhastab apelsini koort(bakteritest ja mingil määral muul keemiast mis neile peale lastakse). Seejärel võta apelsin ja riivi sellelt koor maha, jälgida tuleks seda, et valget osa(koore alt) liiga palju koore hulka ei satuks, sest see võib maitse kibedaks muuta.
Järgmisena võta munad ja suhkur, ning aja need ilusti vahtu.
Sulata või. Lase sellel natukene jahtuda, ning seejärel lisa see muna ja suhkru massi hulka. Sega hoolikalt(segada võib näiteks vispliga).
Järgmisena sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja apelsini koor. Seejärel hakka seda väikestes kogustes(näiteks supilusikaga) lisama ülejäänud massi hulka. Peale igat lisamiskorda lisa veel natukene apelsinimahla, ning seejärel sega hoolikalt kuni mass on ühtlane.
Lõpuks jaga taigen muffinivormidesse laiali ja küpseta ahjus 200 kraadi juures, umbes 12-15 minutit. Ahjust välja võttes lase muffinitel natukene jahtuda ja seejärel kaunista endale meelepäraselt.
Muffinid jäävad pehmed, mahlased, ning tugeva apelsini maitsega.