EEVA naistekas

Reede, 29. March 2024

Last updateK, 13 Sept 2023 9am

  • Registreeri
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *

    * kohustuslikud väljad

Blogid

Tere tulemast EEVA blogikeskkonda! Siin saad lugeda ja jälgida eevakate huvitavaid blogisid erinevatest valdkondadest. Blogide jälgimine on väga lihtne, kliki soovitud blogi juures lingile "Jälgi antud blogi" ja me saadame sulle alati kirja, kui blogisse uus postitus laekub. Kui soovid samuti EEVA blogikeskkonnas blogima hakata, siis võta meiega ühendust. Tule jälgima ja ka ise blogima!

Vaata kindlasti ka teisi suurepäraste blogide kataloogi, kuhu oleme sinu jaoks kokku kogunud lugemisväärt blogid.

  • Esileht
    Esileht Kuvatakse kõik blogipostitused.
  • Blogid
    Blogid Kuvatakse kõik blogid.
  • Sildid
    Sildid Kuvatakse kõik sildid.
  • Blogijad
    Blogijad Kuvatakse kõik blogijad.

Spring Cafe - söögikoha arvustus nr.1

Postitas blogisse: MiuMei
  • Fondi suurus: Suurem Väiksem

Küsisin mõnda aega tagasi oma Facebooki lehel, et kas oleks huvi söögikohtade arvustuste kohta ja lõpuks otsustasin esimese postituse ära teha.

Ega me väga tihti terve perega väljas söömas käi, ühes kuus vast 2-3x, suvel rohkem.
Lastega koos käies on väga suureks plussiks, kui kohvikus/restoranis on mängunurk. Aga toit võiks alati hea välja näha ja hästi maitsema. Esimese kõhutäie söön alati silmadega!
Ega toidu maitsvust, kui sellist väga kindlalt hinnata ei saagi, kõik oleneb maitsmismeeltest, harjumustest ja isudest.

 

Esimene koht, millest kirjutan, on Võrus asuv Spring Cafe.
Käisime seal möödunud reedel. Enne tegin ka internetis veidi luuretööd. Ei tahtnud päris "sööklasse" minna, tavalisemat toitu saame ka oma kohalikust väikelinnast. Mitte et mul tavalise ja koduse toidu vastu midagi oleks, aga kui kodust kaugemale satun, siis tahaks juba midagi erilisemat.

Interjöör oli mõnus ja ilus, osade laudade juures olid diivanid ja osade juures toolid. Kuna olime lastega, siis valisime toolidega laua. Minu suureks rõõmuks oli mängunurk täiesti olemas! Need, kel väiksed lapsed, oskavad juba sellist luksust hinnata! Kes siis ei tahaks rahus toitu nautida. Muidu on nii, et lapsed saavad söönuks ja siis istuvad sul kõrval ja küsivad lõpmatuseni, kunas me minema hakkame. Või enne sööma hakkamist pärivad järjepidevalt, kunas söök lauda tuuakse. No teate ju küll!!

Lapsed võtsidki kohe üleriided seljast, jalanõud jalast ja suundusid mängunurgaga tutvuma. Mingi aeg hakkasid nad aga ringi sibama ja teenindajad tõid pliiatsid ja paberid - ise märkasid ja ise tõid! Tähelepanelikud teenindajad! Meie istusime ja uurisime rahus menüüd. Spring Cafe menüüga saate tutvuda siin.

Ma mõtlesin kohe, et katsetan millegi täiesti uuega, sellega, mida enne proovinud pole. Valisin välja rannakarbid võises valgeveini ingveri-tšilli kastmes pestosaiaga ja kitsejuustu moussee salati värske salati ja punapeediga. Timmo valis päevaprae, milleks tol päeval oli koorene kanapasta. Nimi kõlas kuidagi teisiti, aga ma täpselt ei mäleta :D Lastele võtsin seafilee lõigud kartulipüree ja hapukoorekastmega.

Pildid tegin ainult enda toitudest (telefoni kvaliteet siis :D):


image
Kui karbid mulle lauda toodi, jooksis Daisy kohe juurde, vaatas ja ütles: "see on sama tigu, mis mul varbast kinni võttis!"
(No Daisyl oli ühe taolise karbiga suvel järve ääres intsident: mina istusin kaldal, lapsed sulistasid vees. Daisy järsku pistis röökima ja hoidis kahtlaselt jalga üleval. Kartsin juba, et astus klaasikillu otsa. Tõstsin ta ruttu kaldale istuma ja mida ma näen - temal järvekarp varbaotsas. Kangutasin karbi lahti ja varvas oli päästetud!)

Daisy, kui teada tuntud kõige sööja, vaatas mu toiduvalikut väga umbusklikult. Küsisin, kas tahab proovida. Tahtis! Pistsin talle ühe karbisisu suhu, tegi mäludes imelike nägusid ja neelas toidu alla. Rohkem juurde ei soovinud.

Karbid olid veidi üle maitsestatud. Tegelikult teod polnud, aga see vedelik ehk kaste oli küll soolane, vähemalt minu jaoks. Kas rannakarpidele õeldakse tigu?
Keegi nüüd võiks mulle õelda, kust saab väga häid rannakarpe, siis tean kuhu veel proovima minna oskaksin võrrelda.

Ja nüüd salatist:
Kitsejuustu sellisel kujul sõin ma esimest korda. Salat oli väga hea - just see salati osa, ilma selle juustuta! Minuarust sel juustul oli kuidagi lamba maik juures :D No teate seda lõhna kui lammast pügate? Selline maik, nagu see villa lõhn - saate ju aru? :D  Kindlasti kõik mu lugejad on lambaid püganud, eksole? :D
Väikse osa juustsust jätsin järgi. Aga see viga oli minus, sest noh, lambajuust ei maitse mulle nii hästi.
Need punapeedi kuhjakesed, mida taldrikul paremal ja vasakul näete, olid mulle eriti meeltmööda! Ma ei saanudki maitsest aru, mis sinna sisse oli pandud, aga selline mõnusalt vürtsikas oli.

image
Laste toidud nägid super kenad välja, ka kartulipüreed saab peenelt serveerida.
Eriti meeldis mulle see, et lastemenüüs polnud friikaid!

Timmo oma peenest päevapraest kõhtu täis ei saanud, tellis kaks portsu. Aga maitsenud oli hästi. Nii, et kui te näljasena otse künnipõllust lõunat sööma lähete, siis peate arvestama, et portsud on seal väiksemapoolsed.

Mina läheksin Spring Cafe`sse kindlasti tagasi. Menüüst jäi veel mitu rooga silma, mida oleks tahtnud proovida. Nt nenede Caesar ja Tatrajahu pliinid kalamarjaga. Interjöör oli mõnus ja ruumi oli palju. Soovikorral leiaks seal ka privaatsema koha istumiseks: lastega perede jaoks ideaalsest mängunurgast kaugemal näiteks. Ja teenindus oli ka 5+!

Milline on teie lemmik söögikoht Võrus? Kas te olete Spring Cafe`t külastanud? Mida sõite ja kuidas maitses?

P.S. Ärge siis unustage häid karpe pakkuvaid söögikohti soovitada :)



Olen 28a moe ja iluhuviline. Minu blogis saate lugeda nii ilujuttu kui palju muud põnevat.

  • Haldaja: Windway OÜ

EEVA naistekas

EEVA naistekas on veebikeskkond, mis on loodud eelkõige naistele ja siit leiab tasuta turu, sõbraliku õhkkonnaga foorumi, erinevate valdkondade artiklid, intervjuud, blogid, uudised, auhinnamängud, küsitlused ja palju muud huvitavat.

EEVA naistekas ootab Sind alati ja on Sinu jaoks olemas!

Sa oled siin: Esileht Blogid Merje Spring Cafe - söögikoha arvustus nr.1