Tere tulemast EEVA blogikeskkonda! Siin saad lugeda ja jälgida eevakate huvitavaid blogisid erinevatest valdkondadest. Blogide jälgimine on väga lihtne, kliki soovitud blogi juures lingile "Jälgi antud blogi" ja me saadame sulle alati kirja, kui blogisse uus postitus laekub. Kui soovid samuti EEVA blogikeskkonnas blogima hakata, siis võta meiega ühendust. Tule jälgima ja ka ise blogima!
Vaata kindlasti ka teisi suurepäraste blogide kataloogi, kuhu oleme sinu jaoks kokku kogunud lugemisväärt blogid.
Kihiline kohupiima-pisarakook
Kuna külmkapis oli veel kohupiimapastat järel, otsustasin midagi küpsetada, enne kui säilivustähtaeg kätte jõuab. Algul arvasin, et teen tavalise kohupiimakoogi, siis mõtlesin, et miks teha lihtsat, kui saab ka raskemat teha... nii nagu ma tavaliselt mõtlen. Tegemise ajal kahetsen, kui söömiseks läheb, olen enam kui rahul.
Üldiselt iga kord kui teen kooki, mille sisu näeb ette "suru taigen vormi põhja ja äärtele" kirun end mõttes maa põhja...no oli mul jälle seda jama vaja... Kui taigen suure vaevaga äärtele sätitud, siis loomulikult küpsedes vajuvad ääred alla! Newtoni seadus! No milleks?
Igal-juhul kook on nüüd valmis ja osa juba ära ka söödud. Eks need rahulolevad näod tasuvad vaeva eest.
Retsepti leidsin ühest vanemast Pereköögist.
Taigen (see, mida sa suruma ja laiali ajama pead hakkama):
3 dl nisujahu
120 g toasooja võid
1 dl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
100 g hapukoort
2 munakollast
Täidis:
3 munakollast
1,5 dl suhkrut
1 tl kuhjaga vanillsuhkrut
200 g hapukoort
50 g rosinaid
600 g kohupiimapastat (kui kasutad vaniljemaitselist kohupiimapastat, jäta vanillsuhkur retseptist välja ja suhkrukogust vähenda umbes poole võrra)
2 munavalget
1 sidruni riivitud koort
Kate:
3 munavalget
1,5 dl tuhksuhkrut
Vahusta toasoe või suhkruga, lisa ükshaaval munakollased ja hapukoor. Lisa taignale küpsetuspulbriga segatud jahu. Vooderda umbes 24x34cm suurune küpsetusvorm küpsetuspaberiga. Ja kõige parem osa: suru taigen vormi põhja ja äärtele! Torka kahvliga taignasse augud ja küpseta 200 kraadi juures umbes 10 min.
Täidise jaoks vahusta munakollased suhkrutega, lisa kohupiim, hapukoor, rosinad ja riivitud sidrunikoor ning sega ühtlaseks. Lõpuks lisa vahustatud munavalged ja sega taigen läbi ja vala see eelküpsetatud põhjale.
Küpseta umbes 20-25 minutit.
Vahusta munavalged tuhksuhkruga kõvaks vahuks ja tõsta see küpsele kohupiimale. Küpseta veel umbes 5-10 min, kuni munavalgekate saab kauni kollaka jume.