EEVA naistekas

Laupäev, 20. April 2024

Last updateK, 13 Sept 2023 9am

  • Registreeri
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *

    * kohustuslikud väljad

Blogid

Tere tulemast EEVA blogikeskkonda! Siin saad lugeda ja jälgida eevakate huvitavaid blogisid erinevatest valdkondadest. Blogide jälgimine on väga lihtne, kliki soovitud blogi juures lingile "Jälgi antud blogi" ja me saadame sulle alati kirja, kui blogisse uus postitus laekub. Kui soovid samuti EEVA blogikeskkonnas blogima hakata, siis võta meiega ühendust. Tule jälgima ja ka ise blogima!

Vaata kindlasti ka teisi suurepäraste blogide kataloogi, kuhu oleme sinu jaoks kokku kogunud lugemisväärt blogid.

  • Esileht
    Esileht Kuvatakse kõik blogipostitused.
  • Blogid
    Blogid Kuvatakse kõik blogid.
  • Sildid
    Sildid Kuvatakse kõik sildid.
  • Blogijad
    Blogijad Kuvatakse kõik blogijad.

Aianurk: Nippe orhidee hooldamisel

Postitas blogisse: Virge
  • Fondi suurus: Suurem Väiksem

Hei! :)

Panen nüüd kirja mõned orhideede hooldusega kaasnevad punktid, mida peaks järgima iga orhidee omanik, kes tahab elujõulist ja tervet lille omada :)

 

image

Orhideedele ei meeldi otsene päikesevalgus, sest see kõrvetab nende lehti. Päikene võiks orhideele peale paista läbi kardina, sest siis saab orhidee kätte vajaliku valguse ilma lehtedele viga tegemata.

image

Orhideesid on soovitatav kasta hommikuti. Orhideed kastetakse nii, et sa paned terve poti vee sisse/alla. Pott peab vee sees olema niipalju, et vesi jääb servast üle umbes 5mm jagu. Nii muutub terve muld niiskeks ja mulla vahelt tulevad välja üleliigsed hapniku mullid, ning see tähendab ka seda, et orhideed peab harvemini kastma.

image

Kuidas aru saada, et orhidee vajab kastmist? See on väga lihtne, jälgi orhidee juuri. Kui orhidee juured on hele rohelised/hallikad, siis see näitab seda, et oleks vaja kasta. Teiseks tõsta potti. Kui pott on kerge, siis see näitab niiskuse puudumist mullast ja taaskord oleks vaja kasta. Orhidee talub kastmata olekut paremini kui ülekastmist.

image

Peale kastmist kontrolli alati orhidee üle, et ega lehtede vahele pole vett sattunud, kui siiski on, ürita vesi vatitikuga kätte saada aga ära mingil juhul vett sinna alles jäta. Vesi mis jääb lehtede vahele võib põhjustada mädaniku ja see omakorda orhidee surma.

image

Orhideesid ei pea igal aastal ümber istutama, tegelikult oleks üldse väga hea kui orhidee ühes potis umbes 2 aastat vastu peaks. Kui siiski on vajadus orhidee ümberistutamiseks(nt. juured on juba poti põhjas liiga hunnikus või muld on juba pehmeks pudenenud) siis tuleks teha seda ettevaatlikult.

image

Kui sa oled otsustanud orhidee ümber istutada, siis tuleks eemaldada kõik kollased ja kuivanud juured. Enne kui sa hakkad juuri eemaldama, tuleks lõikeriistad kuuma vee alt läbi lasta. Niipea kui oled orhideelt juured eemaldanud, oleks hea kui sa põletaksid lõigatud juure otsa umbes 3-4 sekundit, see garanteerib selle, et igasugused haigused ja pisikud ei lähe orhideele sisse.

image

Kas teil on orhidee? Millist liiki? Hooldate ka nende punktide järgi?

image

Hei, olen Virge, pärit Lääne-virumaalt. Minu blogist leiad postitusi aiandusest, ilust&moest, vaba aja tegemistest ja muust toredast :)

  • Haldaja: Windway OÜ

EEVA naistekas

EEVA naistekas on veebikeskkond, mis on loodud eelkõige naistele ja siit leiab tasuta turu, sõbraliku õhkkonnaga foorumi, erinevate valdkondade artiklid, intervjuud, blogid, uudised, auhinnamängud, küsitlused ja palju muud huvitavat.

EEVA naistekas ootab Sind alati ja on Sinu jaoks olemas!

Sa oled siin: Esileht Blogid Virge Aianurk: Nippe orhidee hooldamisel