EEVA naistekas

Teisipäev, 23. April 2024

Last updateK, 13 Sept 2023 9am

  • Registreeri
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *

    * kohustuslikud väljad

Blogid

Tere tulemast EEVA blogikeskkonda! Siin saad lugeda ja jälgida eevakate huvitavaid blogisid erinevatest valdkondadest. Blogide jälgimine on väga lihtne, kliki soovitud blogi juures lingile "Jälgi antud blogi" ja me saadame sulle alati kirja, kui blogisse uus postitus laekub. Kui soovid samuti EEVA blogikeskkonnas blogima hakata, siis võta meiega ühendust. Tule jälgima ja ka ise blogima!

Vaata kindlasti ka teisi suurepäraste blogide kataloogi, kuhu oleme sinu jaoks kokku kogunud lugemisväärt blogid.

  • Esileht
    Esileht Kuvatakse kõik blogipostitused.
  • Blogid
    Blogid Kuvatakse kõik blogid.
  • Sildid
    Sildid Kuvatakse kõik sildid.
  • Blogijad
    Blogijad Kuvatakse kõik blogijad.

Piparkoogitaigen

Postitas blogisse: MiuMei
  • Fondi suurus: Suurem Väiksem

Panen tumeda piparkoogi retsepti ka üles. Minu arvates on see maailma parim retsept! Ma ei mäletagi kust ma selle leidsin ja kas olen ka mingeid muudatusi sisse viinud, igal-juhul olen ma selle järgi viimased 5-6 a piparkooke küpsetanud.

 

Sellest kogusest saab umbes 2-2,5 kg taigent. Üks laar taigent on juba läbi küpsetatud, homme teen siis uue portsu valmis. Heledate piparkookide taigen tahab veel pisut täiustamist ja läbi katsetamist, siis panen selle ka kirja.

image
Koostis
8dl suhkrut
2,5dl vett
1 pakk Santa Maria piparkoogimaitseainet
250g võid
200g hapukoort
3 munakollast
0,25tl soola
2tl söögisoodat
1tl sidrunhapet
1kg jahu

Valmistamine
Siirupi tegemiseks sulata 2dl suhkrut pannil. Mina tegin seda veidi suuremas potis, et kogu taigen sinna hiljem ära mahuks. Siirupi tegemisel ära töö juurest minema jaluta. Isegi sekundiks mitte!
Lisa ettevaatlikult vesi ja ülejäänud suhkur. Mul jäävad ikkagi alati karamelli tükid aga segan siis nii kaua, kuni need sulavad. Kuumuta, kuni siirup veidi pakeseneb. Seejärel vala siirup suurde kaussi (Kui tegid siirupi potis ja ruumi veel on, siis las jääda siirup potti). Sega kuuma siirupi hulka maitseained, sulavõi, munakollased ja hapukoor. Lisa jahu hulka sooda, sool ja sidrunhape ning sõelu see pidevalt segades siirupi hulka. Sega taigen korralikult läbi. Taigen jääbki üsna vedel - ära jahu juurde lisama hakka! Külmkapis läheb ise tahkemaks. Kui jahu juurde segad, ei hakka pärast piparkookidele hammas peale. Paki taigen kilesse. Valmis taigen peaks enne küpsetamist seisma vähemalt 6 tundi.

image
image


Olen 28a moe ja iluhuviline. Minu blogis saate lugeda nii ilujuttu kui palju muud põnevat.

  • Haldaja: Windway OÜ

EEVA naistekas

EEVA naistekas on veebikeskkond, mis on loodud eelkõige naistele ja siit leiab tasuta turu, sõbraliku õhkkonnaga foorumi, erinevate valdkondade artiklid, intervjuud, blogid, uudised, auhinnamängud, küsitlused ja palju muud huvitavat.

EEVA naistekas ootab Sind alati ja on Sinu jaoks olemas!

Sa oled siin: Esileht Blogid Merje Piparkoogitaigen