EEVA naistekas

Reede, 29. March 2024

Last updateK, 13 Sept 2023 9am

  • Registreeri
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *

    * kohustuslikud väljad

Blogid

Tere tulemast EEVA blogikeskkonda! Siin saad lugeda ja jälgida eevakate huvitavaid blogisid erinevatest valdkondadest. Blogide jälgimine on väga lihtne, kliki soovitud blogi juures lingile "Jälgi antud blogi" ja me saadame sulle alati kirja, kui blogisse uus postitus laekub. Kui soovid samuti EEVA blogikeskkonnas blogima hakata, siis võta meiega ühendust. Tule jälgima ja ka ise blogima!

Vaata kindlasti ka teisi suurepäraste blogide kataloogi, kuhu oleme sinu jaoks kokku kogunud lugemisväärt blogid.

  • Esileht
    Esileht Kuvatakse kõik blogipostitused.
  • Blogid
    Blogid Kuvatakse kõik blogid.
  • Sildid
    Sildid Kuvatakse kõik sildid.
  • Blogijad
    Blogijad Kuvatakse kõik blogijad.

Aianurk: Selle kuu uued hoolealused

Postitas blogisse: Virge
  • Fondi suurus: Suurem Väiksem

Hei! :)

Nagu ma siin mõned korrad maininud olen, siis peaks suuremale osale rahvast juba teada olema, et ma olen üks suur lillede jumaldaja. Kuigi hetkel ei ole ma veel oma kodust täielikku dzunglit püsti suutnud panna, sest teatud kohad jäävad ikka lilledest tühjaks. Probleemiks on suuremal määral Vigri, kes kõik lilled ära sööb mis vähegi võimalik. Suvel sai vähemalt temaga õues käia ja siis seal sõi ta tavaliselt enda isu rohust täis, ning pärast jättis mu lilled mingil määral rahule aga nüüd enam pole õues seda õiget muru ka, ning seetõttu peab ta lihtsalt jahti, kuni mõni võimalus tuleb, et pääseda tuppa kus mu suurem osa lilledest on ja seal üks suur hävitustöö korda saata. Tegelikult peaks talle ise muru kasvama panema.

 

See kuu olen ma eriti aktiivne soetaja olnud, mulle on koju reisinud neli ägedat lille ja esimest korda elus üritan ma orhideed kasvatada.

image

Nagu ma just mainisin, siis tegemist on minu elu esimese orhideega. Siiani on kõik päris hästi sujunud ja kõrvalisi probleeme juurde tulnud ei ole. Orhidee ostsin K-rautast, hind oli sellel ainult 2€ ja sente. Tavaliselt teen ma lille riiulite juures üpris suurt uurimistööd, sest tihtipeale lihtsalt ei hoolitseta nende lillede eest mis poes müügiks on(üleüldiselt igal pool poodides) ja lihtsalt oleks kahju kui ostad endale mõne kallima lille ja see siis mõne nädala pärast välja läheb. Seekord ma lihtsalt lasin Villul endale orhidee valida ja see millise ta valis, see tuli minuga koju. Eks tegelikult on sellel orhideel ka nii mõnigi viga, esiteks on ta juured üpris kuivanud otsest ja üleüldse suhteliselt koledad aga selle mõne aja jooksul mis ta minu juures kasvanud on, on ta üpris ilusaks läinud ja hakkab endale juba uut juurt  alla ajama. Teiseks on pott liiga väike, juured on poti põhjas täiseti puseriti aga praegu ei saa ma teda ümber ka istutada, sest ta õitseb. Kastmisega on teised lood. Ma ei tea kuidas teda kasta nii, et talle endale kõige parem oleks. Olen päris paljusid artikleid lugenud kus kastmisest räägib aga igal pool on see jutt erinev. Ühesõnaga otsustasin ma sellise kastmise kasuks, et panen ta vette nii, et vesi oleks mõned mm üle poti ääre, sest siis pidid tulema igasugused õhumullid selle mullasegu vahelt välja ja muld pidavat ilusti niiskeks muutuma. Samas toon siia mõned punktid juurde mõnele teisele rohelisele orhidee kasvatajale. Orhideed oleks kõige parem kasta hommikuti. Vesi ei tohi sattuda lehtede vahele, sest see võib tekitada mädaniku. Millal vajab orhidee kastmist? Seda saab teada kahte moodi, esiteks siis kui orhidee juured on tuhmid ja tunduvad hallikad, kui juured on ilusad tumerohelised ei ole vaja lille kasta. Teiseks, tõsta orhidee potti, kui pott on kerge tähendab see seda, et muld on kuiv ja vaja oleks kasta. Kui seda satub lugema mõni targem isik, siis kindlasti anna kommentaaridesse märku kuidas oleks kõige parem orhideed kasta.

image

image

Jõulukaktuseid on mul nüüd kaks, vanem kaktus mis on mul olnud juba kolm aastat on fuksia roosa ja üpris varsti hakkab ta mul õitsema. Uus kaktus on punast värvi ja lõpetas just õitsemise, kuigi üks õienupp on veel küljes. Kaktuse ostsin Konsumist ja hinnaks oli tal 2€ ja sente. Praegu on ta üpris rääbakas lehtede otsast aga küll see möödub ja küllap läheb ta varsti ilusaks. Jõulukaktusega on kerge, kui ta õitseb ei tohi teda järsult ümber tõsta teisi kasvukohta, sest ta tajub valguse vahet ja seetõttu võib oma õied minema visata, samuti ei tohiks ta olla toas kus temperatuur liigselt kõigub, sest siis ta viskab taaskord oma õied minema. Peale õitsemist langeb ta puhkama ja seetõttu tuleks teda harvemini kasta ja samuti tuleks eirata ülekastmist, sest siis ta võib mädanema minna või viskab oma õied minema.

image

image

Täiesti juhuslikult sattusin ma Bauhofis luuderohu otsa ja siis lihtsalt mõtlesin, et ta on ju nii armas roniv taim, et võiks endalgi olla ja nii ta minu koju jõudiski. Hinnaks oli tal 1.99€. Taaskord on see minu esmane taim ja ega ma temast eriti midagi ei tea. Praegu ma lihtsalt mõtlen ja loodan, et ta muld kuivaks kiiremini ära, sest talle oli päris kõvasti vett pandud, siiani pole ma seda ise pidanud kastma. Luuderohi on selline vahva taim mis hakkab kasvades ronima ja kasvada võib ta lausa 25 meetri pikkuseks. Luuderohi on mürgine. Internetis googeldades leidsin veel paar huvitavat fakti. Luuderohi pidavat pinguldama nahka, tugevdab juukseid ja kaitseb tedretähnide ja UV-kiirte eest.

image

image

Sellest taimest ei tea ma samuti mitte midagi. Ladina keelne nimetus on tal Echeveria. Sain ta endale Bauhofist ja hind oli tal 2€ ja sente. Nendel lilledel oli veel juures tutvustus ka. Kasta tuleb neid harva, ning suuremalt jaolt ei olegi neid vaja tihti kasta, alles siis kui muld on potis täielikult kuivanud. Nad korjavad vee endale lehtede sisse ja seetõttu saavad olla ilma veeta mõnda aega. Mulle lihtsalt meeldib tohutult selle lille välimus, nii armas ja omapärane :) Mingi hetk peaks ta õitsema hakkama :)

image

Hei, olen Virge, pärit Lääne-virumaalt. Minu blogist leiad postitusi aiandusest, ilust&moest, vaba aja tegemistest ja muust toredast :)

  • Haldaja: Windway OÜ

EEVA naistekas

EEVA naistekas on veebikeskkond, mis on loodud eelkõige naistele ja siit leiab tasuta turu, sõbraliku õhkkonnaga foorumi, erinevate valdkondade artiklid, intervjuud, blogid, uudised, auhinnamängud, küsitlused ja palju muud huvitavat.

EEVA naistekas ootab Sind alati ja on Sinu jaoks olemas!

Sa oled siin: Esileht Blogid Virge Aianurk: Selle kuu uued hoolealused