EEVA naistekas

Neljapäev, 28. March 2024

Last updateK, 13 Sept 2023 9am

  • Registreeri
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *

    * kohustuslikud väljad

Blogid

Tere tulemast EEVA blogikeskkonda! Siin saad lugeda ja jälgida eevakate huvitavaid blogisid erinevatest valdkondadest. Blogide jälgimine on väga lihtne, kliki soovitud blogi juures lingile "Jälgi antud blogi" ja me saadame sulle alati kirja, kui blogisse uus postitus laekub. Kui soovid samuti EEVA blogikeskkonnas blogima hakata, siis võta meiega ühendust. Tule jälgima ja ka ise blogima!

Vaata kindlasti ka teisi suurepäraste blogide kataloogi, kuhu oleme sinu jaoks kokku kogunud lugemisväärt blogid.

  • Esileht
    Esileht Kuvatakse kõik blogipostitused.
  • Blogid
    Blogid Kuvatakse kõik blogid.
  • Sildid
    Sildid Kuvatakse kõik sildid.
  • Blogijad
    Blogijad Kuvatakse kõik blogijad.

Kui "avalik" olla

Postitas blogisse: MiuMei
  • Fondi suurus: Suurem Väiksem

Nagu näha, kogub blogimine Eestis üha enam ja enam tuure. Ma alustasin blogimisega oma mälu järgi 4a tagasi. Mingil imelikul põhjusel näitab Blogger lehe vaatamisstatistikat alates 2008a juulist. Vahepeal kustutasin kõik oma üllitised ära, esimest postitust alles pole. Aga see selleks, igal-juhul oma blogiga alustades jälgisin ma max 10 Eesti blogijat, neist alles on hetkeks 2. Nüüd jälgin ma umbes 50-70 Eesti blogi ja ausalt, neid on palju-palju rohkem olemas. Kunagi peaks ehk enda lemmikutest eraldi postituse tegema?!

 

Kaasnevalt blogitrendiga on inimesed palju avameelsemaks läinud. 5a tagasi olid põhimõttesliselt ilublogid. Nüüd tuleb aina rohkem pere-ja eraelu blogisid. Kirjutatakse ikka üsna detailselt. Mina nii ei julgeks! Kuigi, ega mulgi nüüd nii salajane blogi pole, ma pole anonüümne ega midagi. Aga ma kirjutan minimaalselt eraasjadest, vähemalt enda arvates. Mõne jaoks on ilmselt sedagi palju.
Ma olen kõva ülemõtleja ka! Ma ei julge kodu juures isegi Endomondo appi kasutada. Ma ei julge sotsiaalmeedias jagada oma asukohta. Mulle tundub asukoha jagamine nii: "ma olen siin ja veel umbes kaks tundi, tulge ja tapke mind ära või varastage mu elamine seni tühjaks!" Nojahh, ilmselt kõik pole sellised Paanika-Jaanikad nagu mina :D Kui ma tahan kuskil oma asukohta jagada, nt Instas kohviku pilti, siis teen seda vahetult enne lahkumist. On ka blogijaid, kes ei näe probleemi oma koduse aadressi letti löömises.

Lisaks üritan laste teemalisi postitusi minimaalsena ja detailidesse laskumata üldisena hoida. Nad ise pole veel nii otsustusvõimelised, et neilt küsida, kas ma tohin sinust seda kirjutada või selle pildi üles panna. Nende naljakad ütlemised või jutuajamised olen küll blogisse kirja pannud, aga sedagi valikuliselt, et nad ei peaks 10 a pärast teismeeas enda pärast piinlikust tundma. Või mis enda pärast, ikka minu pärast, sest seda kõike teen ju mina! Alasti titepiltidest ma ei hakka siinkohal rääkimagi.
Kui ma kirjutan üldiselt pere tegemistest, siis pean ka teise poolega nõu, et mis tema arvab, kas tasub avaldamist või mitte.

Ma ei saa kunagi tuttavatega kokku, et neilt midagi vürtsikat välja urgitseda ja hiljem sellest blogis kirjutada. Kui ma kunagi peaksingi tahtma kellegist midagi kirjutada, siis seda ainult asjaosaliste nõusolekul. Muud moodi oleks häbematu! Vähemalt minu jaoks. Ise ju ei tahaks õhtul voodis blogisi sirvides kellegi teise blogis enda kõige nõmedamat pilti näha, või veel hullem, enda kohta käivat klatšhi lugeda. (Vahel tegelikult olen mõelnud, et võiks mõne sõbranna meigikotis koos sorida ja selle teemaline postitus kokku panna, et mida ta kasutab, miks kasutab jne. )

image
Arvestama peab, et kõik mida avaldad, võib jõuda inimeseni, kelleni see ei peaks jõudma. Sa ei tea kunagi, kes su blogi võib lugeda. Kõige lihtsam vast oleks mõelda enne postituse avaldamist, et mis saab kui seda näeb: su ema, naabrimees, ülemus, vanaisa, kirvemõrtsukas või veel mõni tähtsam inimene. Ok, kirvemõrtsukate ja vägistajate peale inimesed vast nii lihtsalt ei mõtle, aga no kunagi ei tea... Issanda loomaaed on suur ja karvane.

image

Mis teie asjast arvate? Kas tasuks veidi tagasihoidlikum, võib-olla isegi veidi üle mõtlev olla, või ikka täie auruga lasta?

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ 


                                                                                 Merje


Olen 28a moe ja iluhuviline. Minu blogis saate lugeda nii ilujuttu kui palju muud põnevat.

  • Haldaja: Windway OÜ

EEVA naistekas

EEVA naistekas on veebikeskkond, mis on loodud eelkõige naistele ja siit leiab tasuta turu, sõbraliku õhkkonnaga foorumi, erinevate valdkondade artiklid, intervjuud, blogid, uudised, auhinnamängud, küsitlused ja palju muud huvitavat.

EEVA naistekas ootab Sind alati ja on Sinu jaoks olemas!

Sa oled siin: Esileht Blogid Merje Kui "avalik" olla