Tere tulemast EEVA blogikeskkonda! Siin saad lugeda ja jälgida eevakate huvitavaid blogisid erinevatest valdkondadest. Blogide jälgimine on väga lihtne, kliki soovitud blogi juures lingile "Jälgi antud blogi" ja me saadame sulle alati kirja, kui blogisse uus postitus laekub. Kui soovid samuti EEVA blogikeskkonnas blogima hakata, siis võta meiega ühendust. Tule jälgima ja ka ise blogima!
Vaata kindlasti ka teisi suurepäraste blogide kataloogi, kuhu oleme sinu jaoks kokku kogunud lugemisväärt blogid.
DIY: Kanada (õuna, rabarberi, mustika, vaarika - sinu valitud maitsega) kook
Kui ma paar nädalakest tagasi oma sõbrannalt imehead õunakooki maitsta sain ei piirdunud ma mitte ainult ühe koogitüki vaid ka kogu retsepti lunimisega. Nüüd kui ma seda kooki 3 korda teinud olen, siis sain aru, et tegelikult on see üks unikaalne retsept, mille sisse võib panna ükskõik mida hing ihaldab. Mina olen teinud näiteks õuntega ning rabarberitega (rabarberikook tuli nii mõnusalt hapukas!!:) ), kuid kindlasti sobivad sinna imehästi ka vaarikad, mustikad, maasikad ning veel paljud teised marjad/puuviljad (kusjuures rosinatega võib ka see kook imehea tulla!). Ning ei suuda mina teie eest seda imelist retsepti varjata ja loodan, et homme või juba täna on minu lugejate köögid mõnusat koogilõhna täis, sest see on väärt proovimist! :)
Kanada (sinu valitud täidisega)kook
Sul läheb tarvis:
180 g nisujahu (3 dl) 0,5 tl soola 2 tl küpsetuspulbrit 1 tl jahvatatud kaneeli 85 g suhkrut (1 dl) 1 muna 1,5 dl piima 50 g sulatatud võid 3 õuna või 3 peotäit marju või 2 pikka rabarberivart või midagi muud põnevat (tegelikult pane kõike tunde järgi) Kate:
4 sl pruuni suhkrut (võib olla ka tavaline suhkur) 3 sl nisujahu 1 tl jahvatatud kaneeli 2 sl võid Sega kuivained omavahel.
Klopi omavahel muna, piim ja veidi jahtunud sulavõi. Lisa kuivainesegule koos tükeldatud õuntega.
Pane tainas võitatud koogivormi (24 cm läbimõõduga).
Haki katteained noaga sõmeraks ja puista ühtlaselt koogile.
Küpseta 200 kraadises ahjus umbes 30-40 minutit, kuni koogi keskele torgatud puutikk jääb puhtaks ja kook on pealt kenasti kuldne.
Valmis ta ongi ja keele viib samuti alla! :)
Soovitan soojalt proovida, sest retsept iseenesest pole keeruline ja tulemus on imehea!
Nüüd kõik kokkama!
Eliise