EEVA naistekas

Teisipäev, 23. April 2024

Last updateK, 13 Sept 2023 9am

  • Registreeri
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *

    * kohustuslikud väljad

Blogid

Tere tulemast EEVA blogikeskkonda! Siin saad lugeda ja jälgida eevakate huvitavaid blogisid erinevatest valdkondadest. Blogide jälgimine on väga lihtne, kliki soovitud blogi juures lingile "Jälgi antud blogi" ja me saadame sulle alati kirja, kui blogisse uus postitus laekub. Kui soovid samuti EEVA blogikeskkonnas blogima hakata, siis võta meiega ühendust. Tule jälgima ja ka ise blogima!

Vaata kindlasti ka teisi suurepäraste blogide kataloogi, kuhu oleme sinu jaoks kokku kogunud lugemisväärt blogid.

  • Esileht
    Esileht Kuvatakse kõik blogipostitused.
  • Blogid
    Blogid Kuvatakse kõik blogid.
  • Sildid
    Sildid Kuvatakse kõik sildid.
  • Blogijad
    Blogijad Kuvatakse kõik blogijad.

Eneli takes Iceland part 3

Postitas blogisse: Do-Dolce
  • Fondi suurus: Suurem Väiksem

Kuna antud öösel Myvatni järve ääres oli kell 23:00 juba väljas 0°C, otsustasime magada esimese öö autos. Saime kohalikult eestlaselt vihje Grjotagja koopa kohta, kus kohalikud elanikud armastavad ujumas käia. Otsustasime samuti selle varahommikul ära proovida, seega magasimegi selle "vaatamisväärsuse" parklas, et hommikul kohe end karastama asuda!

image
See on pisike laava-koobas, kus kohalikud käisid 1970´ndatel ujumas, kuid 1975-1984 toimunud vulkaanipursked muutsid vee temperatuuri +50°C ja enam ei olnud võimalik koopaid kasutada. Nüüd on vesi aga aastatega jahenenud ning hetkel peaks temperatuur olema umbes +43C. Ütleme nii, et vesi ikka oli kuum! Küll aga olime juba reisi jooksul külastatud ujulate +40°C/+41°C temperatuuridega veidi harjunud ning käisime ikka vees ära, kihvt kogemus vähemalt olemas! Üleval on küll sildid, et ujumine keelatud, varisemisoht jne, kuid tegelikult oelvatki need sildid nö lollidele turistidele, et omanikele kohtuvaidlusi kaela ei tuleks. Koopas oli öö läbi liikumist ning kohalikud tulid ja läksid, kõik tahavad ju sooja vett nautida! Ma koopas sees häid pilte ei saanud, sest niiskutase oli nii kõrge, kuid koobas asus alumisel pildil oleva künka sees, rohkemaks googeldage! Vihjeks leidsin ka infot, et antud koopas filmiti klippe Troonide mängu kolmanda hooaja klippe.

This night near Myvatn lake was 0°C, so we decided to sleep in the car. Local estonian gave us a hint about Grjotagja cave, that locals love to use that for swimming! I really wanted to try out some natural bath, so it was our "wake-up call" around 6o´clock!

Grjótagjá is a small lava cave near lake Mývatn with a thermal spring inside.

Until the 1970s Grjótagjá was a popular bathing site. But during the eruptions from 1975 to 1984 the temperature of the water rose to more than 50 °C, though the temperature is slowly decreasing and has fallen below 50 °C again, right now it should be around 43°C.

Grjótagjá was used as a location for filming the fifth episode of the third season of Game of Thrones, called "Kissed by Fire".

image
Koopa järel otsustasime ikkagi ära proovida ka Myvatn´i termaalveebasseini, mis asus kohe läheduses. Kõige tuntumat Blue Lagooni otsustasime vältida ja oleme super rahul enda otsusega, sest Myvatn oli varahommikul pea inimtühi ning seal oli super mõnus ja lõõgastav! Maa pinnast tõusev aur on ära kasutatud saunade hüvanguks, mis olid heaks toimimiseks minu arvates veidi liiga suured, kuid mida minul siin arvata, väiksemas ja kuumemas poleks ma tõenäoliselt ellugi jäänud. :)
Paljud arvavad, et bassein on ise sellist ergast sinist värvi, kuid ei! Hoopis vesi on selline ja veidi ka ligane, äärtes olevad kivid olid seetõttu ka hirmus libedad ja reaalselt saime seal liugu lasta, tegelikult on aga see mineraaliderikas vesi väga kasulik. Üldse soovitan Islandil olles käia võimalikult palju kohalikes ujulates, sest need on odavad, väga korralikud (super jee minu lemmikutele - torudele!) ning leidub pea igas linnas.

After the cave we decided to try Myvatn Nature Baths aswell. We decided to avoid the most well-known Blue Lagoon and we are super happy with this decision because Myvatn was almost empty in the early morning and there was super nice and relaxing atmosphere! 
Many think that the pool itself is such a bright blue color, but no, actually it´s the mineral-rich water itself! I strongly recommend you visit public swimming pools in Iceland also because they are cheap, very decent (super yay to my favorites - big water pipes!) and found in almost every town. image image image
Islandi pealinnas Reykjavikis veetsime samuti päeva, kuid seal ma palju pilte ei teinud, õigemini tegin vaid paar, sest veetsime aja peamiselt muuseumites ning suurel kohalikult kirbukal/turul. Käisime kuulsas peenisemuuseumis, mis mulle muljet ausalt öeldes ei avaldanud, pigem oleksin ma tahtnud põgeneda. Küll aga meeldis mulle väga vulkaanimaja, mis oli super põnev ning nägime pikka filmi vulkaanide tekkest ja erinevatest pursetest, mis aegade jooksul on toimunud. See koht meeldiks eeldatavasti kõigile, kes muidu muuseumitesse ei eksi! Kes aga otsib Reykjavikis ühte korralikku turgu, kus leidub pea kõike (haikala, kohalikke kampsikuid (skoorisin ka ühe ja olen super õnnelik, küll aga hakkan seda kandma vist iga päev, sest odav see lõbu ei olnud :D), kasutatud riideid, hiina kaupa jms). Kirbukas asub kohe sadamast üle tee ning on väga kergest leitav, kuna asub väga suures hoones ja igalpool on üleval sildid "Kolaportið Fleamarket"!

We spent the day as wel in Iceland capital Reykjavik, but I just did a few photos there, mostly because we spent our time in museums and fleamarket. We visited the famous Icelandic phallological musem, which frankly didn´t impress me at all. However, I really enjoyed Volcano House, which was super exciting and we saw a film about volcanos and erruptions. If you usually don´t like to visit museum then don´t worry, this place is so interesting and you´ll love it! 
But who is looking for a decent and big flea market where you can find almost everything (shark, local sweaters (I scored one and I'm super happy with it, but I guess I will have to wear it every day, because it was not cheap :D), used clothes, Chinese goods etc). Flea market was located directly across the street from the harbor and is very easily found, since the building is very large and everywhere are "Kolaportið Fleamarket" signs up!
image image
Külastasime enne lennujaama minekut ka Viikingite muuseumit, kuna see jäi teele, kuid isiklikult pettusin väga. Tegu oli ehtsa "igava" muuseumiga, mis oli küll väga ilus ja moderne aga kahjuks antud piletihinna kohta igav. Enamik infost oli stendidel pika jutuna kirjas, kuigi olid ka mõned arvutid mingit laadi infoga, kuid seal olid lihtsalt hirmus pikad järjekorrad. Minu jaoks oligi põnev vaid makett Islandi elust-olust ning suur viikingite laev, millega 2000.aastal seilati välja Ameerikasse.

Before heading to the airport we also visited Vikingheimar museum, but unfortunately I didn´t like it at all. It was beautiful and modern house but just boring place with pretty expensive ticket price. Most of the information was written on the walls, although they had some screens with somw info, but they were so crowded so I just gave up. Only interesting thing for me was a little miniature sketches about icelandic lifestyle and big Viking ship which was sailing from Iceland to USA on 2000. image image image image image
* Kasutasin faktide juures ka Wikipedia abi
* Wikipedia helped me with the facts

Loodetavasti nautisite "minuga reisimist" Islandile, panen veel ühe "fotopostituse" piltidega lähipäevadel üles. Kõige rõõmustavam on minu jaoks loomulikult see, et vähemalt paaril inimesel on tekkinud tahtmine või idee külastada Islandit, ma tõesti soovitan kõigile, kes vähegi huvituvad ilusast ja omapärasest loodusest, just seda omapärast saart!
Lisaks on veel selline tore uudis, et juba homme lendan taas Itaaliasse, seega reisipostitused vast otsa ei saa, kuigi need tulevad eeldatavasti vähe teistsugused, kuna Itaalia ei ole enam nii uus minu jaoks.

Hopefully you have enjoyed traveling with me through Iceland, I will put one photo post up soon also. I´m super happy if at least one person from my readers now are thinking about visiting this mystical island. If you love nature and unreal views then I definitely recommend Iceland. Another great thing is that tomorrow I will be leaving to Italy, once again, so you will see more travel posts! Although I think that they will be a bit different because Italy is not so new for me, I´m more like tour guide this time for my brothers family. 

Eneli Islandil - läbi telefoni
Eneli Islandil - 1.osa
Eneli Islandil - 2.osa


Eneli takes Iceland - through phone
Eneli takes Iceland - part 1Eneli takes Iceland - part 2

Kõik fotod on tehtud Canon EOS 60D´ga, mis on antud katsetamiseks Canon Eesti poolt!
All the photos are made with Canon EOS 60D, thanks Canon Estonia!

My Facebook page / My Instagram page

Do-Dolce näol on tegemist on ühe Eestimaa neiu blogiga, kes on elanud nii Londonis kui ka Itaalias ning hetkel resideerub kodumaal. Blogi kajastab kõike, mis inspireeriv tundub - uued ostud, argipäev, outfit, toit, review, reisimised, retseptid ja ilusad pildid.

  • Haldaja: Windway OÜ

EEVA naistekas

EEVA naistekas on veebikeskkond, mis on loodud eelkõige naistele ja siit leiab tasuta turu, sõbraliku õhkkonnaga foorumi, erinevate valdkondade artiklid, intervjuud, blogid, uudised, auhinnamängud, küsitlused ja palju muud huvitavat.

EEVA naistekas ootab Sind alati ja on Sinu jaoks olemas!

Sa oled siin: Esileht Blogid Eneli Eneli takes Iceland part 3