EEVA naistekas

Neljapäev, 28. March 2024

Last updateK, 13 Sept 2023 9am

  • Registreeri
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *

    * kohustuslikud väljad

Blogid

Tere tulemast EEVA blogikeskkonda! Siin saad lugeda ja jälgida eevakate huvitavaid blogisid erinevatest valdkondadest. Blogide jälgimine on väga lihtne, kliki soovitud blogi juures lingile "Jälgi antud blogi" ja me saadame sulle alati kirja, kui blogisse uus postitus laekub. Kui soovid samuti EEVA blogikeskkonnas blogima hakata, siis võta meiega ühendust. Tule jälgima ja ka ise blogima!

Vaata kindlasti ka teisi suurepäraste blogide kataloogi, kuhu oleme sinu jaoks kokku kogunud lugemisväärt blogid.

  • Esileht
    Esileht Kuvatakse kõik blogipostitused.
  • Blogid
    Blogid Kuvatakse kõik blogid.
  • Sildid
    Sildid Kuvatakse kõik sildid.
  • Blogijad
    Blogijad Kuvatakse kõik blogijad.

Iceland part 2

Postitas blogisse: Do-Dolce
  • Fondi suurus: Suurem Väiksem

Islandi reisist teine postitus! Kellel on esimene osa nägemata jäänud, leiab selle siit!Üheks kõige põnevaimaks osaks Islandil, vähemalt minu arvates, on liustikud ehk jökullid! Pärast jääaja lõppu ei sulanud mandrijää Islandil tervikuna, vaid säilis kihtvulkaanide otsas jäämütsidena. Praegugi katavad need 12% kogu saarest. Kõige suurem on Vatnajökull, mille pindala on umbes 8300 km². Vatnajökull´i all on mitmeid vulkaane, neist kõige aktiivsem on hetkel Bardarbunga (Eyjafjallajökull ei olnud Vatnajökullil). Liustiku paksus on ca 400-500m ja kohati lausa kilomeeter!

So let´s continue! If you missed my first post about Iceland trip, you can check it out here!One of the most exciting part of the Island, at least in my opinion, is perhaps the glaciers or jökull like locals call them! After the end of the Ice Age ice caps didn´t melted in all Iceland, but remained at the top of volcanoes. Even today, they cover 12% of the entire island. The biggest glacier is the Vatnajökull, which covers about 8300 km² . Under Vatnajökull are a number of volcanoes, the most active of them are currently Bardarbunga (Eyjafjallajökull was not in Vatnajökullil). The thickness of the glacier is about 400-500m and in some part even 1km! imageimage
PS. Otsi ülemiselt pildilt inimesed!
Üksinda on liustikule minek ilmselgelt keelatud, kuid korraliku raha eest korraldatakse sinna teadjate-meeste juhendamisel matku! Islandil ongi suureks probleemiks nö lollid turistid, kes hoolimata siltidest ronivad kõikvõimalikesse paikadesse ning seejärel kaovad jäljetult. Igal suvel kaduvat üsna palju inimesi. Ka sel liustikul jäid mõned aastad tagasi teadmata kadunuks seiklema läinud sakslased.
PS. Can you find any people from the photo?!

Going alone to the glacier is clearly prohibited, but with decent money, it´s possible to go on a tour with special equipment and trained man. Major problem in the Iceland are so-called dumb tourists who climb despite the signs to all kinds of places and then disappear without a trace. Every summer quite a lot of people disappear. Few years ago some Germands gone missing on this glacier also.  image
Liustikes toimuvate vulkaanipursete ajal ei olegi kõige ohtlikum laava, isegi tuhk mitte, vaid hoopis vesi! Nimelt sulab liustik ning sellest tekivad liustikujõed, mis viivad enda voolu ja massiga kaasa kõik, mis teele jääb, viimane suurem vool viis kaasa näiteks ühe suure silla! Kõige enam kardetakse aega, mil ärkab üles vulkaan Katla, kuna siis võib veetase kogu maailmas tõusta ning see saaks olema suureks probleemiks näiteks Hollandis jne.

The most dangerous is not lava or ash when volcanic eruptions taking place but it´s the water! The glacier is melting and glacier rivers takes everything with themselves, they have such a power! Of greatest concern are the time when the volcano Katla wakes up because it can increase the water level around the world and it could be a big problem for example to the Netherlands, etc..

image image
Taimed katavad vaid väiksemat osa saarest. Liustikel ei kasva midagi, peaaegu paljad on ka liivikud ja sisemaa laavaväljad.

The plants cover only a small part of the island. 

image image image
Kohati oli mägede vahel tunne nagu oleksime jõudnud Kohtla-Järve kanti, ümbruses olid justkui värsked tuhamäed. image image image image
Ka seal, kus mõistuse kohaselt ei saaks loomad elada, leidub ikka terve posu valgeid ja musti lambaid! Nägime neid pea iga mäe otsas, iga ilmaga ning igas asendis midagi nosimist otsimas. Lambal on ka tõeliselt oluline koht islandlaste toidulaual, ära süüakse neist pea kõik, otseses mõttes, ajus süüakse kah ära. Palju süüakse seal ka kala, aeg-ajalt ka hobust ning vähem sea- ja kanaliha, kuna neid loomi on seal lihtsalt võrdlemisi vähe.

They had black and white sheeps everywhere, literally everywhere! In Iceland they eat lot´s of lamb, also fish and horse meat, chicken and pork are less common, because they just dont have them so much around.  image image image
Kohati on Islandil maakoor niivõrd õhuke, et keev vesi voolab ojadena ning õhku tõusevad väävli-haisused sambad! Väga kihvt, kuid haisu tõttu oksele-ajav vaatepilt!

In some part of Iceland Earth crust is so thin that there are small rivers with boiling hot water and you can smell sulfur everywhere. It´s looks so magical but the smell, just öäk, I literally had puke in my mouth.

imageimage

* Kasutasin faktide juures ka Wikipedia abi
* Wikipedia helped me with the facts

Island läbi telefoni
Island - 1.osa

Iceland through phone
Iceland - part 1

Kõik fotod on tehtud Canon EOS 60D´ga, mis on antud katsetamiseks Canon Eesti poolt!
All the photos are made with Canon EOS 60D, thanks Canon Estonia!

My Facebook page / My Instagram page

Do-Dolce näol on tegemist on ühe Eestimaa neiu blogiga, kes on elanud nii Londonis kui ka Itaalias ning hetkel resideerub kodumaal. Blogi kajastab kõike, mis inspireeriv tundub - uued ostud, argipäev, outfit, toit, review, reisimised, retseptid ja ilusad pildid.

  • Haldaja: Windway OÜ

EEVA naistekas

EEVA naistekas on veebikeskkond, mis on loodud eelkõige naistele ja siit leiab tasuta turu, sõbraliku õhkkonnaga foorumi, erinevate valdkondade artiklid, intervjuud, blogid, uudised, auhinnamängud, küsitlused ja palju muud huvitavat.

EEVA naistekas ootab Sind alati ja on Sinu jaoks olemas!

Sa oled siin: Esileht Blogid Eneli Iceland part 2