EEVA naistekas

Neljapäev, 25. April 2024

Last updateK, 13 Sept 2023 9am

  • Registreeri
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *

    * kohustuslikud väljad

Blogid

Tere tulemast EEVA blogikeskkonda! Siin saad lugeda ja jälgida eevakate huvitavaid blogisid erinevatest valdkondadest. Blogide jälgimine on väga lihtne, kliki soovitud blogi juures lingile "Jälgi antud blogi" ja me saadame sulle alati kirja, kui blogisse uus postitus laekub. Kui soovid samuti EEVA blogikeskkonnas blogima hakata, siis võta meiega ühendust. Tule jälgima ja ka ise blogima!

Vaata kindlasti ka teisi suurepäraste blogide kataloogi, kuhu oleme sinu jaoks kokku kogunud lugemisväärt blogid.

  • Esileht
    Esileht Kuvatakse kõik blogipostitused.
  • Blogid
    Blogid Kuvatakse kõik blogid.
  • Sildid
    Sildid Kuvatakse kõik sildid.
  • Blogijad
    Blogijad Kuvatakse kõik blogijad.

Iceland part 1

Postitas blogisse: Do-Dolce
  • Fondi suurus: Suurem Väiksem

Island on olnud minu suur unistus nii kaua kui mäletan. Kui olin väike tüdruk ja vend rändas Austraalias, rääkisin mina vaid Islandist. Keegi ei tea, kust või miks mulle just Island oli pähe tulnud, kuid miski mind selle müstilise maa poole tõmbas. Itaaliasse kolides oli mu pere väga üllatunud, kuna suund ja kliima olid hoopis valed, arvati, et olen oma unistusest loobunud. Aga oh ei, kus te sellega!

 

Ma olen ütlemata õnnelik neiu, sest minu elukaaslane täidab mu unistusi ja nii saigi see imeline maa nähtud! Island oli väärt ootamist ja ületas minu ootused!

Iceland have been my dream as long as I remember, I have been talking about this mystical land over and over again since I was a little girl. Dreams do come true and I´m such a happy girl to have such a great and caring boyfriend who made this trip possible. Iceland was worth of waiting and I loved it!

image
image


Island on vulkaaniline saar ookeani keskahelikul, mis on tekkinud Põhja-Ameerika laama ja Euraasia laama piiril. Antud laamad eralduvad üksteisest aastas ca 2cm! Islandile kõige lähemal asub Gröönimaa (290km) ning näiteks Norra asub lausa 970km kaugusel. Island on maailmas suuruselt 18nes saar ning Euroopas on Inglismaa järel suuruselt teine saar. Islandil kokku elab vaid veidi üle 320 000 elaniku (ehk siis asustustihedus on 3,2 inimest, Eesti 29 inimese kohta, ruutkilomeetril.)

Iceland is part of the Mid-Atlantic Ridge, a ridge along which the oceanic crust spreads and forms new oceanic crust. This part of the mid-ocean ridge is located above a mantle plume, causing Iceland to be subaerial (above the surface of the sea). The ridge, which separates ca 2cm a year, marks the boundary between the Eurasian and North America Plates, and Iceland was created byrifting and accretion through volcanism along the ridge. The closest body of land is Greenland (290 km (180 mi)). The closest bodies of land in Europe are the Faroe Islands (420 km (260 mi)) and example the mainland of Norway is about 970 km (600 mi) away. It has a population of 325,671 and an area of 103,000 km2 (40,000 sq mi), making it the most sparsely populated country in Europe.


image image image image
Island on üks maailma autostunumaid riike, bensiin on kallim kui diisel ja suurem osa autodest on parajad elukad ning neljaveolised. Seda juba seetõttu, et sisemaa ja suur osa teedest on läbitavad (ja lubatud läbida) vaid just selliste masinatega. Maantee nr.1 sai valmis 1974.a, see on Islandi nö. peamantee, mis teeb saarele ringi peale ning on 1337km pikk.

Iceland has a high level of car ownership per capita; with a car for every 1.5 inhabitants; it is the main form of transportation. Big part of the cars are huge and 4X4, because highlands and big parts of the roads are allowed and possible to pass through only with this kind of cars. Route 1 or the Ring Road was completed in 1974, and is a main road that runs around Iceland and connects all the inhabited parts of the island, with the interior of the island being uninhabited. This paved road is 1,337 km (831 mi) long.


image image image image
Gulfoss on kahe-astmeline ning langeb vastavalt 11m ja 21m ning langeb 32m sügavusele. Keskmiselt langeb vett suvel 140m3/sekundis ja talvel 80m3/sek, suurim mõõdetud kogus on aga lausa 2000m3/sek.

Gulfoss have a wide curved three-step "staircase" what plunges in two stages (11 m and 21 m) into a crevice 32 m (105 ft) deep. The crevice, about 20 m (60 ft) wide, and 2.5 km in length, extends perpendicular to the flow of the river. The average amount of water running over this waterfall is 140 m³/s in the summertime and 80 m³/s in the wintertime. The highest flood measured was 2000 m³/s.

image
Kirikuid tundus küll Islandil olevat kõikjal. Matusetalitused on Islandil avatud kõigile. Seega on peielauas kohal kõik, kes surnut tundsid või ka ei tundnud, raskel ajal tahavad kõik süüa ja ka tantsu lüüa...

It seemed like they had churches literally everywhere. Funerals are opened to everybody in Iceland so there will be lot´s of people and it doesn´t matter if you knew the person or not, economy is low, so everybody would like to have something to eat and have a great time.

image
Praegusaja aktiivsetest vulkaanidest on kõige ohtlikum Laki, umbes 25 km pikkune lõhe, millest siit-sealt, võimsa purske ajal enam kui sajast punktist purskab tuhka ja voolab välja laavat.
Kihtvulkaanidest on tuntuim Hekla, kõrgeim aga Hvannadalshnjúkur (Öræfi, Öræfajökull; 2119 m).
Pisikesi purskeid on saarel peaaegu pidevalt, ohtlikke esineb iga 5–6 aasta tagant.

A geologically young land, Iceland is located on both the Iceland hotspot and the Mid-Atlantic Ridge, which runs right through it. This location means that the island is highly geologically active with many volcanoes. Laki is the most dangerous one, because it´s about 25km long and with more than 100 points where lava and ash can come out. There are almost all the time small eruptions, dangerous and big ones are happening after every 5-6 years. image image image
Kuulsad mustad Islandi rannad. Liiv on Islandil kõikjal must, mis nägi väga eksootiline ja kihvt välja... küll oleks hea sellisel liival peesitajatel päikest püüda.

Iceland is also well-known by their black beaches and they looked amazing!  image

* Kasutasin faktide juures ka Wikipedia abi
* Wikipedia helped me with the facts

Loodetavasti nautisite seda postitust ning eeldatavasti tuleb kaks taolist veel. Tahaks veel küsida, kas pilte sai liiga palju või parajalt? Mulle endale tundub see postitus olevat super pikk... Ühesõnaga on tagasiside oodatud!

Hopefully you enjoyed this long post because there will be two more soon. Also I would like to know about your thought and reaction to this post: too long/short, too many photos and so on, please let me know! 

Kõik fotod on tehtud Canon EOS 60D´ga, mis on antud katsetamiseks Canon Eesti poolt!
All the photos are made with Canon EOS 60D, thanks Canon Estonia!

Do-Dolce näol on tegemist on ühe Eestimaa neiu blogiga, kes on elanud nii Londonis kui ka Itaalias ning hetkel resideerub kodumaal. Blogi kajastab kõike, mis inspireeriv tundub - uued ostud, argipäev, outfit, toit, review, reisimised, retseptid ja ilusad pildid.

  • Haldaja: Windway OÜ

EEVA naistekas

EEVA naistekas on veebikeskkond, mis on loodud eelkõige naistele ja siit leiab tasuta turu, sõbraliku õhkkonnaga foorumi, erinevate valdkondade artiklid, intervjuud, blogid, uudised, auhinnamängud, küsitlused ja palju muud huvitavat.

EEVA naistekas ootab Sind alati ja on Sinu jaoks olemas!

Sa oled siin: Esileht Blogid Eneli Iceland part 1