EEVA naistekas

Laupäev, 20. April 2024

Last updateK, 13 Sept 2023 9am

  • Registreeri
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *

    * kohustuslikud väljad

Blogid

Tere tulemast EEVA blogikeskkonda! Siin saad lugeda ja jälgida eevakate huvitavaid blogisid erinevatest valdkondadest. Blogide jälgimine on väga lihtne, kliki soovitud blogi juures lingile "Jälgi antud blogi" ja me saadame sulle alati kirja, kui blogisse uus postitus laekub. Kui soovid samuti EEVA blogikeskkonnas blogima hakata, siis võta meiega ühendust. Tule jälgima ja ka ise blogima!

Vaata kindlasti ka teisi suurepäraste blogide kataloogi, kuhu oleme sinu jaoks kokku kogunud lugemisväärt blogid.

  • Esileht
    Esileht Kuvatakse kõik blogipostitused.
  • Blogid
    Blogid Kuvatakse kõik blogid.
  • Sildid
    Sildid Kuvatakse kõik sildid.
  • Blogijad
    Blogijad Kuvatakse kõik blogijad.

Toit // Elevandikõrvad

Postitas blogisse: Genefic
  • Fondi suurus: Suurem Väiksem

Kui enamasti teen ma lehttaignast soolaseid pirukaid viinerite ja sinihallitusjuustuga, siis täna tuli isu millegi magusa järele. Ja need kaneeli-suhkrurullid, mis kannavad nime Elevandikõrvad, on just nii räigelt magusad, et magusaisu saab juba paari rulliga kõrvaga rahuldatud. Valmistamine on imelihtne, ei mingit jahuga tolmutamist. 

 

image image

Vaja läheb:

Pärmi-lehttaigent

suhkrut, soola

kaneeli

Sulata taigen. Puista lauale paar peotäit suhkrut ja natuke soola. Aseta taignatükk suhkrule. Mina kasutasin Härmavilja taigent, mille pakis on kaks taignatükki, mis on täpselt paraja suurusega. Kui kasutad rullis taigent, siis lõika sellest parajad tükid, nii umbes 10 cm pikkused. Puista taignatükile jällegi suhkrut ja riputa kaneeli. Nüüd rulli taigen õhemaks, kuni saad umbes 20cm x 20cm ruudu. Uskumatul kombel ei jää taigen ei laua ega rulli külge kinni. Olin selleks valmistunud, aga jahu tõesti vaja ei läinud, kuigi taigen oli väga sulanud ja kleepuv.

Nüüd lappa taigna ääred kahelt poolt keskkoha poole kokku, nii 2-3 cm jagu, seejärel veel kord, nüüd peaksid need keskel kohtuma. Keera üks pool teise poole peale. Väga keeruline jutt, pilte sellest lihtsast tegevusest saab vaadata SIIT. Lõika noaga rullist umbes 1,5 cm tükid ja aseta külili plaadile. Pista 225 kraadisesse ahju. Küpseta umbes 6 min. kuni alumine pool on mõnusalt karamellistunud. Keera rullid kahvli või spaatliga ümber ja küpseta veel 4-5 min.    image

Eriti head soojalt koos piimaga. Aga ka jahtunult maitsevad suurepäraselt ja mida kauem seisavad, seda krõbedamaks muutuvad. :)

image

Kas olete Elendikõrvu varem teinud?

Mida põnevat veel külmutatud lehttaignast saaks teha?

image

 Tänaseks kõik, olge armsad!♥

imageimage

Olen Pille-Riin, 30+ šopahoolik Tartust, kes püüab elu mitte liiga tõsiselt võtta. ;) Minu blogist leiad postitusi ilu-moe-toidu-kodu vallast. Loodan, et meeldib! :)

  • Haldaja: Windway OÜ

EEVA naistekas

EEVA naistekas on veebikeskkond, mis on loodud eelkõige naistele ja siit leiab tasuta turu, sõbraliku õhkkonnaga foorumi, erinevate valdkondade artiklid, intervjuud, blogid, uudised, auhinnamängud, küsitlused ja palju muud huvitavat.

EEVA naistekas ootab Sind alati ja on Sinu jaoks olemas!

Sa oled siin: Esileht Blogid Pille-Riin Toit // Elevandikõrvad