EEVA naistekas

Teisipäev, 16. April 2024

Last updateK, 13 Sept 2023 9am

  • Registreeri
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *

    * kohustuslikud väljad

Blogid

Tere tulemast EEVA blogikeskkonda! Siin saad lugeda ja jälgida eevakate huvitavaid blogisid erinevatest valdkondadest. Blogide jälgimine on väga lihtne, kliki soovitud blogi juures lingile "Jälgi antud blogi" ja me saadame sulle alati kirja, kui blogisse uus postitus laekub. Kui soovid samuti EEVA blogikeskkonnas blogima hakata, siis võta meiega ühendust. Tule jälgima ja ka ise blogima!

Vaata kindlasti ka teisi suurepäraste blogide kataloogi, kuhu oleme sinu jaoks kokku kogunud lugemisväärt blogid.

  • Esileht
    Esileht Kuvatakse kõik blogipostitused.
  • Blogid
    Blogid Kuvatakse kõik blogid.
  • Sildid
    Sildid Kuvatakse kõik sildid.
  • Blogijad
    Blogijad Kuvatakse kõik blogijad.

Banaanikook

Postitas blogisse: MiuMei
  • Fondi suurus: Suurem Väiksem

Hei! Eile otsustasin üle pika aja küpsetada. Pole seda juba nii ammu teinud. Mul jäävad küpsetamisperioodid sügis-talvisesse aega, siis saab vahel lausa iga päev miski kook meisterdatud :D

 

Nüüd siis retsepti juurde.

KOOSTIS
Põhi:
2,5 dl nisujahu
1 dl pruuni suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
1,5 tl küpsetuspulbrit
100 g pehmet võid
1 muna

Kate:
3-4 banaani, olenevalt suurusest
1,5 dl suhkrut
1,5 dl nisujahu
0,25 tl soola
5 dl piima
3 munakollast
u 2 sl võid
3 tl vaniljesuhkrut

Kõigepealt valmista põhi, selleks sõtku kõik taigna koostisosad kokku. Kui taigen ühtlane, pane see külmkappi ootele.
Seni kui taigen külmkapis, valmista kreem. Vala suhkur ja jahu paksupõhjalisse potti ja pane pott pliidile. Kohe hakka juurde valama nirena piima ja sega vahetpidamata vispliga. Sega kuni segu hakkab õrnalt keema. Tõsta pott tulelt. Klopi lahti munakollased. Pidevalt segades lisa munakollastele umbes pool kulbi täit kuuma piima-jahu segu, et munakollased veidi soojemad oleks. Nüüd vala munakollased potti piima-jahu hulka ja sega ühtlaseks. Sega juurde ka või ja vaniljesuhkur, sool. Või võib külm olla, see sulab soojas segus segades ise ära.
Vooderda koogivorm küpsetuspaberiga, mina kasutasin umbes 20x28 suurust kandilist vormi. Pane ahi 200 kraadi juurde sooja.
Nüüd tuleb kõige parem osa :D Suru taigen koogivormi põhja ja äärtele (üldiselt ma väldin sellise süsteemiga retsepte, aga elu on näidanud, et just sellised küpsetised on kõige maitsvamad). Vahel lihtsustab seda nt kahe küpsetuspaberi vahel rullimine.
Kui taigna mätsimisega olete ühele poole saanud, siis pange see umbes 10 min ahju.
Seni viiluta banaanid. Kata poolküpsenud taigen banaaniviiludega ja vala üle kreemiga. vähenda ahju temperatuuri 180ni ja pane kook küpsema, umbes 15-20 minutiks.
Lase koogil umbes tund jahtuda. Meil muidugi nälg ei kannatanud ja 45 min pärast lõikasime koogi lahti :D

image

Väga maitsev kook! Terve plaaditäis kadus kui mutiauku :D


Olen 28a moe ja iluhuviline. Minu blogis saate lugeda nii ilujuttu kui palju muud põnevat.

  • Haldaja: Windway OÜ

EEVA naistekas

EEVA naistekas on veebikeskkond, mis on loodud eelkõige naistele ja siit leiab tasuta turu, sõbraliku õhkkonnaga foorumi, erinevate valdkondade artiklid, intervjuud, blogid, uudised, auhinnamängud, küsitlused ja palju muud huvitavat.

EEVA naistekas ootab Sind alati ja on Sinu jaoks olemas!

Sa oled siin: Esileht Blogid Merje Banaanikook