EEVA naistekas

Laupäev, 20. April 2024

Last updateK, 13 Sept 2023 9am

  • Registreeri
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *

    * kohustuslikud väljad

Blogid

Tere tulemast EEVA blogikeskkonda! Siin saad lugeda ja jälgida eevakate huvitavaid blogisid erinevatest valdkondadest. Blogide jälgimine on väga lihtne, kliki soovitud blogi juures lingile "Jälgi antud blogi" ja me saadame sulle alati kirja, kui blogisse uus postitus laekub. Kui soovid samuti EEVA blogikeskkonnas blogima hakata, siis võta meiega ühendust. Tule jälgima ja ka ise blogima!

Vaata kindlasti ka teisi suurepäraste blogide kataloogi, kuhu oleme sinu jaoks kokku kogunud lugemisväärt blogid.

  • Esileht
    Esileht Kuvatakse kõik blogipostitused.
  • Blogid
    Blogid Kuvatakse kõik blogid.
  • Sildid
    Sildid Kuvatakse kõik sildid.
  • Blogijad
    Blogijad Kuvatakse kõik blogijad.

Kuidas lilled kauem vaasis säiliksid?

Postitas blogisse: Lilyac
  • Fondi suurus: Suurem Väiksem

Hei! :)

Üldiselt käib praegu üle Eesti lõpetamistrall, ning paljudel on käes mega uhked ja suured lillekimbud.

Aga mida teha, et need kauem säiliksid ja ilusad välja näeksid? Toongi teile mõne näpunäite mille leidsin raamatut lugedes :)

 

Kui lill on olnud kauem kui 30 minutit ilma veeta, siis enne vettepanekut tuleks ära lõigata viltuselt (diagonaalis) varre alumine ots, ning peale seda pane kohe lill vaasi vette. Lille varre lõikamisel ei tohi kasutada kunagi kääre, ning lilli vaasi pannes tuleb alati jälgida, et lehed ei ulatuks vette. Vajadusel tuleb alumised lehed ära lõigata, sest lehed eritavad fenooli, mis kiirendab lillede närtsimist.

Lilleveele võib lisada ka spetsiaalset lõikelilledele mõeldud säilitusaineid, mis oluliselt pikendavad lillede eluiga.

Kindlasti ei tasu jätta lilli autosse või kusagile kus on temperatuur liiga kõrge ehk kuum, ning kui ees ootab pikem reis, siis tuleks lilled mässida niiskesse paberisse.

Kui lõpetamine on talvel, siis tuleks lilli hoida ennem natukene aega kusagil jahedas ja siis alles tuua sooja tuppa.

Kui roos hakkab närtsima, siis lõigake varre alumine ots viltuselt ära, kastke varreots korraks keevasse vette vette, ning seejärel pange roos kuuma veega (mitte üle 45 kraadi) täidetud vaasi.

Miks ei tohi lillevart lõigata kääridega? Sellepärast, et kääridega lõigates surub lille kapillaarid kokku, ning seetõttu ei oleks lõikamisest kasu, sest lill ei säiliks kauem.

Ma loodan, et keegi sai siit natukene uut informatsiooni juurde ja teab kuidas enda lõikelillede eluiga pikendada :)

Päikest!

image

Olen 18 aastat vana ja pärit Lääne-Virust. Armastan maiustusi, loodust, poodlemist ja niisama lebotamist. Ma ei hinda inimesi välimuse järgi. Võtan oma elu lihtsalt, kuid panen paika enda sihid :)

  • Haldaja: Windway OÜ

EEVA naistekas

EEVA naistekas on veebikeskkond, mis on loodud eelkõige naistele ja siit leiab tasuta turu, sõbraliku õhkkonnaga foorumi, erinevate valdkondade artiklid, intervjuud, blogid, uudised, auhinnamängud, küsitlused ja palju muud huvitavat.

EEVA naistekas ootab Sind alati ja on Sinu jaoks olemas!

Sa oled siin: Esileht Blogid V.A Kuidas lilled kauem vaasis säiliksid?