EEVA naistekas

Laupäev, 20. April 2024

Last updateK, 13 Sept 2023 9am

  • Registreeri
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *

    * kohustuslikud väljad

Blogid

Tere tulemast EEVA blogikeskkonda! Siin saad lugeda ja jälgida eevakate huvitavaid blogisid erinevatest valdkondadest. Blogide jälgimine on väga lihtne, kliki soovitud blogi juures lingile "Jälgi antud blogi" ja me saadame sulle alati kirja, kui blogisse uus postitus laekub. Kui soovid samuti EEVA blogikeskkonnas blogima hakata, siis võta meiega ühendust. Tule jälgima ja ka ise blogima!

Vaata kindlasti ka teisi suurepäraste blogide kataloogi, kuhu oleme sinu jaoks kokku kogunud lugemisväärt blogid.

  • Esileht
    Esileht Kuvatakse kõik blogipostitused.
  • Blogid
    Blogid Kuvatakse kõik blogid.
  • Sildid
    Sildid Kuvatakse kõik sildid.
  • Blogijad
    Blogijad Kuvatakse kõik blogijad.

Lase oma maniküüril kauem särada

Postitas blogisse: MiuMei
  • Fondi suurus: Suurem Väiksem


Suvi on just see aastaaeg, kus pannakse ka rohkem rõhku maniküürile-pediküürile. Kes siis ei tahaks et nende käed-jalad oleks ideaalses korras, seda enam, et suvel ei kanta kindaid ja sokke...enamasti.

 

Et ka teie lakitud küüned kauem värskena püsiks, jagan teiega mõnd nippi.

Aeg-ajalt koori küüsi. Mul on selleks spetsiaalne koorija olemas aga väga hästi sobib ka vana hambahari.

Enne lakkimist pese käed ja pühi küünelakieemaldajaga niisutatud vatipadjaga küüned üle. Selleks otstarbeks ära vali niisutavat lakieemaldit, kuna need võivad endas sisaldada õli ja lakk hakkab paremini peale sõna otseses mõttes kuivadele küüntele. Eriti hea oleks, kui sa enne maniküüri küüsi ka kuskil vees ei leota.

Kasuta aluslakki ja pealislakki!

Küüsi lakkides ürita ka küüneotste "lõikeserv" ära lakkida. See kaitseb küüsi paremini laki koorumise eest.

Kurjad keeled räägivad, et küünelaki kihid kuivavad küüntel täielikult 12 tunniga. Olete ehk ise ka märganud, et õhtul küüsi lakkides on hommikuks lakile jäänud mõned voodipesust krobelised kohad, isegi kui lakkimisest on magama minnes mitu tundi möödas. Lisaks soovitatakse selle 12 tunni jooksul saunas ja liialt soojast veest hoiduda.

Ära puhu küüntele, et neid kuivatada. Muidugi juhul kui sul suust just jahedat õhku ei tule. Kui ma kuivamist tahan kiirendada, siis istun avatud akna all. Tuleb tõdeda, et praeguste ilmadega ei tasu neid ka akna all soojendada.

Niisuta küüneõliga oma küünanahkasid iga päev ka siis, kui lakk on peal. Liigne kuivus aitab laki koorumisele ja pudenemisele kaasa. Mina õlitan isegi kaks korda päevas.

Järgmisel või ülejärgmisel päeval peale lakkimist lisage veel üks kiht pealislakki, olenevalt sellest, kui aktiivne oled. Kui puhkad või istud käed süles, siis sobib ülejärgmine päev väga hästi.

Majapidamistöid tehes kasuta kindaid.

Kuna ma kasutan maniküüris/pediküüris üsna palju kivikesi, eriti suvel, siis kirjutan pikemalt ka nende püsima panemisest, kuna selle kohta on mulle päris palju küsimusi tulnud.
Enne kivikeste paigaldamist lase põhilakil kuivada. Mõtle välja kuhu ja kuidas sa kivikesed laduda tahad, tõmba soovitud kohast alus-või pealislakiga üle. Alati tee korraga üht küünt, kui sa tahad kõikidele küüntele kivid panna ja kõik kohe läbipaistva lakiga üle tõmbad, kuivab viimane küüs enne ära kui esimesega lõpetad.
Lao kivid ükshaaval pintsetide või täpitajaga oma kohale. Mulle meeldib seda täpitajaga teha, teen tööriista otsa veidi läbipaistva lakiga kokku, siis kivike jääb otsa külge ja saan selle küünele tõsta. Kleepuv küüs haagib omakorda kivi enda külge ja täpitaja on järgmise kivi joaks jälle vaba. Kui kivi enam täpitaja külge ei kleepu, on aeg otsa jälle lakisse kasta (aga õige pisut). Et mu jutt selgemana tunduks, lisan teile siia ka ühe YT-st näpsatud video.


Kui kõik kivid omal kohal, siis vajutan nad kõik ükshaaval üle. Seda peab väga ettevaatlikult tegema, et kivi ei nihkuks ja lakisse vagu järgi ei jätaks. Lasen korralikult kuivada ja lakin kõik küüned pealislakiga üle. Küüntele, kus on kivikesed, peab erilist rõhku panema, et kõik kohad ja kivide ääred saaks korralikult kaetud.
Mina tavaliselt lakin küüsi õhtuti, siis tean et enam erilist rapsimist ei tule ja küüned saavad rahulikult kuivada. Hommikul on kohe aru saada kui mõni kivike on servast lahti. Testi seda näiteks soengu sättimisega. Kui tunned et mõned juuksekarv jääb küünel takerduma või kiskuma, siis laki need küüned, kus kivid on, veelkord pealislakiga üle. Ilmselt on mõni serv lahti kuivanud (kuivades lakk tõmbab veidi kokku) ja kui sa selle kohe likvideerid, siis jääb kivi alles. Varbaküüsi ma ei testi, seal püsivad kivid niigi hästi :D

Panen oma viimase maniküüri pildi. Ülemine pilt on tehtud vahetult peale küünte lakkimist, ehk reede õhtul. Alumise pildi tegin just hetk tagasi.

image
Nagu näha on need neli päeva mu küüsi kasvatanud ja maniküür kõlbaks isegi veel edasi kanda. Kõik kivikesed on ka alles! Pealislakiga "värskendasin" küüsi ühe korra.
Nuriseda saaks parema käe põidlaküüne ääre pärast: image

Kui hästi tahta ja kõik küüned veel kord läbipaistva lakiga üle tõmmata püsiks nad ilmselt veel mõne päeva kasutuskõlblikud. Nüüd ma siin veel mõtlen kas jätan või mitte. Näpud kibelevad tegelikult uusi disaine proovima :D

Nüüd jagage teie oma nippe!

Kui kaua teil tavaliselt maniküür püsib?

Mis firma lakid on teie lemmikud?


Olen 28a moe ja iluhuviline. Minu blogis saate lugeda nii ilujuttu kui palju muud põnevat.

  • Haldaja: Windway OÜ

EEVA naistekas

EEVA naistekas on veebikeskkond, mis on loodud eelkõige naistele ja siit leiab tasuta turu, sõbraliku õhkkonnaga foorumi, erinevate valdkondade artiklid, intervjuud, blogid, uudised, auhinnamängud, küsitlused ja palju muud huvitavat.

EEVA naistekas ootab Sind alati ja on Sinu jaoks olemas!

Sa oled siin: Esileht Blogid Merje Lase oma maniküüril kauem särada