Tere tulemast EEVA blogikeskkonda! Siin saad lugeda ja jälgida eevakate huvitavaid blogisid erinevatest valdkondadest. Blogide jälgimine on väga lihtne, kliki soovitud blogi juures lingile "Jälgi antud blogi" ja me saadame sulle alati kirja, kui blogisse uus postitus laekub. Kui soovid samuti EEVA blogikeskkonnas blogima hakata, siis võta meiega ühendust. Tule jälgima ja ka ise blogima!
Vaata kindlasti ka teisi suurepäraste blogide kataloogi, kuhu oleme sinu jaoks kokku kogunud lugemisväärt blogid.
Kööginurk:Pisikesed suhkru-kaneeli palmüürid
Pisikesed suhkru-kaneeli palmüürid
Vaja läheb:
500g Pärmi-lehttaigent
Suhkrut
Kaneeli
Küpsetusaeg u 10-15 min 190c juures.
1)Kõigepealt Raputa lauale natukene jahu, et taigen laua külge kinni ei jääks.Järgmiseks võta välja pärmi-lehttaigen ja rulli see suureks ristkülikuks.Mina ise ostan selle tavaliselt poest, sest kui hakata ise seda taigent tegema, võtaks see liiga kaua aega.
2)Seejärel sega piisav kogust suhkrut ja kaneeli omavahel ära ja jaota see taignale laiali.(suhkrut ja kaneeli võta just niipalju kui sulle endale sobib).Siis võta taignarull ja rulli õrnalt taignast üle, et suhkur ja kaneel tugevamalt taigna külge kinni jääksid.
3)Lõpuks hakka kõigepealt keerama alt taigent rulli, keera nii kaua kui oled jõudnud taigna keskossa ja seejärel alusta ülevalt ja keera samuti kuni keskele välja.
4)Nüüd kui kõik on tehtud lõika ära otsad, sest need jäävad koledad.Seejärel lõika ühtlase paksusega viilukesed(ära lõika liiga paksusid, sest muidu need küpsevad liiga kaua ja samas ära lõika liiga õhukesi, sest muidu nad kõrbevad ära) ja pane need plaadile, ning ahju 10-15 minutiks, 190c juures.Algse kuju pärast pole väga vaja muretseda, sest küpsedes kerkivad need piisavalt, mille tõttu muutub kuju palju ilusamaks.