EEVA naistekas

Reede, 19. April 2024

Last updateK, 13 Sept 2023 9am

  • Registreeri
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *

    * kohustuslikud väljad

Blogid

Tere tulemast EEVA blogikeskkonda! Siin saad lugeda ja jälgida eevakate huvitavaid blogisid erinevatest valdkondadest. Blogide jälgimine on väga lihtne, kliki soovitud blogi juures lingile "Jälgi antud blogi" ja me saadame sulle alati kirja, kui blogisse uus postitus laekub. Kui soovid samuti EEVA blogikeskkonnas blogima hakata, siis võta meiega ühendust. Tule jälgima ja ka ise blogima!

Vaata kindlasti ka teisi suurepäraste blogide kataloogi, kuhu oleme sinu jaoks kokku kogunud lugemisväärt blogid.

  • Esileht
    Esileht Kuvatakse kõik blogipostitused.
  • Blogid
    Blogid Kuvatakse kõik blogid.
  • Sildid
    Sildid Kuvatakse kõik sildid.
  • Blogijad
    Blogijad Kuvatakse kõik blogijad.

Aianurk

Postitas blogisse: Lilyac
  • Fondi suurus: Suurem Väiksem

Hei! :)

Nagu ma ühes postituses mainisin siis pühapäeval lippasin ma läbi Bauhofist, et vaadata kas sinna on lillesibulaid ja seemneid juurde ka tulnud või on sama väike valik nagu eelmine kord.Minu õnneks oli aga lillesibulaid kõvasti juurde tulnud.Kõige esimesed mis mulle silma jäid olid freesiad ja kuna nad tundusid nii armsad paki pildilt siis leidsid need kohe oma koha ostukorvis.

Freesiaid ei ole ma ennem kasvatanud, mul puuduvad igasugused kogemused nendega.värvid on erinevad.Pakis on neid 10 tükki.Järgmisena jäid mulle silma gladioolid, paki peal on kirjas, et oranzid aga pildilt tunduvad punased mis punased.Pakis on neid 7 tükki.Kõige lõpuks püüdsid mu pilku viimane pakk iiriseid, iirised meeldivad mulle, sest nad on nii armsad oma lihtsusega.pakis on neid 10 tükki ja segavärvid.Sibulate juurest liikusin ma seemnete juurde ja sealt pakkus kõige rohkem mulle huvi taaskord Hiina aedaster, kuid seekord on need kollased  ja suure täidlase õiega sort.Peale Bauhofis käimist lippasime läbi K-rautast aga sealt ei leidnud ma seekord midagi peale kollase plastik lillekasti ja mulla.

image

 Freesiatega mul veel kogemusi pole, kuid internetis sai nende kohta pisut uuritud, sest mõned sibulad panin ma juba mulda ja selletõttu oli vaja natukene ennast nende lillede koha pealt harida :)

image

 Gladioolidega on olnud iga aasta sellised lood, et neid ma ette ei kasvata kunagi.Gladioolid panen ma alati kohe mulda peale öökülmasid(tavaliselt leiavad nad oma tee mulda umbes mai keskel).Gladioolid võib samuti märtsis või aprillis eelkasvama panna.Nende pikkus ulatub kuni 110cm'ni ja õitsemisaeg on neil juulist kuni septembrini.Sibulate vahe õue istutades võiks olla kuni 12cm ja sügavus kuni 10cm.

image

 Iiristega on mul veel vähe kogemusi.Praegu kasvavad meil aias hiidiirised mis tulevad juba mai lõpus välja ja pikkus võib neil küündida meetrini ja õie suurus on mõnusalt muljetavaldav. :)Ettekasvatamine algab neil samuti märtsis ja lõppeb aprillis, ning välja võib nad istutada juba mai kuus peale suuremaid öökülmasid. Õitsemisaeg nendel iiristel on juulis ja augustis.Sibula sügavus mullas võiks olla umbes 10 cm, pikkus võib neil küündida kuni 60cm'ni ja istutades võiks sibulate vahe olla umbes 8cm.

image

Hiina aedastrid mis mul hetkel on, on mõlemad üheaastased.Ettekasvatamine algab märtsist ja lõppeb aprillis, ning mais võib nad juba peale öökülmasid õue ümber istutada.Õied on neil kuni 10cm läbimõõduga ja vaasis püsivad nad umbes 10-12 päeva.Kasvukohaks meeldiksid neile päiksepaisteline ja soe koht.

Kuna ma olen jubedalt kärsitu inimene ja kõik peab käima ruttu, ruttu siis mõned freesia sibulad torkasin ma juba mulda(täpsemalt 4 tükki) ja kuna mul nendega kogemused puuduvad ja pakendil ei olnud just kõige inforohkem silt siis eelnevalt uurisin ma internetis mida see lill üldse vajab, et ta juurduks ja kasvama hakkaks.

Et freesiat üldse aeda istutada, siis tuleks ta juba märtsis või aprillis eelkasvama panna ja vajalik on see sellepärast, et ta õitsemisperioodil kauem vastu peaks(ehk õitseks), ning kasvukohale asetades võiks lillesibula sügavus maa sees olla umbes 8cm.Eelkasvatades toas võik olla temperatuur umbes 13 kraadi, mitte rohkem.Igaljuhul mina juba ootan seda hetke kus väiksed rohelised nupud välja hakkavad mulla seest tulema (kärsitu, kärsitu...).Kasvama panin nad kollasesse plastikust lille kasti.Õitsemis aeg peaks neil olema juuli kuust kuni septembrini.Pikkus on neil 30-40cm ja kui nad õue viia siis sibulatele võiks jääda istutades umbes 5cm vahed.

image

Kui freesiatega olin askeldused ära lõpetanud siis alustasin hiina aedastritega.Panin mõned seemned juba mulda ja seejärel niisutasin natukene mulda(samuti freesiatel), sest siis hakkavad nad kiiremini juurduma.

Lõpuks kui ma kõik valmis olin saanud jäi mulle silma iirise sibulate juures üks sibul mis oli juba oma kasvamist alustanud ja kuna ma teda sinna jätta ei raatsinud niimoodi siis leidsin ka temale kasvukohakese. Eks ole näha millal ta juurdub ja pikkust viskama hakkab.Teisi sibulaid ja seemneid ma veel kasvama ei pannud, need panen ma aprilli alguses :)

image

Hetkel kõik ja palju päikest teile(et see lumi juba sulama ükskord hakkaks)!!! :)

Olen 18 aastat vana ja pärit Lääne-Virust. Armastan maiustusi, loodust, poodlemist ja niisama lebotamist. Ma ei hinda inimesi välimuse järgi. Võtan oma elu lihtsalt, kuid panen paika enda sihid :)

  • Haldaja: Windway OÜ

EEVA naistekas

EEVA naistekas on veebikeskkond, mis on loodud eelkõige naistele ja siit leiab tasuta turu, sõbraliku õhkkonnaga foorumi, erinevate valdkondade artiklid, intervjuud, blogid, uudised, auhinnamängud, küsitlused ja palju muud huvitavat.

EEVA naistekas ootab Sind alati ja on Sinu jaoks olemas!

Sa oled siin: Esileht Blogid V.A Aianurk