EEVA naistekas

Kolmapäev, 24. April 2024

Last updateK, 13 Sept 2023 9am

  • Registreeri
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *

    * kohustuslikud väljad

Blogid

Tere tulemast EEVA blogikeskkonda! Siin saad lugeda ja jälgida eevakate huvitavaid blogisid erinevatest valdkondadest. Blogide jälgimine on väga lihtne, kliki soovitud blogi juures lingile "Jälgi antud blogi" ja me saadame sulle alati kirja, kui blogisse uus postitus laekub. Kui soovid samuti EEVA blogikeskkonnas blogima hakata, siis võta meiega ühendust. Tule jälgima ja ka ise blogima!

Vaata kindlasti ka teisi suurepäraste blogide kataloogi, kuhu oleme sinu jaoks kokku kogunud lugemisväärt blogid.

  • Esileht
    Esileht Kuvatakse kõik blogipostitused.
  • Blogid
    Blogid Kuvatakse kõik blogid.
  • Sildid
    Sildid Kuvatakse kõik sildid.
  • Blogijad
    Blogijad Kuvatakse kõik blogijad.

Minu lemmikõlid juuksehoolduses ja juustessejäetavad palsamid

Postitas blogisse: In Search of Beauty
  • Fondi suurus: Suurem Väiksem

Täna räägin natukene, milliseid õlisid meeldib mul kasutada oma juuksehoolduses. Alustuseks loetlen ette, milliseid õlisid olen proovinud: oliivi, magusmandli, avokaado, riitsinuse, jojoba, kookose, argaania. Parima efekti neist on andnud minu kuivadele ja kahjustatud juustele avokaadoõli (maskina) ning igapäevase hooldava õlina kookos ning argaania. Maskidena olen kasutanud neid kõiki, kas siis lihtsalt suures koguses terveks päevaks (Kuni juuksepesuni, aga tegelikult annab supper mõnusa efekti ka üleöö juustesse jättes ning hommikul pestes.) juustesse masseerinud ja toimima jätnud või koos eeterlike õlidega. Eriline lemmik on avokaado ja magusmandliõli segatuna lavendli, rosmariini ning tüümiani eeterlike õlidega (neid tuleb kasutada väikses koguses). Hetkel kasutusel olevad õlid on mulle kasutamiseks lahkelt saatnud Green Nature, kelle valikus küll eeterlikke õlisid ei leia, aga Eestis on mõnedki pakkujad, kelle pakutavate toodete hulgas on võimalik need endale leida.

Kellel tekib mure, et õli juustest välja ei tule pestes, siis siin on tõesti see nõks, et tuleb katsetamise teel leida just see õige kogus õli oma juustele, mida maski tegemiseks vaja. Mina pesen, nii maski tehes kui ka tavaliselt, pead kaks korda ehk siis teen kaks šampoonitamist. Senini ei ole olnud probleemi õli välja saamisega. Paksemate õlide, pean silmas riitsinuse õli näiteks, puhul tuleb tõesti väga "kooner" olla nende kasutamisel, sest väljapesemine võib vastasel korral ka mitu päeva võtta.

Õlisid saab aga kasutada juuksehoolduses veel teistigi kui lihtsalt maskina. Minul on kasutusel ka selline variant, et kui tunnen, et juuksed on tolmuse töö tõttu või liiga tiheda sirgestamise pärast (jah, vahest satun hoogu) kuivaks muutunud ja vajavad ekstra hoolt, siis lisan oma šampooni sisse paar tilka jojobaõli, mis niisutab ja toidab juukseid. Iga pesu järel kui juuksed on rätikukuivad, lisan kindlasti kas tilga või kaks argaaniaõli juusteotsetele, või siis kookosõli. Need on supper õlid, mis muudavad juuksed pehmeks ja läikivaks, andes seejuures lisaks veel siledust ning niisutades ja toites juukseid sügavuti, muudavad üldise mulje ja seisukorra ajapikku paremaks. Tuleb olla aga ettevaatlik, et õli liiast ei saa, sest sellisel juhul näevad juuksed lihtsalt rasused välja.

Kellel on juuksed aga heas korras ja tahavad lihtsalt natukene lisahoolt anda, siis on Green Nature valikus tulemas ka juustessejäetavad palsamid. Hetkel neid veel nende kodulehelt ei leia, kuid mul on avanenud võimalus neid testida. Lõhnavariante on kaks: troopiline ja põhjamaise jõhvikaga. Mulle meeldivad nad mõlemad, tegu on ühe puhul puuviljaselt magusa lõhnaga, teise puhul aga kergelt marjase kommilõhnaga. Mõlemad sisaldavad aloe verat. Jõhvika omal on lisaks veel koostise hulgas jõhvikaõli, troopilisel variandil aga avokaadoõli. Mõlemad palsamid lubavad juuksed jätta pehmeks ja kergesti kammitavaks. Ütlen ausalt, et minul on nii tugevalt kahjutsatud juuksed, et ainuüksi neist palsamitest jääb väheks, aga mulle meeldib neid kasutada koos kookosõli või argaaniaõliga (segan tilga või kaks näpuotsa või kahe palsami koguse kohta).

Pean aga mainima, et ideaalsed abimehed on need palsamid olnud minu juustest staatilise elektri eemaldamisel ning kergeks värskenduseks. Hobusesaba tegemise puhul võtan näiteks väikese koguse ja silun selle üle patsi pandud juuste, mis võtab väikesed karvakesed kenasti kontrolli alla, mis muidu tahavad omasoovi järgi elades igalt poolt väljaturritada. Olen proovinud palsamit ka oma õetütre juustel (tal on värvimata ja terved, kuid siiski natukene niistust vajavad juuksed) ning tema juustele oli toode küll väga mõnus, silus kergelt juukseid ja jättis sellise korraliku ja hoolitsetud mulje, muutes juuksed siledaks ja läikivaks.

Juustessejäetavad palsamid sobivad minu arvates ka peale sirgestamist viimase lihvi andmiseks. Mina võtan siis näpuotsatäie toodet, ajan käte vahel laiali ja paitan juustesse. Minu  jaoks on õlid juuksehoolduses kindlasti väga olulisel kohal ja ei oska ettegi kujutada, et ei kasutaks neid enam! Green Nature õlide valikuga saate tutvuda SIIN.

In my hair care routine I've used olive, almond, avocado, castor, coconut, jojoba and argan oils. My favorite ones are avocado and argan one, since they are just perfect for my damaged and super dry hair type. I use them for deep conditioning and also as every day treatment.

With oils you do have to be careful with the amount you use. Especially with thicker oils like castor one, less is more. Otherwise it'll take you days to get it out. With other oils it's not so much danger zone, just test it out and find the right amount for your hair. I usually shampoo twice anyway and when I use the oils as mask (leave it in for a couple of hours before washing or over night for extreme moisture) it's the same.

Base oils make a nice, well base, for masks that you mix up from essential oils. I like the following combination very much: almond, avocado, rosemary, thyme, lavender oils. It makes hair shiny and smooth, deeply conditioning it. Also, this one helped me to get my scalp oil normal again, my hair didn't get greasy so easily anymore. Meaning shortly, I didn't have to wash my hair every day anymore.

I use oils from Green Nature, that they kindly provided me with, they also sent me some new products that are not yet on their web page, but I got to test for example the leave in conditoners in tropic and cranberry. The tropic one has avocado oil in it and it has a lovely fruity sweet scent to it. Cranberry one is a lovely berry and sweet candy scented one.

Honestly for my damaged hair I need more then these, so I added a bit of oils to them and they worked fine. I find them perfect to use in styling my hair. Like for taming the stupid annoying fly aways and just smoothing down frizz in my hair. It makes it smell nice and look smooth! For my nieces hair the conditoners worked nicely, she has normal not color treated hair, so it's quite healthy. I really like using oils for my hair and they make such a huge difference!

You'll find the Green Nature oils HERE.

Armastan jumestamist ja kosmeetikat, aga näen ilu ka mujal kui ainult kaunilt meigitud näos!

  • Haldaja: Windway OÜ

EEVA naistekas

EEVA naistekas on veebikeskkond, mis on loodud eelkõige naistele ja siit leiab tasuta turu, sõbraliku õhkkonnaga foorumi, erinevate valdkondade artiklid, intervjuud, blogid, uudised, auhinnamängud, küsitlused ja palju muud huvitavat.

EEVA naistekas ootab Sind alati ja on Sinu jaoks olemas!

Sa oled siin: Esileht Blogid Eleriin Rätsep Minu lemmikõlid juuksehoolduses ja juustessejäetavad palsamid