EEVA naistekas

Reede, 29. March 2024

Last updateK, 13 Sept 2023 9am

  • Registreeri
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *

    * kohustuslikud väljad

Blogid

Tere tulemast EEVA blogikeskkonda! Siin saad lugeda ja jälgida eevakate huvitavaid blogisid erinevatest valdkondadest. Blogide jälgimine on väga lihtne, kliki soovitud blogi juures lingile "Jälgi antud blogi" ja me saadame sulle alati kirja, kui blogisse uus postitus laekub. Kui soovid samuti EEVA blogikeskkonnas blogima hakata, siis võta meiega ühendust. Tule jälgima ja ka ise blogima!

Vaata kindlasti ka teisi suurepäraste blogide kataloogi, kuhu oleme sinu jaoks kokku kogunud lugemisväärt blogid.

  • Esileht
    Esileht Kuvatakse kõik blogipostitused.
  • Blogid
    Blogid Kuvatakse kõik blogid.
  • Sildid
    Sildid Kuvatakse kõik sildid.
  • Blogijad
    Blogijad Kuvatakse kõik blogijad.

Nädala nipp: kümme soovitust kuivade juuste hooldamiseks

Postitas blogisse: IluExpress
  • Fondi suurus: Suurem Väiksem

Juuksed on need, millesse võin uputada mitmeid eurosid, selleks, et nad ilusad oleksid ja kasvaksid. Ülekõige sooviksin ma endale pikki juukseid ja usun, et ka teised minu blogi lugejad. Kui aga juuksed on üsnagi kuivad ja kahjustunud ei ole kiiret kasvu kuskilt loota. Selleks tulebki oma kiharatele ravikuur teha, et nad taas elujõudu saaksid. 

Täna uurisin natukene Googlest, mil viisil on kõige parem oma juukseid turgutada ja jõudsin juuksehooldustoodete tootja Schwarzkopf-i koduleheküljele, kus lisaks juuste ravimisele on veel mõningaid põnevaid nippe kiharate hooldamiseks ja sättimiseks. 

1. Juuksepesu
image

Ära pese juukseid iga päev! Iga kord, kui šampooni kasutad, eemaldad juustest kaitsvaid lipiide. Reeglina tuleb juukseid pesta võimalikult harva ja üksnes siis, kui selleks on vajadust. 

Selleks, et saaksid igapäevase juuksepesu harjumusest lahti, pese neid nädalas umbes 2 korda šampooniga ja ülejäänud kordadel kui on vajadus lihtsalt veega või mineraalveega. See aitab juustel taastada olukorda, kus peapesu ei ole igapäevane.

2. Oma juuksetüübile sobivad tooted

image

Kasuta üksnes enda juuksetüübile sobivaid tooteid. Õiged tooted sisaldavad vähem kuivatavaid vahtu tekitavaid aineid ning nende suur silikoonisisaldus muudab juuste kammimise lihtsamaks. Näiteks kui sul on õhukesed ja kammitavad juuksed, ostagi šampoon, mille tagaküljel on kirjutatud soovitus sellisele juuksetüübile. Mitte paksudele ja raskesti kammitavatele juustele mõeldud šampoon.


3. Ravi oma kiharaid kord nädalas

image

Kasuta vähemalt kord nädalas mõnda ravivat hooldustoodet. Selline ravi annab kuivadele juustele rohkesti niiskust ning sulgeb juuksepinna hooldavate õlidega. Mina hellitan oma juukseid Garnieri juukseseerumi ja Tahe keratiinmaski abil. 

4. Kaitse oma kiharaid liigse kuumuse eest

image

See on reegel, mille kordamisest ei väsi ükski allikas, kui on juttu juuste kahjustamisest.

Ära tee kuumade tööriistadega soengut ilma juukseid kaitsmata! Juuste sirgestamine (kuumad tangid) ja föönist väljuv kuum õhk kahjustavad juukseid ning eemaldavad sellest niiskust. Seega tuleks juustel lasta võimalikult sageli õhu käes kuivada. Ära unusta enne uue fööni ostmist kontrollida, kas selle temperatuuri on võimalik reguleerida. Ülekuumenemise eest kaitsmine on ülioluline.

5. Pane veri peas liikuma!

image

Tee tööd: peanaha regulaarne masseerimine parandab selle vereringet ning stimuleerib rasueritust.

Masseerimiseks võid kasutada spetsiaalset peamasseerijat või teha nii nagu mina: lasta juustel mõnda aega rippuda ülevoodiääre ja samal ajal peanahka mudida ning juukseid kammida.

6. Külm vesi kaela!

image

Ära pese juukseid liiga kuuma veega, kuna see eemaldab juustes looduslikud ained. Kõige parem on kasutada vett, mille temperatuur jääb leige ja mõõdukalt kuuma vahele. Kõige lõpuks loputa juuste pikemat osa külma veega. See muudab juuksed siledateks ja läikivateks.
image

7. Kiirkontroll kammile

Ära unusta oma juuksehooldusvahendeid kontrollida. Ebakvaliteetsed kammid ja harjad vigastavad juuksesoomust ning ei kahjustavad veelgi loomulikult siledat juuksepinda.

Mõned näpunäited:

1. Mida õhemad on juuksed, seda pehmemad ja paindlikumad peavad olema piid. Paksemate juuste korral võivad need olla jäigemad ja tugevamad.

2. Liiga tihedasti asetsevad piid hakkavad juukseid hoopis kiskuma. Selliseid harju kasuta vaid soengu või viimistluse jaoks.

3. Piide otsad ei tohi olla liiga teravad. Testi piide sobivust käeseljal – kui need jätavad nahale jälje, ei ole need ka juustele head.

8. Ära toida oma juukseid alkoholiga või siiski tee seda?

image

Ära kasuta alkoholi sisaldavaid soengutooteid. Juukselakkides, vahutoodetes, geelides ja muudes toodetes sisalduv alkohol kuivatab juukseid.

Samas pidi juuste kohevust parandama õllega juuste pesemine. Õllega pesemine muudab juuksed tervemaks ja tugevamaks ning lisab volüümi. Kummarda ja kalluta pea alla ning vala pärast pesemist 1 klaasitäis õlut ühtlaselt juustesse ja ära loputa neid enam veega, vaid jäta õlu juustesse. Ära muretse - õlle lõhn haihtub mõne minuti pärast.

9. Kammi oma juukseid õigesti


image

Kõigepealt kammige juuksed hõreda kammiga lahti. Seejärel kammige need ettevaatlikult läbi. Märjad või niisked juuksed on kahjutuste suhtes eriti tundlikud. Märgade juuste kammimiseks peaks hästi sobima Tangle Teezer, mille kiidulaulu laulavad enamik ilublogijaid. 

10. Ole oma kiharate vastu hell

image

Hooldage oma juukseid hellalt. Hooletu käsitlemine võib juukseid tarbetult venitada ning protsessi käigus veelgi kahjustada. Hellita neid erinevate turgutavate toodetega, kuid mitte liialt.


Nüüd ongi mu peod tühjad ja seekordsed ilunipid jagatud. Järgmised juba järgmisel pühapäeval! :)

Hoidke oma kiharaid,

Eliise

Olen Eliise Tartust, tegelen iluuisutamisega ja armastan ülekõige shoppamist. Minu blogi on kindlasti huvitav neile, kes soovivad lugeda toodete arvustusi ning mõningaid nippe, mis on iluga seotud.

  • Haldaja: Windway OÜ

EEVA naistekas

EEVA naistekas on veebikeskkond, mis on loodud eelkõige naistele ja siit leiab tasuta turu, sõbraliku õhkkonnaga foorumi, erinevate valdkondade artiklid, intervjuud, blogid, uudised, auhinnamängud, küsitlused ja palju muud huvitavat.

EEVA naistekas ootab Sind alati ja on Sinu jaoks olemas!

Sa oled siin: Esileht Blogid Eliise Nädala nipp: kümme soovitust kuivade juuste hooldamiseks