EEVA naistekas

Reede, 29. March 2024

Last updateK, 13 Sept 2023 9am

  • Registreeri
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *

    * kohustuslikud väljad

Blogid

Tere tulemast EEVA blogikeskkonda! Siin saad lugeda ja jälgida eevakate huvitavaid blogisid erinevatest valdkondadest. Blogide jälgimine on väga lihtne, kliki soovitud blogi juures lingile "Jälgi antud blogi" ja me saadame sulle alati kirja, kui blogisse uus postitus laekub. Kui soovid samuti EEVA blogikeskkonnas blogima hakata, siis võta meiega ühendust. Tule jälgima ja ka ise blogima!

Vaata kindlasti ka teisi suurepäraste blogide kataloogi, kuhu oleme sinu jaoks kokku kogunud lugemisväärt blogid.

  • Esileht
    Esileht Kuvatakse kõik blogipostitused.
  • Blogid
    Blogid Kuvatakse kõik blogid.
  • Sildid
    Sildid Kuvatakse kõik sildid.
  • Blogijad
    Blogijad Kuvatakse kõik blogijad.

Lavameik ja Fotomeik koolitus Haapsalu Rahvaülikoolis

Postitas blogisse: In Search of Beauty
  • Fondi suurus: Suurem Väiksem

Käisin laupäeval  siis Haapsalus koolitusel. Koolituse teemaks oli lava- ning fotomeik, koolitajaks oli Kätlin Rohilaid-Aljaste ning pikkuseks oli 4tundi. Tegelikult terve koolitus koosnes kahest moodulist ja siis lõpueksamist. Oleksin rõõmuga jäänud edasi ka õhtusele teisele moodulile, aga kahjuks ei saa nii tihti Eesti kodus käia, et ma ei pannud end õhtusele kirja ja olin vaid esimese osa.

Koolituse alguses tutvustas Haapsalu Rahvaülikooli (kes Läänemaal elab, siis vaadake nende kodukat, seal tihti huvitavaid koolitusi!) direktor kooli ning koolituse läbiviija tegi oma lühitutvustuse.

Koolitus jagati kaheks osaks: teoreetiline, kus tund või poolteist aega anti teoreetilisi teadmisi ning koolitaja tegi jumestuse modellil, ning ülejäänud ajal tegime siis oma uutele teadmistele põhinedes enda või kaasavõetud modelli peal meigi.

Minul modelli ei olnud kaasas, küll aga oli kaasa võetud oma meigita nägu :).

Tegin endale ta jutu kohta igasugu märkmeid. Mina nimetaksin seda tehnikat, kuidas ta meiki tegi nö kolme värvi tehnikaks. Silma jagas kolmeks, tume värv läks silma välimisele sektorile, sealt edasi hakkas aga asi heledamaks minema. Lisaks pani ta veel särapuudrit lau sisemisele osale, kuhu oli kandnud heledad toonid, mis oli päris huvitav nipp mu arvates. Minu suureks üllatuseks ei kasutanud jumestaja praimerit lauvärvide alla. Hiljem sain muidugi aru, et Royal Effemy lauvärvid on lihtsalt nii tugeva pigmendiga, et neile tõesti piisab, kui alla on pandud BB kreemi ja jumestuskreemi. Mina isiklikult olen selline kiiks, et ma muidugi paneks ikka praimerit alla kah, kuigi need lauvärvid püsisd mul ilusad kuni öötundideni välja!

Minu jaoks oli tegelikult paar asja uut, mida koolitusel teada sain. Loodan, et on OK, et neid teiega
image

jagan:

esimene asi oli see, et itaallastel ei ole moes panna jumestuskreemi kaelale ning nendele tundub see kummaline, et enamjaolt meil seda tehakse

teine asi oli see, et huuled võib vabalt suuremaks joonistada järgides oma loomulikku huulekontuuri ja mitte liiale minnes sellega

kolmas oli aga pintsilid, mida jumestuskunstnik kasutas meigi tegemisel, nimelt olid need kõik pigem lamedad kui ümarad.

Ma ei öelnud seda mitte kellelegi seal, et ma olen meikimisega (küll enda ja nüüd hilisematel aastatel ka paari teise inimese) tegelenud kokku tegelikult 15aastat, aga tunda andis see küll, samas see oli selline tore äratundmisrõõm, et ma saan aru ja tean, millest jutt käib. Pean silmas nt teiste osalejate küsimusi pintslite puhastamise kohta või seda, et nemad alles õppisid (mitte kõik, piilusin vargsi teisi ja osadel tuli ikka maru hästi välja) hajutamist. Äratundmisrõõm seisned ka selles, et olen varemalt oma õelt kuulnud, et miks ma nii palju asju näole panen kui tulemus loomulik jääb :D, aga ka tema pani BB kreemi, jumestuskreemi, päikesepuudri, heleda puudri, kontureerimispuudri jne. Kasutas ta päikesepuudri jaoks muide 3E tehnikat, tõsi tema nimetas seda nr 3-ks, aga mina tean seda 3E nime all, sest ühele poole teed nr 3 ja teisele poole E :).


image
image
image

Ma ei olnd isiklikult selliste pintslitega proovinud silmameiki teha ja endalegi üllatusena tuli tegelikult täitsa hästi välja, kas ma aga nüüd kohe torman samasuguseid ostma ei oska öelda. Mulle meeldis ka see, et tema stiil meiki teha oli minu enda omast niivõrd erinev siiski, et mul oli huvitav vaadata ja õppida.

 image

Pärast teoreetilist osa tuligi meil teha endal meik. Ma andsin endast parima, et proovida just tema stiili. Tavaliselt ma järgin ju koguaeg ainult oma kätteleitud tehnikaid ja vahetuvad värvid või just minu enda väikesed detailid, mille olen leidnud. Alguses tundus suhteliselt võimatu, et sellest üldse asja saab, aga kuna ma ise olin kasutanud varem (nii 4-5a tagasi) kolme värvi tehnikat, siis mõtlesin, et peab tulema välja ja nüüd olen hajutamises kõvasti parem kui toona. Igaljuhul virisesin mõtteis oma ette kuna kartsin, et meik ei jää üldse mitte ilus, aga lõpptulemusega jäin  rahule. Isegi jumestaja kiitis, et väga hasti hajutatud ja ilus lainer. Tõsi, need on ka kaks asja, millele ma enim rõhku panen alati!

image

Otsustasin teha pigem fotomeigi, aga ma tunnistan, ma ei pannud nii tugevalt jumestuskreemi kui pidi, sest ma tahtsin pärast poodi ka veel minna ja kartsin, et siis on ehk liiiiiiga palju seda kraami näol. Tegelikult oleksin võinud julgelt rohkem panna, sest Royal Effemi jumestuskreem mitte ei hakanud näol liikuma vaid tundide möödudes sulas rohkem nahatekstuuriga ühte. See oligi huvitav, mida tähele panin nende toodete puhul, et neil võttis nõks aega, et nahaga koostööd tegema hakata, mitte nagu tavaliselt nende toodete puhul, mida ma kasutan, et aja möödudes nad sulavad pigem maha kui et hakkavad paremini koostööd tegema :P. Kohe ikka vahe näha, et tõesti vahest kvaliteet maksab ehk ikka rohkem :). Pean silmas just jumestuskreemi!

Igaljuhul sain end proovile panna töötades kellegi teise tehnikaga ning pintslitega, millega varemalt ma ei olnud meiki teinud. Tegu oli selliste lamedate pintslitega. Üllatavalt mõnus tulemus jäi ja nt pliiatsit on kindlasti sünteetilise lameda pintsliga palju kergem hajutada kui mõne pehema ja suuremaga. Lauvärvi meeldib mulle endalegi laule kanda pisikese lameda pintsliga, aga Royal Effemi oma oli selline mõnsalt pehme, samas mitte liialt, ja pikkade karvadega. Kindlasti mõtlen endale miskit sellist soetada. Ühlasi meeldis mulle ka see, ja oli äratundmisrõõm, et kandsime kõik toonid laule ja siis hakkasime hajutama. Osade tehnikate puhul on see tõesti hea võte! Just näiteks selle kolme värvi süsteemi puhul!

Kokkuvõtlikult võingi öelda, et koolitus meeldis mulle, uusi asju sain teada natukene ja sain proovida meigitegemist sedasi nagu ma ise ei oleks seda ehk proovinudki. Igaljuhul oli käik seda väärt ja innustas mind ka edaspidi rohkem seda võimalust ja aega leidma taolistest koolitustest osa võtma.

Koolitaja enda kohta võin öelda, et ta oli väga tore, käis ringi ja vaatas, aitas ja julgustas inimesi küsima. Tal tõesti jätkus kannatust ja oli väga sõbralik ning oskas soovitada toone inimestele.


image

The English version of  how my course went will be a separate post. I'm just so tired at the moment that I'm not going to write a summary of Saturday (I don't want to miss something important from the English post just because I'm tired at the moment). Hope that the people who follow my blog and don't understand Estonian are OK with this :).

Armastan jumestamist ja kosmeetikat, aga näen ilu ka mujal kui ainult kaunilt meigitud näos!

  • Haldaja: Windway OÜ

EEVA naistekas

EEVA naistekas on veebikeskkond, mis on loodud eelkõige naistele ja siit leiab tasuta turu, sõbraliku õhkkonnaga foorumi, erinevate valdkondade artiklid, intervjuud, blogid, uudised, auhinnamängud, küsitlused ja palju muud huvitavat.

EEVA naistekas ootab Sind alati ja on Sinu jaoks olemas!

Sa oled siin: Esileht Blogid Eleriin Rätsep Lavameik ja Fotomeik koolitus Haapsalu Rahvaülikoolis