Aprikoosi-ploomi keeks
- Kategooria: Eevakate koogikatsetused
Seekord valisin oma menüüsse lihtsa keeksi, mida täiustasin aprikooside ja ploomidega.
1Vajaminevad tooted.
2Eelkuumuta ahi 175 kraadile. Määri 22.5 cm läbimõõduga lahtikäiv vorm võiga ja puista jahuga üle.
3Sõelu jahu, küpsetuspulber ja sool suurde kaussi.
4Vahusta või, suhkur ja vanilliessents suures kausis keskmisel kiirusel mikseriga. Jätka vahustamist, lisades ükshaaval munakollased. Sega aeglasel kiirusel mikseriga vähehaaval juurde kuivained vaheldumisi piimaga.
5Vahusta munavalged eraldi nõus tugevaks vahuks ja sega taignasse.
6Lõpuks lisa hakitud aprikoosid ja ploomid. Tõsta tainas ettevalmistatud vormi. Küpseta 55-65 minutit või kuni keeks on kullakarva ja koogi keskele pistetud puutikk jääb puhtaks.
6Jahuta keeksi vormis ca 15 minutit. Pärast kummuta restile ning lase täielikult jahtuda. Kui kook kipub pealt liiiga pruuniks minema ja seest veel vedel, siis soovitan fooliumiga kook pealt katta. Mina seda seekord ei teinud ja kook saigi liiga pruun.
Retsept
Koogi ettevalmistusaeg ca 20min4,8 dl jahu
¾ tl küpsetuspulbrit
½ tl soola
360 g pehmet võid
4,8 dl suhkrut
1 tl vanilliessentsi
4-5 suurt muna, rebud eraldatud
0,8 dl piima
ca 100g kuivatatud aprikoose ja ploome.
Michel